FUJIFILM X-Pro2 Graphite Edition

Publikováno: 6. ledna 2017 | autor Redakce
01-xpro2gra-front-cmos-black.jpg

Špičkový model digitálního fotoaparátu získal unikátní kovový efekt díky speciální vícevrstvé povrchové úpravě. Tělo fotoaparátu i výměnný objektiv v grafitovém odstínu pro ještě luxusnější vzhled.

Společnost FUJIFILM (Prezident: Kenji Sukeno) oznámila, že rozšiřuje modelovou řadu digitálního fotoaparátu FUJIFILM X-Pro 2 o grafitové provedení, jehož vícevrstvá povrchová úprava zajišťuje unikátní kovový efekt. Tato modifikace bude k dispozici v kombinaci s kompaktním a lehkým výměnným objektivem FUJINON XF 23 mm F2 R WR, který se vyznačuje vysokým rozlišením a rychlým a současně tichým systémem automatického ostření. Tento nový set bude mít premiéru na konci ledna 2017 pod označením FUJIFILM X-Pro2 Graphite Edition.

Model X-Pro2 byl představen v březnu 2016 jako vlajková loď řady X. Ta dosahuje mimořádné obrazové kvality díky vlastní technologii zpracování barev společnosti FUJIFILM. Další světově ojedinělý prvek představuje hybridní hledáček zajišťující okamžitý přechod z optického do elektronického režimu. X-Pro2 dále disponuje 24,3mpegapixelovým snímačem X-Trans CMOS III[1], díky němuž dosahují snímky mimořádně kvality, výrazně přesahující to, co se obvykle očekává od snímačů typu APS-C. Kromě toho tento špičkový výrobek zaujme řadou dalších řešení, jako je klasický design nebo tichý chod závěrky, a proto je X-Pro2 vysoce ceněn jak mezi profesionálními fotografy zejména v oblasti dokumentární a reportážní fotografie, tak u nadšených amatérů.

FUJIFILM X-Pro2 Graphite Edition si zachovává vlastnosti modelu X-Pro2 a navíc přidává vysoce kvalitní grafitový odstín vytvořený pomocí speciální vícevrstvé úpravy vnějšího povrchu těla fotoaparátu. Tmavší barva lépe odpovídá charakteristice špičkového fotoaparátu X-Pro2, vhodného mimo jiné pro momentky a pohotové fotografie. Dosažena byla větším množství černého pigmentu ve vrchní vrstvě povrchové úpravy ve srovnání s modelem X-T1 Graphite Silver Edition. Nový FUJIFILM X-Pro2 Graphite Edition se dodává s objektivem FUJINON XF 23 mm F2 R WR a sluneční clonou LH-XF35-2 ve stejném grafitovém provedení jako tělo fotoaparátu. Díky tomu celá sada působí jednotným dojmem a její luxusní provedení zajišťuje majitelům kromě skvělých fotografických výsledků i prvotřídní zážitek při užívání.

Více informací najdete zde.



[1] X-Trans je ochranná známka společnosti FUJIFILM Corporation. Snímač používá unikátní filtr s nepravidelným uspořádáním barev k omezení vzniku moiré a nepřesného barevného podání bez použití low-pass filtru (OLPF).

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.