Samsung představil nový stylový Smart Monitor M8

Publikováno: 14. dubna 2022 | autor Redakce
smart-monitor-m8-8.jpg

Nový model Smart Monitor M8 je vybaven kamerou SlimFit a zájemci můžou vybírat ze čtyř moderních barevných variant.

Společnost Samsung Electronics představuje nejnovější přírůstek do své řady chytrých monitorů. Model Smart Monitor M8 zaujme především moderním stylovým provedením, štíhlou konstrukcí, rozlišením UHD neboli 4K a kamerou SlimFit v základní výbavě. K dispozici jsou čtyři barevné varianty (bílá Warm White, růžová Sunset Pink, modrá Daylight Blue a zelená Spring Green), s úhlopříčkou 32 palců (81 cm).

Smart Monitor M8 bude v Česku dostupný od května ve všech čtyřech barvách a jeho doporučená maloobchodní cena je 19 990 Kč. Až do 30. dubna 2022 nebo do vyprodání zásob si jej mohou zákazníci předobjednat u výrobce nebo vybraných prodejců, a navíc získat bílá bezdrátová sluchátka Galaxy Buds2 za 1 Kč jako bonus.

smart-monitor-m8-1.jpg

První modely řady Smart Monitor přišly na trh v listopadu 2020. Záhy si získaly velkou oblibu coby první skutečně univerzální monitory na světě, vhodné k práci i domácí zábavě. A model M8 jde ještě dál – kromě tradičních funkcí s ním lze využít i nejrůznější streamingové služby,  jako Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ nebo Apple TV. Ke streamování stačí jen Wi-Fi, televizor ani počítač vůbec nepotřebujete.

Milovníky stylového designu potěší Smart Monitor M8 především elegantním tenoučkým provedením. Jeho tloušťka dosahuje jen 11,4 mm, je tedy o celé tři čtvrtiny štíhlejší než jeho předchůdci.

Stylový dojem podtrhuje plochá zadní strana a také několik barevných variant. Díky nim si lze monitor vybrat tak, aby zapadl do každého prostředí podle vkusu majitele.

smart-monitor-m8-11.jpg

„Chtěli jsme, aby náš monitor vyhovoval lidem různého typu s různým životním stylem a prioritami,“ vysvětluje Kyounghoon Kim, výkonný viceprezident a ředitel designového oddělení v divizi zobrazovacích zařízení Samsung Electronics. „Čtyři barevné varianty modelu M8 vycházejí z konceptu, kterému říkáme Odstíny přírody. Takové barvy máte před očima, když za slunečného dne sledujete modré nebe, dobíjíte energii ve svěží zeleni nebo si užíváte nádherného západu slunce.“

Smart Monitor M8 se výborně hodí k pracovním úkolům všeho druhu. Může se stát ústředním prvkem kvalitní domácí kanceláře a nepotřebuje k tomu ani počítač – pomocí technologie Smart Hub se dokáže připojit k mnoha jiným chytrým zařízením. Díky uživatelskému rozhraní Workspace lze na monitoru současně zobrazit okna z různých zařízení a služeb.

smart-monitor-m8-3.jpg

Počítač s Windows nebo MacOS je k monitoru možné připojit bezdrátově stejně jako zobrazit obsah chytrého telefonu ať už pomocí Samsung DeX či Apple Airplay 2.0. V neposlední řadě monitor nabízí také Microsoft 365  k úpravě dokumentů jen na monitoru bez připojeného PC.

K dalším velkým přednostem patří magnetická, snadno odnímatelná kamera SlimFit. Připnete ji k monitoru a můžete spustit videokonferenci, aniž by vás na pracovním stole rušily nevzhledné kabely. Kamera SlimFit navíc dokáže sledovat tvář před sebou a automaticky na ni ostřit a zoomovat, což se výborně hodí například při prezentacích či distanční výuce. Samozřejmostí je i podpora videochatovacích aplikací typu Google Duo.

Do výbavy patří i systém SmartThings Hub určený ke komunikaci různých zařízení v rámci tzv. internetu věcí (IoT). Aplikace SmartThings umožňuje sledovat různá zařízení IoT (například chytré vypínače nebo elektrické zásuvky) po celém domě a ovládat je pomocí jednoduchého ovládacího panelu. Na monitoru se přitom zobrazí veškeré potřebné informace z těchto zařízení.

smart-monitor-m8-8.jpg

Další užitečnou součástí výbavy je mimořádně citlivý mikrofon Far Field Voice, díky němuž lze monitor využít k hlasovému ovládání jiných zařízení pomocí služeb typu Bixby nebo Amazon Alexa. Funkce Always On Voice zase umožňuje (při aktivované službě Bixby) zobrazit na monitoru informace o aktuálním rozhovoru, dokonce i když je monitor vypnutý.

A tím výčet pokročilých funkcí nekončí – k dispozici je například adaptivní obrazová technologie, která automaticky upravuje jas a teplotu barev tak, aby byl obraz co nejlepší. Samozřejmostí je stojan s nastavitelnou výškou (HAS) a možností naklopení, aby si každý mohl nastavit monitor podle chuti, ať už zrovna pracuje, účastní se dálkové výuky nebo si pouští film.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.