Samsung Galaxy Tab Active4 Pro: odolný tablet pro práci v terénu

Publikováno: 13. září 2022 | autor Redakce
galaxy-tab-active4-pro-key-visual.jpg

Samsung představil nový univerzální tablet Galaxy Tab Active4 Pro, který zdaleka nepatří jen do kanceláře. Vyznačuje se špičkovou odolností, velmi dobrou funkční výbavou a skvělým zabezpečením díky platformě Samsung Knox.

Tablet zvládá práci v náročných podmínkách v jakémkoli terénu, přesně jak to dnešní doba vyžaduje. Galaxy Tab Active4 Pro se bude v České republice prodávat prostřednictvím B2B obchodních kanálů od poloviny září.

galaxy-tab-active4-pro-key-visual.jpg

„Svět se změnil, lidé dnes pracují na nejrůznějších místech, zdaleka nejen v kanceláři. Tím pádem strmě roste poptávka po odolných a zároveň snadno přenosných zařízeních se špičkovou konektivitou, které umožňují práci v zásadě kdekoli,“ prohlásil KC Choi, výkonný viceprezident a ředitel globálního B2B týmu v mobilní divizi Samsung Electronics. „Když jsme vyvíjeli Galaxy Tab Active4 Pro, věděli jsme, že je naším úkolem nabídnout univerzální a odolný tablet se snadným ovládáním a špičkovým výkonem, s nímž se kdekoli na světě lze připojit k internetu a dělat vše, co k dnešní práci patří.“

Lehký, odolný a připravený k práci

Na Galaxy Tab Active4 Pro se díky odolnému provedení můžeme spolehnout v jakémkoli prostředí, ale to zdaleka není jeho jediná výhoda – je překvapivě tenký a lehký, tloušťka dosahuje jen 10,2 mm a hmotnost 674 g. Tím pádem ho člověk u sebe může mít prakticky kdekoli – v obchodě, na stavbě, v horách, stačí si vybrat.

O spolehlivou ochranu displeje před rozbitím i poškrábáním se stará sklo Corning® Gorilla Glass 5, výrazně výkonnější než jiné chemicky zesílené skleněné panely. Kromě toho Galaxy Tab Active4 Pro bezpečně zvládá i pád z metrové výšky, s ochranným krytem ze základního balení i z 1,2 m. Co se ochrany před prachem a vlhkostí týče, získal tablet i integrované dotykové pero S Pen certifikát IP68. A v drsných přírodních podmínkách lze počítat s odolností podle standardu MIL-STD-810H, což znamená, že přístroji nevadí značná nadmořská výška, extrémní teploty, vibrace ani vlhkost.

V terénu, v prodejně, v kanceláři – Galaxy Tab Active4 Pro si poradí všude, kde je zapotřebí pořádná práce

Hlavním úkolem tabletu Galaxy Tab Active4 Pro je usnadňovat práci uživatelům, ať už dělají cokoli – v prodejně, na stavbě, v terénu venku apod. K tomu slouží několik speciálních funkcí a vlastností, například programovatelná tlačítka. Jejich funkce se dá (třeba i v rámci celé firmy) nastavit tak, aby umožnila snadný a rychlý přístup k nejčastěji používaným nebo obzvlášť důležitým aplikacím a datům. Výraznou výhodou je i výjimečná citlivost displeje, který reaguje i na dotyk v rukavicích – v terénních podmínkách tak mohou zaměstnanci tablet ovládat, aniž by si jakkoli zahrávali z bezpečností.

galaxy-tab-active4-pro-with-inbox-protective-cover-and-inbox-s-pen.jpg

V terénu je také často špatně slyšet zvuk z reproduktorů, což může vést k nejrůznějším zmatkům nebo chybám. Galaxy Tab Active4 Pro tenhle problém řeší výrazným zvýšením maximální hlasitosti, takže uživatelé slyší vše jasně dokonce i na hlučné stavbě nebo třeba na nemocničním oddělení v plném provozu.

K dalším přednostem Galaxy Tab Active4 Pro patří i bezproblémová kompatibilita s nejrůznějším příslušenstvím od Samsungu i od dalších výrobců. K dispozici jsou například ergonomické kryty a pouzdra s řemínky či stojany, dobíjecí kolébky, kryty s klávesnicemi nebo čtečky čárových kódů, tedy opět vše, co k různým pracovním úkolům uživatelé potřebují.

Skvělá výbava pro moderní podnikání

Tablet Galaxy Tab Active4 Pro ovšem není jen odolný a praktický, ale také skvěle vybavený po hardwarové i softwarové stránce. Intuitivní uživatelské rozhraní One UI lze do značné míry přizpůsobit vlastním potřebám, špičkový osmijádrový procesor bleskurychle zvládá i nejnáročnější úkoly, díky bohatým možnostem konektivity budou zaměstnanci moci neustále udržovat kontakt s okolím. Kdyby náhodou interní úložný prostor nestačil, lze ho rozšířit pomocí paměťové karty microSD.

O spojení se světem se stará Sub6 5G a Wi-Fi 6, takže se uživatelé mohou spolehnout na rychlý přenos dat i odezvu. Nechybí ani podpora standardu CBRS neboli Citizens Broadband Radio Service pro privátní firemní sítě.

Samozřejmostí je také komunikace přes NFC port a mobilní zabezpečovací platforma Knox Platform for POS (Point of Sale), která se uplatní především v maloobchodním prostředí. Ať už z Galaxy Tab Active4 Pro uděláte součást běžné pokladny nebo ho budete používat jako samostatné pokladní zařízení, mohou se zákazníci těšit na rychlejší a snazší placení. A díky funkci Knox Capture může tablet sloužit jako dokonale bezpečná profesionální čtečka čárových kódů pro inventury a skladové hospodářství v reálném čase.

Také se nemusíte bát, že vám v nejméně vhodné chvíli dojde energie – baterie tabletu je vyměnitelná, a kromě toho umožňuje rychlodobíjení pomocí technologie POGO. Kromě toho je k dispozici i režim No Battery, v němž se dá přístroj používat třeba v obchodě nebo ve vozidle zcela bez baterie. Tím se prodlužuje i její celková životnost, dokonce i v prostředí s vysokou teplotou.

A když je práce v terénu hotová a uživatel přechází do kanceláře, lze Galaxy Tab Active4 Pro snadno připojit k externímu monitoru pomocí služby Samsung DeX, případně používat v režimu Standalone s emulátorem počítačového prostředí přímo na displeji.

Špičkové zabezpečení v reálném čase

V době, kdy se spousta pracovních úkolů přesouvá do terénu, výrazně roste význam zabezpečení dat. A právě proto Samsung vybavil svůj odolný tablet integrovanou bezpečnostní platformou Knox Suite, díky níž mohou IT týmy jednotlivá zařízení snadno konfigurovat, zabezpečit, spravovat i analyzovat. Platí to pro samostatné tablety i pro celé firemní flotily. Oblíbený bezpečnostní systém Samsung Knox samozřejmě tablet chrání na hardwarové i softwarové úrovni v reálném čase před všemi hrozbami, které současné digitální prostředí přináší.

A Samsung v úzké spolupráci s vývojáři operačního systému Android myslí i na budoucnost a nabízí majitelům tabletů Galaxy Tab Active4 Pro dlouhodobou ochranu, mimo jiné i díky sdílení informací o aktuálních hrozbách a škodlivých programech. Hlavně se ale uživatelé mohou spolehnout, že budou mít po pět let k dispozici bezpečnostní aktualizace a tři velké aktualizace operačního systému

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.