Nová řada špičkových objektivů ZEISS Supreme Primes

Publikováno: 25. května 2018 | autor Redakce
supreme-prime-85mm-product-in-use-20180423-13.jpg

S těmito třinácti světelnými full-frame objektivy se ZEISS zaměřuje na filmové high-end produkce s důrazem na maximální kvalitu, nízkou hmotnost a značnou všestrannost při tvorbě obrazově vynikajících snímků.

Portfolio ZEISS Supreme Prime se skládá ze 13 objektivů s pevnými ohnisky od 15 do 200 milimetrů, většina z nich se světelností T1.5.

"Tyto objektivy jsou navrženy pro filmové produkce s extrémně vysokým nárokem na obrazovou kvalitu.” říká Christophe Casenave.

Jsou perfektní například pro vysokorozpočtové reklamy a celovečerní filmy. ZEISS Supreme Prime jsou konstruovány tak, aby pokryly velký kinematografický formát a jsou tak kompatibilní s nejaktuálnějšími kamerami jako například Sony Venice, ARRI Alexa LF a RED Monstro. Tyto objektivy jsou extrémně flexibilní a dají se tak použít k natáčení např. sci-fi a stejně dobře tak i dramat.

Kompaktní a lehké

S průměrnou hmotností 1600 gramů (3.5 lb), jsou ZEISS Supreme Primes znatelně lehčí a menší než srovnatelné objektivy na trhu. Nezáleží zda budete natáčet v Arktidě nebo na poušti, tyto objektivy budou stále fungovat bezchybně. V případě, že by se přece jen něco rozbilo, celosvětová síť servisů nabízí rychlou a profesionální pomoc.

ZEISS eXtended Data Metadata

ZEISS Supreme Prime jsou vybaveny technologií ZEISS eXtended Data metadata. Novinka představená v roce 2017, ZEISS eXtended Data poskytuje přesná korekční data ke každému políčku, pro odstranění vinětace a korekci zkreslení.To rapidně zrychluje workflow celé produkce. Například při práci s vizuálními efekty dokážete jen díky pár kliknutím odstranit veškeré charakteristické vady a díky tomu lze vkládat vygenerovanou grafiku přesně do čistého obrazu.

Cena a Dostupnost

První objektivy ZEISS Supreme Prime s ohnisky 25, 29, 35, 50, a 85 milimetrů budou dostupné od 1. srpna 2018. ZEISS Supreme Prime 100 mm bude dostupný od prosince 2018. Set šesti objektivů, skládající se z výše zmíněných ohniskových vzdáleností, je dostupný za 90.000€.

Více informací nalezneta zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.