Xperia 5 rozšiřuje prémiovou sérii Sony

Publikováno: 9. září 2019 | autor Redakce
xperia-5-lifestyle-(13).jpg

Společnost Sony pokračuje ve vývoji chytrých telefonů a představuje model Xperia 5, nejnovější přírůstek do vlajkové řady, který přináší klíčové technologie Xperie 1 v kompaktnějším, stylovém a elegantním designu chytrého telefonu.

„S modelem Xperia 5 jsme přinesli to, co naši zákazníci oceňují na Xperii 1, do modelu menších rozměrů s nejnovějšími oceňovanými technologiemi od společnosti Sony,“ uvedl Mitsuya Kishida, prezident Sony Mobile Communications. „Také Xperia 5 přichází se špičkovým výkonem bez kompromisů a prémiovým zážitkem ze smartphonu, který přináší jedině Sony.“

Sofistikovaná technologie s elegantním a kompaktním designem

Xperia 5 se pyšní elegantním kompaktním designem a zároveň nabízí to nejlepší z modelu Xperia 1, ze které si ponechává displej CinemaWide s poměrem stran 21:9. Elegantní kovový rám chrání odolné sklo Corning® Gorilla® Glass 6 na přední i zadní straně. Telefon Xperia 5 splňuje normu pro voděodolnost IP65/IP68[i] a je tak chráněn proti živlům.

xperia-5-lifestyle-(12).jpg

  • Elegantní a kompaktní tělo v sofistikovaném kapesním provedení
  • · Fotoaparát se třemi objektivy a s technologií Eye AF, kterou převzal od fotoaparátů Sony Alpha™, režim kontinuálního snímání v dávkách (continuous burst shooting) rychlostí až 10 sn./s se sledováním AF/AE (automatického ostření a automatické expozice) a rychlejším přepočtem AF/AE až 30 sn./s
  • Full HD+ OLED displej CinemaWide™ s úhlopříčkou 6,1 palce a poměrem stran 21:9, zvuk Dolby Atmos®, s výjimečně přesným podáním barev a podmanivou realizací obsahu
  • Zdokonalený Game enhancer umožňuje, abyste si nahrávali svoji hru nebo měnili hlas

Displej CinemaWide s poměrem 21:9 nabízí větší využitelnou plochu displeje, která je ideální pro paralelní užívání dvou aplikací. Můžete rychle spustit dvě aplikace najednou v režimu rozdělené obrazovky díky funkci Side sense, která funguje jako spouštěč aplikací 21:9 v multi-window, nebo k tomu můžete použít hlasový povel.

xperia-5-lifestyle-(6).jpg

Tři fotoaparáty, tři objektivy, nekonečné možnosti

Xperia 5 je vybavena procesorem BIONZ X™ pro mobilní zařízení a pokročilým fotoaparátem s trojitým objektivem, 12MP snímačem a stabilizací obrazu Optical SteadyShot™. S 16mm objektivem pro extrémně širokoúhlé snímky, univerzálním 26mm objektivem a 52mm portrétním objektivem (ekvivalent 35mm kinofilmu) budete připraveni na jakoukoli situaci.

Model Xperia 1 nabídl jako první chytrý telefon na světě funkci Eye AF (II) a u Xperie 5 jsme tuto technologii posunuli ještě o krok dál díky zdokonaleným technologiím vyvinutým pro fotoaparáty Sony Alpha. S Xperií 5 můžete sledovat akci pomocí souvislého fotografování rychlostí až 10 sn. /s se sledováním AF/AE (automatickým ostřením a automatickým nastavením expozice). Xperia 5 provádí také častěji přepočet AF/AE, a to až rychlostí 30 sn./s. To umožňuje fotografovat pohybující se objekty s dokonale přesným zaostřením.

xperia-5-lifestyle-(9).jpg

Světelnost objektivu F1,6 a velký obrazový snímač s rastrem 1,4μm pixelu vám umožní zachytit úchvatné snímky také při slabém osvětlení. V kombinaci s technologií redukce šumu RAW vytváří Xperia 5 nádherně ostré snímky i při špatných světelných podmínkách.

Stejně jako Xperia 1, která byla v této oblasti průkopníkem, také Xperia 5 povyšuje nahrávání videí na novou úroveň díky spolupráci s odborníky z divize Sony, kteří vyvíjí profesionální digitální kamery. Funkce Cinema Pro „powered by CineAlta“ byla dále zdokonalena, takže vám nyní umožňuje vytvářet více různých projektů s odlišným nastavením a nabízí větší flexibilitu pro nastavení vyváženosti bílé, manuálního ostření, různých úrovní nahrávání audia pro natáčení videí přesně podle vašeho záměru. Aby byl výsledek ještě dokonalejší, můžete jednotlivá videa stříhat a slučovat dohromady. Docílíte tak profesionální úrovně nahrávek, i když jste zrovna na cestách.

Novinkou u Xperie 5 jsou ‚Photography advice‘, upozornění, která pomáhají eliminovat problémy při fotografování, například, když si zastíníte prstem objektiv fotoaparátu nebo když někdo při fotografování zavře oči. Upozornění zajistí, že vaše fotografie budou vždy dokonalé.

Xperia 5 je také kompatibilní s aplikací ‚Imaging Edge™ Mobile (III) od Sony, která vám umožní přetáhnout snímky z kompatibilního fotoaparátu Alpha nebo Cyber-shot™, takže můžete kontrolovat jejich kvalitu a snadno obsah sdílet přímo ze své Xperie 5 na své sociální sítě.

xperia-5-family-(2).jpg

Zažijte výjimečnou podmanivost obsahu díky displeji CinemaWide s poměrem stran 21:9 a zvukem Dolby Atmos

Xperia 5 přináší v menším těle poměr stran 21:9, který vykouzlí obraz přesně tak, jak ho filmoví tvůrci zamýšleli. Full HD+ OLED displej CinemaWide s úhlopříčkou 6,1 palců a poměrem stran 21:9 je vybaven oceněnými technologiemi televizorů BRAVIA®. Procesor X1™ pro mobilní zařízení přináší technologie HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah) remasteringu pro vyšší kontrast, dokonalé barvy a jas.

Xperia 5 nabízí také režim Creator využívající technologii CineAlta, který se inspiroval profesionální technologií reprodukce barev Master Monitor. Stejně jako Xperia 1 má také Xperia 5 desetibitovou hloubku barev[iv], která přináší nepřeberné barevné spektrum, vyniká skvělým podáním hlubokých odstínů černé, kdy všechny barvy působí mnohem přirozeněji. Displej podporuje společně s originálně vyvinutým zpracováním obrazu široký barevný prostor ITU-R BT.2020, stejně jako DCI-P3 s bílým bodem D65.

Zábavu ještě víc podpoří Dolby Atmos, multidimenzionální zvuk vyladěný ve spolupráci se Sony Pictures Entertainment. Ten završí působivý zážitek ze zábavy a zcela vás při použití sluchátek nebo vestavěných stereo reproduktorů Xperie 5 obklopí, a to s dechberoucí realistickou věrností. Audio technologie od Sony, vysoké rozlišení při bezdrátovém poslechu i s připojením přes kabel (V), DSEE HX a stereo reproduktory vám zase umožní poslouchat hudbu v její nejčistší podobě.

Hraní her si můžete vychutnat na zcela jiné úrovni pomocí zdokonalené aplikace Game enhancer, se kterou lze hru nahrávat pomocí souvislého snímání obrazovky rychlostí 20 sn. / s. Další možností je syntetizovat svůj hlas pomocí měniče hlasu v aplikaci Game enhancer.

Užijte si zábavu po celý den

Xperia 5 přichází s novou technologií chytrého připojení “Smart connectivity”, která zajistí vždy nejoptimálnější připojení k síti. Využívá k tomu speciální Sony nástroj (Neural Network Libraries) k analyze Wi-Fi signálu a předvídání potenciálních problémů s připojením.

Technologie chytré konektivity automaticky přepne na LTE, když předpoví jakékoli problémy s připojením přes Wi-Fi. Zajišťuje tak, abyste vždy měli optimální připojení.

Xperia 5 má nejnovější špičkový procesor Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobile Platform s integrovaným modemem X24 LTE pro možnost využít gigabitového připojení do sítí LTE. Disponuje také technologií 4 x 4 MIMO, která podporuje všechna pásma LTE. Unikátní je, že podporuje také nízkofrekvenční pásma, takže budete mít připojení i na místech se slabým pokrytím signálu.

wf-1000xm3-&-xperia-5.jpg

Xperia 5 je vybavena funkcí Smart Stamina, rychlým nabíjením USB PD a 3140mAh baterií, díky níž se můžete bavit celý den.

Podle svého stylu si můžete vybrat jednu ze čtyř sofistikovaných barev Xperie 5: modrou, červenou, černou nebo šedou, které působí elegantním dojmem. V nabídce budou rovněž barevně sladěné kryty pro Xperii 5, kryt Style Cover View, který vám umožní přečíst si oznámení a obsah i se zavřeným krytem, kryt Style Cover Back, který pomáhá chránit telefon před náhodným poškozením a nový kryt Style Cover Leather.

Dostupnost

Xperia 5 přichází na trh s operačním systémem Android™ 9 Pie a v prodeji bude od října 2019 (VI). Xperii 5 si bude možné na vybraných trzích v Evropě předobjednat od příštího týdne společně se špičkovými bezdrátovými sluchátky WF-1000XM3(1) s technologií pro potlačení okolního hluku (VII).



[1] Nabídka je platná do vyčerpání zásob. Společnost Sony nezodpovídá za nabídky třetích stran.



[i] Xperia 5 je vodě a prachu odolná, takže si nemusíte dělat starosti, když vás zastihne déšť nebo když ji potřebujete omýt pod tekoucí vodou, ale nezapomeňte, že všechny porty a krytky musí být pevně uzavřeny. Zařízení byste neměli ponořit do vody úplně nebo je vystavovat působení slané, mořské či chlórované vody nebo tekutinám, jako jsou nápoje. Zneužití a nesprávné použití vede k neplatnosti záruky. Zařízení bylo testováno podle norem IP65/68. Více informací naleznete na www.sonymobile.com/waterresistant.

[ii] Fotoaparát modelu Xperia 1 disponuje funkcí Eye AF (autofokus), která dokáže identifikovat lidské oko a udržet je zaostřené. Ověřeno službou SpecTRAX Service společnosti Strategy Analytics ve srovnání s uveřejněnými specifikacemi více než 14 000 chytrých telefonů. Údaje jsou platné k 16. květnu 2019.

[iii] Aplikace je nástupcem PlayMemories Mobile. Uživatelé stávající aplikace PlayMemories Mobile ji mohou využívat prostřednictvím aktualizace PlayMemories Mobile

[iv] 8bitový software s 2bitovým softwarovým vyhlazováním

[v] Při maximální přenosové rychlosti 990 kb/s

[vi] Načasování a dostupnost se mohou lišit v závislosti na trhu či dopravci

[vii] Podle výzkumu společnosti Sony Corporation, měřeno v souladu se směrnicemi JEITA na trhu s opravdu bezdrátovými sluchátky s technologií pro potlačení okolního hluku. Údaje platné k 1. červnu 2019

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.