Společnost Philips TV & Sound představila nové televizory, sluchátka a reproduktory

Publikováno: 14. září 2020 | autor Redakce
Společnost Philips TV & Sound představila nové televizory, sluchátka a reproduktory

Nový televizor nejvyšší řady se zvukem od Bowers & Wilkins, sluchátka s aktivním potlačením hluku, nové soundbary včetně těch prémiových od značky Philips Fidelio a v neposlední řadě nový bezdrátový hudební systém, který všechny tyto produkty propojuje dohromady do jedné chytré domácnosti.

Vlajkovou lodí v oblasti televizorů pro rok 2020 bude model OLED+935 vybavený zvukem od Bowers & Wilkins a speciálním čipem s umělou inteligencí pro vylepšení obrazu

  • Značka Philips představila nová true-wireless i náhlavní sluchátka s aktivním potlačením okolního hluku
  • K audio produktům Philips se přidala pětice soundbarů série 8000 a dva nové soundbary prémiové značky Fidelio
  • Do prodeje budou v září uvedena sluchátka Fidelio X3
  • Dále byl představen bezdrátový audio ekosystém nazvaný Philips TV & Sound Wireless Home System založený na platformě DTS Play-Fi

Společnost Philips TV & Sound představila nové televizory, sluchátka a reproduktory

OLED televizor s umělou inteligencí

Součástí všech televizorů OLED modelové řady 2020, včetně modelu OLED+935, jsou interně vyvinuté funkce umělé inteligence (AI). TP Vision nyní přidává druhý jednoúčelový čip AI ke čtvrté generaci procesoru P5. Nabízí novou vylepšenou verzi systému AI s využitím extra výpočetní kapacity. Funkcionalita AI využívá neuronové sítě a strojové učení k analýze milionů testovacích klipů z jedinečné databáze vytvořené vývojovým týmem Philips TV za posledních 30 let.Společnost Philips TV & Sound představila nové televizory, sluchátka a reproduktory

Software AI nevylepšuje pět pilířů kvality obrazu (zdroj, barva, kontrast, pohyb a ostrost), ale je navržen tak, aby mezi pilíři vytvořil lepší rovnováhu a mnohem realističtější, přirozenější obraz.

Nová verze čipsetu Inteligent Dual Engine nabízí další jedinečné řešení zabraňující vypalování obrazových bodů. Využívá pokročilé funkce detekce programových log monitorováním mřížky o 32 400 zónách k velmi přesné detekci statického obsahu a postupnému snižování intenzity jeho světelného výkonu. Tím zabraňuje vypalování – aniž by to nějak ovlivnilo zobrazení ostatních částí obrazovky. Tento nový systém Philips TV odstraňuje problém s vypalováním u 95 % statických částí obrazu včetně log a herního obsahu.

OLED+935 je první televizor Philips, který obsahuje pár zvukových měničů Dolby Atmos Elevation a centrální měnič Tweeter-on-Top z dílny Bowers & Wilkins, namontovaný v samostatném krytu reproduktoru. Vše je zasazené v minimalistickém kovovém rámu, který funguje i jako stojan. Model je ale možné pověsit také na zeď.Společnost Philips TV & Sound představila nové televizory, sluchátka a reproduktory

Stejně jako u legendárních reproduktorů společnosti B&W je i u tohoto televizoru oddělen výškový reproduktor od větších zvukových měničů. Díky tomu je vysokofrekvenční výkon dodáván bez zkreslení spojeného s difrakcí, která se objevuje u výškových reproduktorů zabudovaných do větších skříní.

OLED+935 obsahuje celkem deset měničů ve specifikaci 3.1.2 včetně tří 19mm titanových kopulí v přední konfiguraci vlevo, pro střed a vpravo (LCR). Všechny tři sestavy výškových reproduktorů jsou odděleny od krytu reproduktoru, aby byl zajištěn vynikající přenos zvuku, s výškovým reproduktorem Tweeter-on-Top namontovaným ve své vlastní pevné, chromované kovové schránce. Tento reproduktor doplňuje partnerskou střední jednotku měniče pro vytvoření vlastního pole středových kanálů.

Sluchátka s aktivním potlačením okolního hluku

Dále společnost Philips TV & Sound představila svá sluchátka s aktivním potlačením okolního hluku (ANC). Jedná se o dva true-wireless modely a jedny sluchátka s hlavovým obloukem.

Sluchátka T8505 jsou nejvýkonnější true wireless sluchátka řady Philips, mimo jiné díky velkým 13mm neodymovým zvukovým měničům používaným společně s pokročilou technologií ANC společnosti Philips – s funkcí rozpoznávání pozadí – a vynikající pasivní izolací hluku. Velká kapacita baterie zaručuje přehrávání po dobu až šesti hodin (pět hodin s neustále zapnutým ANC), dalších 18 hodin přehrávání zajistí kompaktní přenosné bezdrátové dobíjecí pouzdro.

Sluchátka T5505 nabízejí jedinečnou kombinaci prvotřídní kvality zvuku a pohodlí ve střední cenové hladině. Systém Philips Advanced ANC s funkcemi pro mapování pozadí doplňují velké, vysoce kvalitními 8mm neodymové reproduktory, kulatá akustická trubice a tři velikosti vyměnitelných koncovek do uší, které společně zajišťují skvělou kvalitu zvuku, pohodlí a slouží i k pasivní izolaci hluku.

Lehký skládací design s postupně nastavitelným hlavovým obloukem a velkými měkkými polštáři kolem uší reprezentují náhlavní sluchátka H9505. Ty kombinují pohodlí pro dlouhý poslech s prvotřídním potlačením okolního hluku a potenciálem zvukového výkonu s vysokým rozlišením, vše s výjimečným poměrem cena/výkon. Velké a vysoce kvalitní 40 mm neodymové akustické měniče nabízejí detailní širokopásmový zvuk s možností přehrání zvukové kvality s vysokým rozlišením (akreditace HRA 24bit / 96 kHz) prostřednictvím dodaného odnímatelného připojovacího zvukového kabelu.

Soundbary včetně prémiové značky Fidelio

Do kategorie nově představených audio výrobků Philips patří také pětice soundbarů série 8000 a dva prémiové soundbary Fidelio.

Série 8000 zahrnuje široký výběr produktů, od 120W modelu B8205 s konfigurací 2.1 až po 360W model B8905 s konfigurací 3.1.2, měniči Dolby Atmos Elevation, bezdrátovým subwooferem a podporou eARC.

Nové soundbary Fidelio sdílejí klasické znaky této prémiové značky. Nabízejí zakázkové komponenty a pokročilé technologie, aby mohly poskytovat maximální zvukový výkon. K tomu se přidává nejlepší evropský design a vynikající kvalita provedení, včetně použití autentických, prvotřídních materiálů.

Philips Fidelio B97 je štíhlý soundbar s vícekanálovou konfigurací 7.1.2, obsahující jak speciální měniče Dolby Atmos Elevation, tak technologii Philips Fidelio’s Surround-on-demand. Surround-on-demand u soundbaru B97 zahrnuje dva oddělitelné bezdrátové reproduktory, které fungují jako součást levého a pravého kanálu, pokud jsou umístěny hned vedle soundbaru nebo jako vyhrazený levý a pravý prostorový kanál, pokud jsou umístěny odděleně od soundbaru v místnosti. Systém B97 obsahuje celkem 17 elektroakustických měničů, včetně osmi basových/středových měničů o rozměrech 1 × 3,5 palce.

Philips Fidelio B95 je sesterským produktem modelu B97 ovšem s prostorovým zvukem ve formátu 5.1.2 a bez podpory technologii Surround on Demand. B95 obsahuje celkem 14 elektroakustických měničů včetně pěti 19mm kopulovitých výškových měničů – tři jsou umístěny vpředu a dva směřují do stran. Dále je soundbar osazen třemi páry středových/basových měničů o rozměrech 1 × 3,5 palce a dvěma jednotkami Dolby Atmos Elevation.

Sluchátka Fidelio X3 od září v prodeji

Do rodiny produktů Philips Fidelio patří také audiofilská náhlavní sluchátka Fidelio X3 představená letos v březnu. Ta přijdou do prodeje již v září tohoto roku. Společnost TP Vision navrhla Philips Fidelio X3 tak, aby kombinovala přesnost podání zvuku s velkorysými basy a hřejivým středním rozsahem. Důraz je kladen na působivý zvuk s výjimečným oddělením nástrojů a hlasů, zatímco špičková část spektra je čistá, detailní a poskytuje vynikající rozšíření. Výsledkem je podání ve velkém měřítku s hudbou, která přesahuje hranice náhlavní soupravy. Vytváří se tak jedinečný zážitek, který je autentický i přesný.

Philips TV & Sound Wireless Home System

Společnost TP Vision uvedla nový bezdrátový systém Philips TV & Sound Wireless Home System a novou dedikovanou aplikaci Philips Sound s podporou DTS Play-Fi – speciálně vyvinuta, aby snadno a bez zpoždění propojila kompatibilní produkty Philips TV & Sound.

Nový domácí bezdrátový systém je založený na technologii DTS Play-Fi, což je prémiová bezdrátová audio platforma, která uživatelům umožňuje streamovat audio vysoké kvality z televizorů a mobilů do kompatibilních reproduktorů po celém domě. Platforma využívá proprietární streamovací synchronizaci a autentizaci. Všechny televizory Philips roku 2020 s operačním systémem Android TV budou DTS Play-Fi podporovat již z výroby, televizory s OS Android TV z roku 2019 dostanou podporu po aktualizaci.

Už máte záříjové vydání časopisu FotoVideo? Podívejte se na obsah i na možnosti objednání...

INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

Jaké nejlepší elektronické výrobky vybrala porota z 62 médií?INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

INSPIRACE: TAJNÁ PRÁZDNINOVÁ LÁSKA

Když se nám svěří Adolf Zika, tak to stojí za to, přečtěte si náš rozhovor!

INSPIRACE SOUTĚŽ: VÍTĚZOVÉ EISA MAESTRO 2020

Tři nejlepší světoví fotografové z tématu „Movement“.

NÁŠ SERIÁL: DEVÁTÝ DÍL S CENTREM FOTOŠKODA

Výkup a prodej použité fototechniky a další zajímavosti z tohoto stánku fotografie.

PRAXE: ANALOGOVÁ ŠKOLA VÁS EVIDENTNĚ BAVÍ

Na co si dát pozor při prvním fotografování na film?

PRAXE: FOTOPORADNA – JAK A PROČ MĚNIT EXPOZICI?

Jedním ze základních předpokladů dobré fotografie je její správná expozice…

FOTOGRAF ROKU: JEDNADVACÁTÝ ROČNÍK JE PŘED NÁMI

Vybírejte a chystejte své snímky na nová soutěžní témata.

FOTOGRAF ROKU: OBLÍBENÉ FOTOGRAFICKÉ TÉMA: JÍDLO

Ti nejlepší dokazují, že v Čechách i na Slovensku se fotit prostě umí! Prohlédněte si snímky dvaceti nejlepších seniorů a sedmi výborných juniorů v tomto chutném tématu.FOTOGRAF ROKU – Jídlo

 

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit.

Vybírejte si například na těchto webových adresách:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte s námi!

108 stran zářijového FotoVideo

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.