Samsung Galaxy Book S

Publikováno: 12. srpna 2019 | autor Redakce
galaxy-book-s-product-images-(1).jpg

Společnost Samsung Electronics představila Galaxy Book S, průlomové mobilní výpočetní zařízení určené pro nejnáročnější uživatele, kteří nechtějí být svazováni nadměrnou velikostí a omezeními tradičních laptopů. Galaxy Book S je jako stvořen pro inovátory, kteří sledují jasně vytyčený cíl a chtějí dělat věci jinak. Nová mobilní generace tak dostává do rukou mocný nástroj. Případná dostupnost Galaxy Book S v České republice bude potvrzena později.

Se zařízením Galaxy Book S vstupuje Samsung do nové éry mobility a nabízí přístroj, který v sobě spojuje mobilitu a konektivitu chytrého telefonu s výkonem PC. Galaxy Book S byl vyvinut ve spolupráci s předními technologickými společnostmi a potvrzuje postavení společnosti Samsung jakožto lídra v oblasti mobility, k čemuž přispívá špičková platforma pro produktivitu od společnosti Microsoft běžící na nejvýkonnější hardwarové platformě ve své třídě od společnosti Qualcomm. Tato nová kategorie zařízení nabízí gigabitovou konektivitu v sítích LTE, možnost okamžitého spuštění a špičkový design ve spojení se systémem Windows 10 a nejmodernější výpočetní platformou Qualcomm® Snapdragon™ 8cx. S Galaxy Book S si můžete vychutnat svobodu, kterou vám poskytuje tento nový typ mobilního zařízení, s nímž můžete pracovat kdykoli a kdekoli, aniž byste museli být připoutáni ke svému pracovnímu stolu nebo pohovce.

Ve společnosti Samsung jsme přesvědčeni, že skutečných inovací lze dosáhnout pouze na základě otevřeného přístupu a spolupráce, při níž mají všichni partneři motivaci prolomit bariéry a nově definovat uživatelskou zkušenost,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. Galaxy Book S nabízí kombinaci těch nejlepších funkcí mobility, které Samsung nabízí, ve spojení s předními řešeními společnosti Microsoft v oblasti produktivity a výkonnými technologiemi společnosti Qualcomm Technologies. Poskytuje tak to nejlepší v oblasti mobilní produktivity, co dnes mobilní zařízení může nabídnout.“

Objevte flexibilní zařízení, které je vždy připraveno a vždy připojeno

Zařízení Galaxy Book S bylo vytvořeno s cílem změnit způsob, jakým používáte svůj počítač. Je neustále v provozu, vždy připojeno a vždy připraveno – taková je budoucnost mobilní produktivity. Extrémně rychlé gigabitové připojení k sítím LTE umožňuje okamžité propojení s cloudem a vysokorychlostní připojení k aplikacím a obsahu bez nutnosti spoléhat se na
Wi-Fi. Bootování systému je minulostí – Galaxy Book S obsahuje funkce, díky nimž lze zařízení okamžitě probudit a začít používat. Podobně jako u chytrého telefonu tak máte dotykem prstu k dispozici okamžitě vše, co potřebujete.

galaxy-book-s-product-images-(2).jpg

Navrženo s ohledem na maximální výdrž a výkon

Zařízení Galaxy Book S vychází z předchozího Galaxy Book2 a bylo pečlivě navrženo tak, aby nabídlo maximální výpočetní výkon ve formě lehkého a mobilního zařízení. Přenosný ultratenký design, který se odlišuje jedinečným prohnutým tělem přístroje, umožňuje uživatelům maximálně využít výhod zařízení, které je neustále k dispozici. Galaxy Book S si s sebou můžete snadno a pohodlně vzít kamkoli – při hmotnosti pouhých 0,96 kg vás přitom nebude tížit zbytečná hmotnost a objemnost klasického laptopu.

Svrchní část a základna rámu Galaxy Book S jsou vyrobeny z luxusního eloxovaného hliníku, který přístroj chrání před riziky poškození, kterým jsou laptopy vystaveny nejčastěji, a eloxovaná povrchová vrstva zajišťuje ještě větší pevnost použitých materiálů. Galaxy Book S je vybaven 13,3palcovým dotykovým displejem schopným rozpoznat až deset dotyků současně, takže můžete na zařízení dotykem prstu bez problémů listovat, zoomovat a ovládat jej.

Vyzkoušejte výkon nového kalibru

Galaxy Book S je jako stvořen pro uživatele, kteří jsou neustále v pohybu a oceňují bezproblémové užívání mobilních zařízení Galaxy, neboť rozšiřuje vaše možnosti produktivity, aniž by omezoval váš akční rádius. Galaxy Book S nabízí nekompromisní výkon založený na výpočetní platformě Snapdragon 8cx, což je první PC platforma postavená na 7nanometrové technologii, kterou společnost Qualcomm Technologies vyvinula speciálně pro mobilní zařízení. Snapdragon 8cx zaručuje u Galaxy Book S ve srovnání s Galaxy Book 2 výrazně vyšší výkon, protože nabízí o 40 procent vyšší výkon procesoru, o 80 procent vyšší grafický výkon a paměť s vyšší propustností. Platforma Snapdragon 8cx byla záměrně navržena tak, aby se obešla bez aktivního chlazení, takže váš laptop zůstane v pohodě bez ohledu na to, jak tvrdě na něm budete pracovat.

galaxy-book-s-product-images-(4).jpg

„Čipová sada Snapdragon 8cx otevírá novou éru zařízení, která jsou neustále zapnutá a připojená k internetu a která vám téměř kdekoli umožňují s lehkostí pracovat, hrát hry a provádět současně více úkolů,“ uvedl Steve Mollenkopf, generální ředitel společnosti Qualcomm Incorporated. „Odmítli jsme prodlužovat výdrž baterie na úkor špičkového výkonu a namísto toho jsme nabídli obojí a vytvořili výkonné zařízení, které nabízí vynikající mobilní výpočetní možnosti ve spojení s mobilitou a konektivitou chytrého telefonu.“

Díky dlouhé výdrži baterie, která dokáže na jedno nabití napájet Galaxy Book S až 23 hodin při nepřetržitém přehrávání videa, se odpoutáte od nabíjecího kabelu.[1] Aby vaše zařízení pracovalo co nejefektivněji, optimalizuje Galaxy Book S výkon v závislosti na tom, co děláte – takže spotřebováváte méně energie a šetříte čas na tvůrčí činnost, streamování, hraní a práci. Galaxy Book S obsahuje také až 1 TB rozšiřitelného úložiště, takže se nemusíte obávat, že byste měli nedostatek úložného prostoru.

Galaxy Book S je také vybaven stereoreproduktory studiové kvality Sound by AKG společnosti Samsung, zatímco prostorový zvuk Dolby Atmos® umocňuje a dotváří podmanivý zvukový zážitek pomocí zvukových režimů pro filmy, hudbu, hry a další.

S podporou špičkových služeb

Vychutnejte si kompletní prostředí stolního počítače na novém mobilním výpočetním zařízení, které nabízí nekompromisní mobilitu a výkon nové generace se systémem Windows 10. Aplikace Váš telefon[2] společnosti Microsoft zaručuje bezproblémové spojení mezi zařízeními Galaxy Book S a Galaxy Note10, takže můžete přistupovat k nejnovějším fotografiím, aplikacím a oznámením a okamžitě reagovat na hovory a textové zprávy na kterémkoli ze zařízení, a zajistit si tak den bez zádrhelů.[3] Galaxy Book S umožňuje také využití cloudového úložiště Microsoft OneDrive, které uchovává, chrání a zálohuje vaše soubory a zpřístupňuje je pro všechna vaše zařízení.

S Galaxy Book S je vaše zařízení bezpečnější a lépe chráněné. Díky gigabitovému připojení prostřednictvím sítě LTE vám Galaxy Book S umožňuje vyhnout se využívání nespolehlivých veřejných sítí, a předejít tak ohrožení vašich soukromých informací při přístupu k internetu. Windows Hello poskytuje funkce okamžitého přihlášení pomocí otisku prstu a zajišťuje rychlý a pohodlný přístup k vašemu zařízení osobnějším způsobem.

Dostupnost

Galaxy Book S bude na vybraných trzích k dostání počátkem podzimu, a to ve dvou barevných variantách – Earthy Gold a Mercury Grey. Případná dostupnost Galaxy Book S v České republice bude potvrzena později.

Další informace o Galaxy Book S naleznete na internetových stránkách news.samsung.com/galaxy, samsungmobilepress.com nebo samsung.com/global/galaxy/galaxy-book-s.

 

Technické údaje o výrobku Galaxy Book S

Galaxy Book S

Operační systém

Windows 10 Home/Pro

* Dostupnost se liší v závislosti na regionu a operátorovi. Funkce se mohou lišit v závislosti na zařízení.

Displej

13,3″ FHD TFT (16:9)

Dotykový: 10bodová vícedotyková obrazovka

Tělo

305,2 × 203,2 × 6,2–11,8 mm; 0,96 kg

* Přesnost údajů se může lišit v závislosti na použitém způsobu měření.

Aplikační procesor

Počítačová platforma Qualcomm® Snapdragon™ 8cx

7nm, 64bitový osmijádrový procesor (max. 2,84 GHz + 1,8 GHz)

* Qualcomm a Snapdragon jsou ochranné známky společnosti Qualcomm Incorporated registrované ve Spojených státech a dalších zemích.

* Qualcomm Snapdragon je produkt společnosti Qualcomm Technologies, Inc. nebo jejích dceřiných společností.

Paměť

8 GB RAM (LPDDR4X), 256/512 GB

+ slot pro kartu MicroSD (až 1 TB)

* Může se lišit podle trhu a mobilního operátora.

* Velikost uživatelské paměti je menší než celková kapacita paměti, protože část úložiště využívá operační systém a software vykonávající různé funkce zařízení. Skutečná velikost uživatelské paměti se bude lišit podle operátora a po aktualizaci softwaru se může změnit.

* Karta MicroSD se prodává samostatně.

Kamera

720p HD

Baterie

42 Wh (typická)

Přehrávání videa: až 23 hodiny

* Na základě výsledků interních laboratorních testů doby přehrávání lokálně uloženého videa prováděných společností Samsung. Výsledky testu jsou odhadované hodnoty vzorové baterie z předběžné verze testované ve výchozím nastavení (hlasitost zvuku a úroveň jasu) bez připojení k Wi-Fi nebo mobilní síti. Výdrž baterie se výrazně liší v závislosti na nastavení a používání zařízení a na dalších faktorech.

* Kabelové nabíjení kompatibilní se standardy PD2.0, AFC a QC2.0.

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Sítě

LTE kat. 18

Nano SIM

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Konektivita

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Bluetooth® v 5.0, USB typ C, navigace (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Pokrytí systémů Galileo a BeiDou může být omezené.

Senzory

Snímač otisků prstů, Hallův senzor, světelný senzor (podsvícení klávesnice zapnuto/vypnuto)

Ověřování

Windows Hello přihlášení pomocí otisku prstu

Audio

Stereoreproduktory: Sound by AKG

Podmanivý zvuk s technologií prostorového zvuku Dolby Atmos® (režimy Dynamic, Movie, Music, Game, Voice, a Personalize)

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobků, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, se mohou bez předchozího upozornění změnit.



[1] Na základě výsledků interních laboratorních testů provedených společností Samsung hodnotících dobu přehrávání lokálně uloženého videa ve výchozím nastavení a bez připojení k síti. Výdrž baterie se výrazně liší v závislosti na nastavení a používání zařízení a na dalších faktorech.

[2] Kompatibilita a dostupnost funkcí a vlastností se může lišit v závislosti na verzi aplikace a verzi systému Android.

[3] Uživatelé musejí propojit svůj mobilní telefon se stolním počítačem pomocí odkazu „Připojit k systému Windows“ na svém mobilním telefonu, pokud je k dispozici, nebo prostřednictvím aplikace „Váš telefon“ ve stolním počítači. Aplikace Váš telefon je předinstalována na stolních počítačích s aktualizací Windows z 10. října 2018 nebo novější a je ke stažení pro aktualizaci Windows z 10. dubna 2018 nebo novější. Vyžaduje účet Microsoft a telefon se systémem Android 7.0+.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.