Nikon rozšiřuje všestrannost teleobjektivů pro profesionální fotografování sportu a přírody

Publikováno: 9. ledna 2018 | autor Redakce
AF-S NIKKOR 180–400 mm f/4E TC1,4 FL ED VR

Společnost Nikon představuje objektiv AF-S NIKKOR
180–400 mm f/4E TC1,4 FL ED VR, první teleobjektiv řady NIKKOR s vestavěným telekonvertorem 1,4×. Tento objektiv se zoomem a vždy ostrým a stabilním obrazem nabízí v případě potřeby prodloužení ohniskové vzdálenosti až na 560 mm.

Ať už jste na stadionu nebo na úbočí hory, s objektivem AF-S NIKKOR 180–400 mm f/4E TC1,4 budete mít v rukávu všechna esa. Stabilní vhodně umístěná páčka umožňuje snadnou a pohodlnou aktivaci telekonvertoru. Fotografové mohou rozšířit rozsah ohniskových vzdáleností 180–400 mm (f/4) až na 560 mm (f/5,6), aniž by museli změnit způsob držení fotoaparátu nebo vzdálit oko od hledáčku. Pokročilá optická konstrukce zaručuje, že při rozšíření dosahu objektivu nedojde ke snížení ostrosti obrazu. A redukce vibrací (VR) společnosti Nikon poskytuje účinek ekvivalentní 4 EV, a to i při aktivním telekonvertoru. Režim redukce vibrací SPORT umožňuje spolehlivě sledovat rychle se pohybující objekty a pokročilé automatické zaostřování zaručuje vynikající výkonnost při zachycování objektu. Mezi ergonomické výhody patří záměna obvyklých pozic zoomového a zaostřovacího kroužku v zájmu vyváženější manipulace a fluoritový optický člen, který pomáhá snížit hmotnost objektivu.

Souhrn klíčových vlastností

Vestavěný telekonvertor 1,4×: prodloužení rozsahu ohniskových vzdáleností 180–400 mm (f/4) až na 560 mm (f/5,6).

Ostrý obraz při libovolné ohniskové vzdálenosti: získejte výhodu obrazu ostrého až do krajů obrazového pole v celém rozsahu zoomu, a to i při fotografování s plně otevřenou clonou.

Stabilní snímky za všech okolností: redukce vibrací umožňuje používat časy závěrky až o 4 EV delší, než by bylo jinak možné.1 Režim redukce vibrací SPORT umožňuje spolehlivě sledovat rychle se pohybující objekty.

Rychlé reakce bez zpoždění: pokročilé AF sledování drží krok s rychle se pohybujícími objekty. Elektromagnetická clona zaručuje přesnější expozice při použití vysokých snímacích frekvencí.

Provedení do terénu: každá pohyblivá součást tubusu objektivu je plně utěsněna proti klimatickým vlivům. Fluorová vrstva aktivně odpuzuje vodu, prach a nečistoty, aniž by snižovala kvalitu obrazu.

Cena produktu je 289 990 Kč nebo 11 269 €.

 

"Více si přečtete v únorovém FotoVideo."

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.