Samsung láká profesionály na certifikaci Pantone u řady monitorů ViewFinity

Publikováno: 15. listopadu 2022 | autor Redakce
Samsung monitor h

Monitory Samsung ViewFinity (dříve také označované jako HRM – High Resolution Monitors) patří k novým modelovým řadám z dílny korejského Samsungu. Profilují se jako pracovní nástroje vhodné pro náročné uživatele, o jejichž přízeň se chce ucházet nový model ViewFinity S80PB. Snoubí v sobě několik parametrů, které mohou profesionály skutečně zajímat.

Samsung monitor in

Doménou monitoru Samsung ViewFinity S80PB není jen vysoké rozlišení 4K (to dnes nabízí řada konkurenčních modelů). Základem je kvalitní IPS panel s jasem až 600 nitů a kontrastem 1000:1, jenž dokáže zobrazit více než miliardu barev. Grafici a fotografové mohou zpozornět při hodnotě pokrytí gamutu DCI-P3, která dosahuje 98 %.

Ty, kdo pracují s daty pro tisk, zaujme i certifikace Pantone Validated, jež značí, že testovaný produkt dokáže věrně zobrazit plný rozsah barev Pantone. Obrazovka podporuje také DisplayHDR 600 pro lepší podání detailů ve světlých a tmavých scénách.

Samsung monitor v

Obrazová kvalita ale není jediným benefitem těchto monitorů – mezi jejich přednosti patří i ergonomické funkce. Výškově nastavitelný stojan a možnost otočení či naklopení umožňují lepší umístění v prostoru. Můžete se u počítače správně a pohodlně posadit a předejít tak nepříjemným bolestem zad. Uživatele dále potěší matná povrchová úprava, díky které nepotřebujete boční stínítka ani pro práci na vysoké úrovni.

Užitečné jsou také funkce pečující o zrak. Mód Low Blue Light redukuje vyzařování modrého světla, zatímco režim Flicker Free minimalizuje blikání obrazu. Za chytrou ochranu očí obdržel tento monitor prestižní certifikaci TÜV Rheinland.

Samsung monitior Z

Pracovní produktivitě u tohoto monitoru napomáhá i podpora rozhraní USB-C s 90W nabíjením, díky čemuž můžete napájet notebook a přenášet obrazová data pomocí jednoho kabelu. Další zdroje obrazu pak připojíte přes HDMI či DisplayPort. Pro připojení k pevnému internetu potom lze využít zabudovaný konektor Ethernetu.

Profesionální monitor Samsung ViewFinity S80PB je k dispozici ve 27″ a 32″ variantách a jeho prodejní cena začíná na 13 990 Kč.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.