Samsung pro rok 2022 – inovace a zážitky na míru

Publikováno: 12. dubna 2022 | autor Redakce
qn900b-a-cropped-220103.jpg

Samsung Electronics na virtuální akci Unbox & Discover představila svou modelovou řadu pro rok 2002, do níž patří televizory Neo QLED 8K, soundbary, příslušenství a také iniciativy směřující k vyšší udržitelnosti.

Cílem nové řady je změnit definici celého konceptu televize díky elegantním přístrojům se špičkovými parametry, které nabízejí více než jen zábavu. Letošní produkty a funkce zvyšují v televizní oblasti laťku kvality a televizor se stává základním zařízením pro hraní, komunikaci se světem, práci a další aktivity.

qn900b-lifestyle-01-1.jpg

„Chceme, aby spolu všechny naše produkty bez jakýchkoli potíží a zádrhelů spolupracovaly, aby si jejich majitelé mohli užívat všech jejich předností bez problémů – jen tak vznikne skutečně jedinečný uživatelský zážitek. Televizory Neo QLED 8K pro rok 2022  uspokojí potřeby a přání i těch nejnáročnějších diváků – veškeré inovace vycházejí z jejich zkušeností,“ vysvětluje Jong-Hee (JH) Han, místopředseda správní rady, generální ředitel a šéf divize Samsung Electronics DX, která se právě na uživatelskou zkušenost s přístroji značky Samsung zaměřuje. „Televizory Neo QLED 8K slouží jako základ domácí výbavy a nabízejí tak uživatelům zážitky na úplně jiné úrovni než dřív.“

qn900b-lifestyle-02.jpg

Za portfoliem Samsungu pro rok 2022 stojí ústřední heslo „Obrazovky všude, obrazovky pro všechny“.  Televizor by se podle firemních představ měl stát středobodem domácnosti i každodenního života. V souladu s touto vizí vytváří Samsung přístroje, které spolu bez problémů komunikují, umožňují přizpůsobit své uživatelské rozhraní potřebám jednotlivých majitelů a díky bohatým možnostem konektivity nabízejí využití pro každou příležitost a životní styl. Z minulosti jsme zvyklí se na televizi prostě „dívat“, ovšem modely Neo QLED 8K mají ambici tohle pojetí od základu změnit.

Neo QLED 8K: Jak vylepšit to nejlepší

Vylepšené televizory Neo QLED 8K pro rok 2022 by měly pozvednout divácký zážitek na vyšší úroveň. Jejich srdcem je zbrusu nový procesor Neural Quantum Processor 8K s 20 samostatnými neuronovými sítěmi s umělou inteligencí. Každá z nich dokáže nezávisle analyzovat aktuální obrazová data a optimálně upravit kvalitu obrazu z jakéhokoli zdroje.

Zmíněný procesor Neural Quantum Processor 8K stojí i za další technologickou inovací s názvem Real Depth Enhancer. Tato technologie neustále analyzuje obraz a maximalizuje kontrast tím, že zvýrazní ústřední motiv a přitom nijak nezpracovává pozadí. Podobným způsobem funguje i lidské oko.

qn900b-014-l-perspective2-stainless-steel.jpg

V kombinaci s výkonným Quantum Mini LED podsvícením je procesor zárukou precizního  zobrazení detailů, jasu a kontrastu. Stará se o to funkce zvaná Shape Adaptive Light Control. Díky ní je třeba Měsíc ostrý a světlý a noční nebe je přitom doopravdy černé.

Všechny nové QLED televizory Samsung pro rok 2022 obdržely poprvé v historii certifikát Pantone Validated, který udílí renomovaná organizace Pantone. Ta mimo jiné zřídila celosvětově uznávaný vzorník barev Pantone Matching System (PMS). Certifikát svědčí o tom, že nové Samsungy věrně zobrazí více než 2000 odstínů a také 110 nově přidaných odstínů pleti podle standardů Pantone.

qn900b-009-speaker-detail-stainless-steel.jpg

Pro pohodlné sledování je tu nový Režim šetrný pro oči ( EyeComfort Mode), který přitom precizní barevné podání nijak nemění. Využívá ovšem systém umělé inteligence, který automaticky nastavuje jas a barevnou teplotu a optimalizuje tak obraz podle aktuálních světelných podmínek v místnosti a podle informací o východu či západu slunce.

Jedinečný zvuk Dolby Atmos a nové funkce Smart

Skutečný divácký zážitek ovšem vyžaduje nejen vynikající barevné podání a vysoké rozlišení, ale také skvělý zvuk, hutný a přitom bohatý na detaily. Procesor Neural Quantum 8K s umělou inteligencí proto neustále v reálném čase analyzuje dění na obrazovce a funkce Adaptive Sound podle něj upravuje intenzitu zvuku v jednotlivých reproduktorech, aby obrazu odpovídala.

Vlajková loď nové řady Neo QLED 8K s označením QN900B je vybavena audiosystémem s uspořádáním kanálů 6.2.4, výkonem 90 W, podporou Dolby Atmos a technologií Object Tracking Sound Pro pro prostorové sledování objektů na obrazovce. Stejná technologie stojí i za funkcí rozpoznávání směru hlasu Voice Tracking Sound, která přesun zvuku do jednotlivých reproduktorů ještě vylepšuje podle pohybu postav na scéně.

qn900b-012-front3-stainless-steel.jpg

Televizory řady Neo QLED s rozlišením 4K a 8K navíc nově podporují i bezdrátovou technologii Wireless Dolby Atmos, což znamená špičkovou zvukovou kvalitu bez nevzhledných a nešikovných HDMI kabelů. Technologií Wireless Dolby Atmos je vybaven i nový soundbar Samsung Ultra Slim Soundbar, takže se zájemci mohou těšit na špičkové zvukové zážitky bez jakýchkoli kompromisů v estetice a v minimalistickém provedení.

Aby byl zážitek při využívání nových televizorů úplný, je součástí modelové řady pro rok 2022 spousta nových chytrých funkcí a vylepšené uživatelské rozhraní. Televizor se tak může stát skutečným centrem domácnosti, vhodným nejen pro sledování obsahu všeho druhu, ale také pro ovládání jiných přístrojů, hraní her, cvičení a podobně.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.