Samsung představil novou éru technologie Micro LED

Publikováno: 22. května 2022 | autor Redakce
iwb-luxury-retail.jpg

Společnost Samsung představila budoucnost technologie Micro LED – tři nové modely The Wall s nejlepším zobrazovacím systémem, jaký je momentálně k dispozici.

Model The Wall pro rok 2022 nabízí převratné technologické inovace, především dosud nejmenší rozestup pixelů 0,63.

The Wall, model 2022 – nejmenší rozestup pixelů v historii

Na letošním ročníku ISE představuje Samsung především nový model řady The Wall s označením IWB. The Wall je originální modulární Micro LED panel, který umožňuje velkoformátovou projekci ve vysokém rozlišení a špičkové kvalitě. Ve verzi IWB bude panel k dispozici s rozestupem pixelů 0,63 a 0,94, v prvním případě jde o nejnižší hodnotu v historii The Wall. Nové displeje si zákazníci v současné době mohou předobjednávat po celém světě.

the-wall-iab-lifestyle-lecture-room.jpg

Miniaturní rozestup pixelů znamená špičkovou kresbu detailů, díky technologiím 120 Hz, HDR10/10+ a LED HDR vzrostl i dynamický rozsah obrazu. Vzhledem k modulární konstrukci závisí rozměry konečné obrazovky na instalaci. Při velikostech do 110 palců (280 cm) podporuje systém rozlišení 4K, při úhlopříčce do 220“ (560 cm) je k dispozici špičková hodnota 8K. Kvalitu kresby vylepšuje výkonný procesor Micro AI s umělou inteligencí, který neustále analyzuje a optimalizuje obraz a odstraňuje šum.

Zvětšily se i rozměry základních zobrazovacích jednotek, takže k obrazu v rozlišení UHD stačí pouhé čtyři panely. Instalace je tak rychlejší a provoz ekonomicky úspornější. Také konstrukční kvalita panelů vzrostla, což divácký zážitek ještě posiluje. A rychlejší instalace představuje pro firmy výraznou výhodu v porovnání s běžnými LED informačními systémy.

K The Wall patří i nejnovější technologie a funkce. V režimu Multi View umožňuje systém zobrazit na jediné obrazovce až čtyři obrazová okna z různých zdrojů, přičemž není zapotřebí žádný další splitter nebo jiné zařízení. Díky technologii Black Seal není mezi jednotlivými panely vidět žádný výraznější přechod, odraz světla zvenku účinně eliminuje ochranná antireflexní fólie. O špičkovou obrazovou kvalitu se stará mimo jmenovaných technologií i 20bitové zpracování a mimořádná jasnost 2000 nit.

The Wall All-in-One – inovativní a pohodlná instalace

Mezi letošní barcelonské novinky patří i model The Wall All-in-One s kódovým označením IAB. Ten se prodává ve třech různých verzích: 4K 146“ (371 cm), 2K 146“ a 2K 110“ (280 cm). Vynikající displej nové generace představuje důležitou inovaci nejen pro samotné sledování, ale i pro proces instalace. The Wall All-in-One má pevný poměr stran 16:9 a po veletrhu ISE 2022 bude k dispozici po celém světě.

Nejzajímavější vlastností nového modelu The Wall All-in-One je právě pohodlná instalace s přednastaveným rámem, díky němuž je instalační proces stejně snadný jako u běžného domácího televizoru. Do výbavy kromě rámu, do něhož se vsazují jednotlivé panely, patří i vestavěný multimediální přehrávač S-box, takže zákazníci ušetří za další zařízení.

iwb-residential.jpg

Další předností The Wall All-in-One je elegantní provedení s tloušťkou displeje jen 49 mm (po instalaci jen 59 mm od stěny). K tenkému bezrámečkovému displeji lze připojit zdroj obrazu bez jakéhokoli dalšího zařízení, což je opět snadné a pohodlné řešení.

Podobně jako již popisovaný model The Wall je i verze All-in-One vybavena 20bitovým zpracováním, technologií Black Seal a procesorem Micro AI Processor. Systém umožňuje instalaci dvou panelů s úhlopříčkou 146 palců a rozlišením 4K vedle sebe, čímž vznikne širokoúhlá telestěna s poměrem stran 32:9 a špičkovým obrazem.

Univerzální displeje pro novou dobu – od dobíječky elektromobilů po hybridní školní třídy

Špičková technologie Micro LED ovšem není vše, Samsung na veletrhu ISE představuje i celou řadu jiných novinek, které k dnešní době patří. Při pohledu na ně je zřejmé, že Samsung chápe současnou potřebu bezkontaktní komunikace a lepšího zabezpečení a vychází v tomto směru zákazníkům vstříc.

Nejnovější displeje pro venkovní prostředí v modelové řadě 2022 (označení OHA 55’’ a 75’’) získaly certifikát Underwriters Laboratories (UL) o vynikající kvalitě obrazu v exteriéru. K jejich dalším přednostem patří tenké provedení, snadná instalace a také dlouhodobá spolehlivost a odolnost splňující podmínky certifikace IP56.

S těmito vlastnostmi je možné provozovat displeje OHA prakticky v jakýchkoli podmínkách – nabízejí se třeba dobíjecí stanice pro elektrické automobily, což je dnes velmi diskutované téma v souvislosti s rostoucí poptávkou po těchto vozech po celém světě.

iwb-luxury-retail.jpg

Ve vzdělávací oblasti Samsung svou nabídkou nadále rozšiřuje možnosti hybridní výuky. Nová elektronická inteligentní tabule Samsung Flip Pro pro rok 2022 (s označením WMB) je k dispozici ve verzích se 75 a 85 palci (190 a 216 cm) a přináší učitelům i studentům celou řadu vylepšených funkcí pro každodenní práci.

Nově přidaný port USB-C usnadňuje uživatelům Samsung Flip Pro dobíjení (65 W) i připojení různých zdrojů obrazu. Zlepšila se odezva na dotyk a také multidotykové funkce, díky čemuž s tabulí může pracovat až 20 lidí současně. Celkový zážitek z hybridní i distanční výuky vylepšuje nový intuitivní ovládací panel, senzory pro automatické nastavení jasu a čtyři reproduktory namířené dopředu i dozadu.

A díky technologii SmartView+ lze k přístroji bezdrátově připojit až 50 dalších zařízení, případně promítnout obraz až na 4 displejích zároveň – to přijde vhod ve velkých zasedačkách i v digitálních školních třídách. Technologie funguje skrytě na pozadí, takže neruší a nezpomaluje systém.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.