Nová řada černobílých produkčních tiskáren Océ VarioPrint 6000 TITAN

Publikováno: 31. srpna 2017 | autor Redakce
varioprint6000titan-image-final.jpg

Společnost Canon uvedla na trh novou řadu černobílých produkčních tiskáren na jednotlivé listy Océ VarioPrint 6000 TITAN. Ta obsahuje celou řadu technických novinek, které pomáhají zvyšovat produktivitu, kvalitu a všestrannou práci s médii, přičemž si udržuje, stejně jako VarioPrint 6000, nejlepší ekologické vlastnosti ve své třídě.

Obsažené technologie pomáhají poskytovatelům tiskových služeb nabízet zákazníkům v komerčním, publikačním a transakčním segmentu vysoce kvalitní černobílé tisky ve vyšší rychlosti a v širším výběru gramáže a formátů médií.

Nové tiskárny řady TITAN vycházejí z osvědčené platformy Océ VarioPrint 6000, která před deseti lety změnila svět černobílého digitálního tisku, dodnes nepřekonanou technologií oboustranného tisku Gemini Duplex Technology.

Nové tiskárny, umožňující tisk až 10 milionů stran velikosti A4 za měsíc, jsou vhodné pro výrobce komerčních tiskových materiálů, knih a transakčních dokumentů i pro velká interní tisková oddělení. Pro naplnění specifických potřeb zákazníků se řada Océ VarioPrint 6000 TITAN dodává ve třech verzích: Standard / TP (transakční tisk) / MICR (magneticky čitelný toner), které nabízejí celou řadu dokončovacích možností včetně výroby brožur, lepené a páskové vazby, děrování a ořezávání a nabízí otevřené DFD rozhraní (Document Finishing Device) pro připojení kompatibilních dokončovacích zařízení externích výrobců.

Řada Océ VarioPrint 6000 TITAN přináší podstatné přepracování konstrukce tiskárny s výjimečně robustní ocelovým tělem a podporuje tak potřeby zákazníků v průmyslovém tisku, usnadňuje údržbu a maximalizuje produkční dobu.

V porovnání s předchůdcem, řadou VarioPrint 6000+, znamená zvýšená maximální provozní rychlost 328 výtisků A4 za minutu při oboustranném tisku potenciálně 30 000 výtisků navíc za jeden týden v jednosměnném provozu. V nabídce jsou čtyři modely s různou rychlostí (VarioPrint 6180, 6220, 6270 a 6330[1]). Zákazníci, využívající modely s nižší rychlostí, si mohou pro vykrytí krátkodobých nebo sezónních výrobních špiček zakoupit dočasné licence na zvýšení rychlosti.

Zvýšení produktivity také napomáhá funkčnost tiskového serveru PRISMAsync řady TITAN v7, který umožňuje pokročilé plánování úkolů až na osm hodin pro zajištění plně automatického tisku. Další nástroje, jako vzdálený manažer PRISMAsync Remote Manager, aplikace Remote Control App (dálkové ovládání) pro chytrá zařízení[2] a nová cloudová služba PRISMAlytics Dashboard[3] umožňují dálkovou správu a kontrolu několika strojů. Přizpůsobitelné uživatelské rozhraní, založené na Windows 10 a možnost autentifikace uživatelů jsou další prvky, které přispívají k vyšší bezpečnosti.

Tiskárny nové řady Océ VarioPrint 6000 TITAN mohou využívat nejširší škálu médií v historii. Poskytovatelé tiskových služeb tak mohou rozšířit škálu svých aplikací a otevírá se jim přístup k novým obchodním příležitostem. Nový doplněk TITAN Light Weight Media (LWM – lehká média) s technologií LWM Air Guide umožňuje tisk na podklady gramáže 45 g/m2, což otevírá příležitosti v oblastech, jako je právní dokumentace, specializované publikace a vícejazyčné produkty či příbalové letáky pro léky.

Tato nová schopnost potisku lehkých médií je podporována prověřenou technologií Océ Gemini Instant Duplex, která pomocí zdvojených tiskových hlav tiskne zároveň na obě strany médií, aniž by bylo potřeba otočit list. Technologie Océ Copy Press, která fixuje toner při nízké teplotě, dále snižuje fyzické namáhání média, čímž rovněž pomáhá udržovat plochý povrch pro optimální kvalitu tisku a bezproblémové dokončování a poskytuje matný tisk ofsetového vzhledu.

Řada VarioPrint 6000 TITAN podporuje standardní, potahovaná, strukturovaná a další speciální média, jako je samopropisovací NCR papír. Jde o jedinou digitální tiskárnu ve své třídě, která dokáže potiskovat oboustranné oddělovače pro produkty jako příručky a průvodce.

Nové doplňky Paper Input Module (PIM – modul pro vstup papíru) pro řadu VarioPrint 6000 TITAN dávají zákazníkům možnost výběru a konfigurační flexibilitu. Standardní PIM je určen pro média do rozměru 320 x 488 mm, zatímco Flex XL PIM je určen pro média rozměru až 350 x 500 mm. To je ideální pro digitální tisk knih na vyžádání při tisku více stran na jeden list. Zákazníci mohou pracovat se třemi standardními PIM nebo třemi PIM Flex XL nebo mohou kombinovat dva PIM jedné velikosti s jedním druhé velikosti.

Peter Wolff, Senior Director, Customer Group Commercial Printer and Production CRD, Canon Europe, poznamenává: „Když v roce 2007 na trh vstoupila první řada Océ VarioPrint 6000, změnila očekávání toho, co je možné u černobílé tiskárny s ohledem na rychlost tisku, kvalitu a spolehlivost. Od té doby podporuje růst a rozvoj stovek firem. Poskočíme-li o deset let dopředu, u nové řady TITAN jsme zkonstruovali řadu výkonných černobílých tiskáren, které spojují nejlepší technické vlastnosti původní platformy VarioPrint s novými technologiemi a posouvají hranice černobílého tisku v průmyslovém měřítku ještě dále. Tyto nové tiskárny jsou na vrcholu ve své třídě, co se týká rychlosti, kvality, univerzálnosti a udržitelnosti.“

Zavedená technologie Océ Gemini Instant Duplex poskytuje téměř dokonalou registraci přední a zadní strany při oboustranném tisku a nabízí tak výjimečnou kvalitu tisku. K maximální kvalitě výsledného tisku přispívají i další stávající prvky původní řady VarioPrint, např. technologie ScreenPoint, která detekuje a optimalizuje typ obrazu (text, čára nebo fotografie) pro každou jednotlivou stránku, a inteligentní polotónovací algoritmus SuperCell pro vynikající ostrost tisku a hladké přechody.

Tiskárny nové řady Océ VarioPrint 6000 TITAN v podstatě nevytvářejí žádné emise ozónu ani odpadní toner. Podle výpočtů je jejich spotřeba energie o 30 % nižší než u jiných strojů v jejich kategorii, čímž pomáhají zákazníkům minimalizovat provozní náklady při podpoře zdravého prostředí pro obsluhu.

Wolff uzavírá: „Černobílý tisk zůstává základem průmyslové tiskové produkce. Společnost Canon je odhodlána neustále přinášet inovace v této oblasti techniky v očekávání vyvíjejících se potřeb jejích zákazníků. S řadou varioPRINT 140, řadami imagePRESS a Océ VarioPrint 6000 TITAN a řešeními Océ JetStream dokážeme plnit požadavky na černobílý tisk poskytovatelů tiskových služeb a podnikových tiskových oddělení v celém spektru objemu výroby. Tyto nejnovější produkty mohou zákazníkům pomoci plnit stále napjatější termíny, přinést konkurenční výhodu a nabídnout nové podnikatelské modely, které mohou rozšířit jejich nabídku služeb a zvýšit ziskovost.“

Nová řada Océ VarioPrint 6000 TITAN byla poprvé světu představena 29. srpna 2017 v Lipsku, jako taková se pak ukáže na již tradičním Canon Production Business Days v Poingu, který se uskuteční 19. –‑ 21. září 2017. V České republice a na Slovensku bude stroj k dispozici od října 2017.

Více informací najdete zde.



[1] Nejrychlejší model pro modely MICR je VarioPrint 6270.

[2] Požadavky: PRISMAsync pro VarioPrint 6000 V7.2 nebo vyšší, Android 4.1/ iOS 7 nebo vyšší, účet Microsoft® nebo Google® (podléhá podmínkám třetí strany). Mohou se účtovat poplatky za data.

[3] Požadavky: PRISMAsync pro VarioPrint 6000 V7.2 nebo vyšší, Android 4.1/ iOS 7 nebo vyšší, účet Microsoft® nebo Google® (podléhá podmínkám třetí strany). Mohou se účtovat poplatky za data.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.