Příjemně profesionální monitor pro fotografy BenQ SW2700PT

Publikováno: 27. října 2016 | autor Rudolf Stáhlich
BenQ SW2700PT

Asi jste si všimli, že se poslední dobou tímto pro fotografy naprosto nutným a kvalitním příslušenstvím hodně zabýváme. Dle našeho názoru musí být digitální i klasický fotograf při své práci natolik náročný, že její výsledky nemůže sledovat jen na běžné kancelářské obrazovce, byť i jejich kvalita jde nesmírně nahoru. Nevnucujeme vám žádnou nesmyslnou drahotu, ale jen to, co je svým poměrem cena/výkon výborné − až mimořádné.

Z nabídky společnosti BenQ jsme si fyzicky a pořádně pohráli s typem SW2700PT.

BenQ SW2700PT – spolehlivý pracant pro kvalitní fotografii / Sledovali jsme velmi věrné podání barev

Už po vybalení z trojdílného chráněného obalu a spuštění je na první pohled vidět, že se jedná o monitor určený pro fotografy! Nabízí vybrané špičkové vlastnosti pro vysokou věrnost, přesnost a konzistenci barev a zároveň plnou kompatibilitu s digitálními zrcadlovkami. Pokud chcete opravdu věrnou reprodukci fotografií, stačí se klidně spolehnout na garantované 99% pokrytí gamutu AdobeRGB, kalibraci provedenou výrobcem, která obsahuje graf parametru Gama a také grafické vyjádření pokrytí barevného gamutu pro barevné prostory Adobe RGB a sRGB. A pokud vám ani toto nestačí (vím, že mnozí z vás jsou opravdu velcí perfekcionisté), můžete si vše vyladit dle vlastních potřeb hardwarově. Mimochodem si na webu můžete stáhnout program Palette Master Elements a s vlastní kalibrovanou sondou můžete kontrolovat a kalibrovat… i když to nevidím jako úplně nutné pro běžně náročného uživatele. Monitor je navíc vybaven příjemným přiloženým OSD ovladačem s řadou funkcí, a dokonce s volitelnými tlačítky. Ovladač se k monitoru připojuje kabelem.

Pohodlí, design a ergonometrie

Testovaný monitor pochází už na první pohled z dílny kvalitního designéra. Je příjemný nejen na pohled, ale při sestavování se setkáte se snadným a rychlým postupem, jehož výsledkem bude skvost vaší pracovny. Zajímavý stojan je jednoduchý a umožňuje snadné výškové polohování, horizontální i vertikální natáčení i nastavení monitoru do vertikální polohy. Je vybavený USB rozbočovačem a samozřejmě nechybí snímatelný kryt pro práci ve velkých a světlých prostorách. Každopádně je jasné, že tento 27" monitor (v současnosti si snad už menší monitory ani nepořizujte!) vkročil mezi dnešní špičku i svým krásným designem a snadným ovládáním.

Závěrem

Nový monitor BenQ SW2700PT se hrdě řadí mezi to nejlepší, co v současné době na našem trhu máme, byť se nemůže zcela rovnat konkurenčním profesionálním modelům, které se ovšem pohybují v cenových relacích dvoj- až trojnásobně vyšších. Doporučuji si jej prohlédnout, případně krátce vyzkoušet v některé ze specializovaných prodejen a věřím, že dáte na má slova, že poměr cena/výkon je ohromující. Je to dost jasná volba. Cena 17 990 Kč

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.