Samsung rozšiřuje nabídku univerzálních Smart Monitorů o přístroje s větší úhlopříčkou a rozlišením UHD

Publikováno: 19. června 2021 | autor Redakce
Samsung rozšiřuje nabídku univerzálních Smart Monitorů  o přístroje s větší úhlopříčkou a rozlišením UHD

První univerzální monitory na světě jsou nově k dispozici s úhlopříčkami 43 a 24 palců (110 a 61 cm), potěší nové barevné varianty a vylepšené chytré funkce.

Novinky v řadě chytrých monitorů Smart Monitor představila společnost Samsung Electronics. Zákazníci po celém světě mají na výběr více možností, co se týče velikosti i provedení, k dispozici jsou navíc i vylepšené inteligentní funkce. Do nabídky nově patří velký model M7 s úhlopříčkou 43“ (110 cm) a ultravysokým rozlišením UHD, což nároční uživatelé jistě ocení při práci i zábavě. Stylové tenké modely M5 s rozlišením FullHD jsou k dispozici ve velikostech 24, 27 a 32 palců (61, 69 a 82 cm), k dispozici je i elegantní bílá verze. V České republice budou tyto monitory dostupné od konce června za doporučenou maloobchodní cenu 14 990 Kč u modelu M70A 43“, bílé verze pak za 8 490 Kč u modelu M50A 32“, 7 490 Kč u modelu M50A 27“ a 4 990 Kč u modelu M50A 24“.

Samsung rozšiřuje nabídku univerzálních Smart Monitorů o přístroje s větší úhlopříčkou a rozlišením UHD

Modelová řada Samsung Smart Monitorů se představila v listopadu 2020 a nabídla první skutečně univerzální monitor na světě, určený pro firemní a akademické využití i pro běžné spotřebitele, kteří v domácích podmínkách pracují, učí se a věnují se zábavě. Součástí výbavy chytrých monitorů jsou integrované multimediální i pracovní aplikace, bohaté možnosti konektivity, vestavěné reproduktory i systém dálkového ovládání na solární energii.

Samsung rozšiřuje nabídku univerzálních Smart Monitorů o přístroje s větší úhlopříčkou a rozlišením UHD

„Po celém světě stoupá počet lidí, kteří využívají domov k práci, vzdělávání i zábavě. Z domácností se tak stává multifunkční prostředí,“ říká Hyesung Ha, hlavní viceprezident divize zobrazovacích zařízení v Samsung Electronics. „Naše rozšířená řada chytrých monitorů Smart Monitor nabízí uživatelům pohodlný a flexibilní způsob, jak se pomocí moderních technologií zhostit každodenních aktivit. Jde o nejchytřejší monitory na současném trhu, díky bohatým možnostem propojení s počítači i mobilními zařízeními jsou skutečně univerzální.“

Do nejnovější řady Samsung Smart Monitor patří následující modely:

  • Smart Monitor M7 43” (Model: M70A) – Vlajková loď M7 je nyní k dispozici ve verzi s větší úhlopříčkou 43 palců (110 cm), což výrazně pomůže při práci i zábavě. Velkou předností je i provedení prakticky bez rámečku, takže vás obraz při práci, učení i zábavě doslova pohltí. Monitor má ultravysoké rozlišení 4K a funguje skutečně univerzálně – kromě výkonného a spolehlivého pracovního nástroje se díky integrovaným streamingovým aplikacím může stát i centrem domácí zábavy, k čemuž jistě přispějí i reproduktory a obraz v kvalitě HDR10.
  • Smart Monitor M5 27” a 32” v bílém provedení (Model: M50A) – Oblíbený model M5 je nyní v obou velikostech (27 a 32 palců, tedy 69 a 82 cm) k dispozici i ve stylovém a elegantním bílém provedení. Nová barevná verze výborně ladí s minimalistickým designem a bude slušet zejména moderním interiérům.
  • Smart Monitor M5 24” (Model: M50A) – Novinkou v řadě M5 je verze s úhlopříčkou 24 palců neboli 61 cm s rozlišením Full-HD, cenově nejdostupnější zástupce řady Smart Monitor na současném trhu. Díky kompaktnímu provedení ocení tento model zákazníci, kterým by se větší monitor na stůl nevešel, nebo ti, kteří hledají optimální poměr ceny a výkonu.

Kromě nových velikostí a designu se v nové řadě monitorů představuje i řada nových funkcí. Aplikace TV Plus nabídne spoustu bezplatného obsahu, pro který nemusíte nic stahovat ani se registrovat. Díky funkci Universal Guide mají zase uživatelé k dispozici personalizovaná doporučení obsahu na základě svých diváckých preferencí a historie, což nepochybně ocení milovníci streamingových služeb typu Netflix nebo Prime Video.

Oproti minulým verzím se velkého vylepšení dočkal systém hlasové asistence – nepodporuje jen technologii Bixby, ale i jiné asistenční služby, např. Google Assistant či Amazon Alexa. Do aplikace Remote Access přibude v červnu funkce PC on Screen, umožňující snadné a bezpečné připojení monitorů k počítačům.

V rámci dlouhodobého programu Samsungu zaměřeného na zvyšování udržitelnosti vybavili výrobci model M7 s úhlopříčkou 43“ dálkovým ovladačem se solárním panelem, vyrobeným z recyklovaného plastu. Dobíjí se i slunečním světlem v místnosti, ale také z elektrických žárovek, případně přes konektor USB-C. I dálkové ovladače jiných modelů jsou kvůli menší uhlíkové stopě a vyšší udržitelnosti vyrobené aspoň částečně z recyklovaných materiálů.

Stejně jako modely první generace se i současná řada Samsung Smart Monitorů vyznačuje bohatými možnostmi konektivity, co se týče počítačů i mobilních zařízení. Chytré telefony a tablety lze k monitorům připojit jednoduše pomocí funkce Tap View, díky zrcadlení obsahu nebo prostřednictvím technologie Apple AirPlay 2. Systém Samsung DeX umožňuje vytvořit z monitoru externí zobrazovací zařízení využívající všechny funkce telefonu. Monitory zároveň podporují aplikace Microsoft 365[1], takže uživatelé mohou prohlížet, vytvářet a upravovat dokumenty a ukládat je v cloudu dokonce i bez připojení k počítači – o připojení na internet se postará vestavěné Wi-Fi. Kromě toho k připojení slouží celá řada konektorů a portů včetně USB Type-C, standardních USB portů a Bluetooth 4.2.

A bez připojení k PC či mobilnímu zařízení lze monitor využít dokonce i jako multimediální centrum domácí zábavy – k dispozici jsou totiž integrované streamingové služby, mezi nimiž nechybí Netflix, HBO či YouTube.



[1] Podmínkou je účet Microsoft 365.


Už máte červnové vydání časopisu FOTOVIDEO?

A co v něm najdete? Například:

Je už téměř léto, a tak jsme i s tímto vydáním hodně mezi květinami a ženami. Zasloužili se o to významní autoři jako Jan Stria, Nikola Elefant, Radek Kalhous, Filip Hrebenda, František Dostál, ale také Vít Hassan a známý street fotograf Kevin V Ton. Děkujeme jim a dalším za skvělou spolupráci při přípravě a těšíme se, že se vám naše společná práce bude líbit.

FV 06 21 obsah

Nechybí dvě nové rubriky a v trochu nezvyklém úvodníku se šéfredaktor rozplývá i tuhne Nad dopisy čtenářů….

Mimochodem! Vidíme, že si všímáte našich QR kódů, které výrazně rozšiřují zážitky s naším časopisem a píšete si o další videa tak, abyste si je mohli snímat čtečkou na vašem chytrém telefonu. Budou určitě!

Fotograf roku má aktuální téma: Příroda ve městě

Projděme se po městě a zachyťme otisky a krásu matičky přírody. Parky mají svá kouzelná zákoutí, strom na náměstí majestátně odolává sevření urbanistiky. Alej v ulici poskytuje milosrdný stín a příroda se dere do města sama o sobě i bez lidského přičinění. Foťte a vkládejte své příspěvky na toto téma do soutěže Fotograf roku průběžně a kdykoli a nejpozději do 27. 6. 2021 na http://fotografroku.ifotovideo.cz

FOTOGRAF ROKU: ŽIVOT SE ZVÍŘATY

Speciální téma Fotografa roku: Makro – vyhraj objektiv Laowa

Aktuálně je v nabídce na našem trhu již 7 různých makroobjektivů Laowa. I proto se tato významná značka stala partnerem speciální kategorie, do níž můžete vkládat své makrofotografie. Makro je nádherný fotografický žánr plný úžasných překvapení. Čím překvapí naši soutěžící? Vítěz: získá možnost nákupu makroobjektivu Laowa a příslušenství dle vlastního výběru v celkové hodnotě 17 000 Kč. Vkládejte své snímky zde: http://fotografroku.ifotovideo.cz/galerie.php?theme=266

Je toho hodně, co vám v tomto vydání nabízíme, vybírejte například:

ROZHOVOR: NIKOLA ELEFANT

K módní fotografii jsem se dostala později

ROZHOVOR: NIKOLA ELEFANT

ROZHOVOR: VÍT HASSAN

Novinář a fotograf demonstrací na volné noze…

vit-hassan-02.jpg

RECENZE KNIHY: FRANTIŠEK DOSTÁL

Nádraží Braník aneb vlak do stanice touha

RECENZE KNIHY: FRANTIŠEK DOSTÁL

PRAXE: FILIP HREBENDA TAKÉ NA ISLANDU

Co si vzít s sebou a jak fotit v této žhavé destinaci?

PRAXE: FILIP HREBENDA TAKÉ NA ISLANDU

PRAXE: ANALOGOVÁ ŠKOLA INVESTIČNÍ?

Vyberete si specialitu nebo investiční kousek?

PRAXE: ANALOGOVÁ ŠKOLA INVESTIČNÍ?

PRAXE: JAN STRIA MAKRO FOTIL A TESTOVAL

Jak to jde s Canonem 100 mm f/2.8L RF nebo EF?

PRAXE: JAN STRIA MAKRO FOTIL A TESTOVAL

TECHNIKA: LAOWA ARGUS 33 mm f/0,95 CF APO

Jaká je tato překvapivá a vysoce světelná novinka?

TECHNIKA: LAOWA ARGUS 33 mm f/0,95 CF APO

FOTOGRAF ROKU: ŽIVOT SE ZVÍŘATY

Toto téma ihned po otevření nalákalo hodně kreativních a zkušených autorů. Jak jste dopadli vy?

POZOR, máme nový dárek plný poezie k vašemu předplatnému, vyberte si ho! Už jste si objednali vaše FotoVideo až domů! Je to stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě dárky odjakživa patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Zvolte si půvaby červnového FotoVideo

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.