FUJIFILM X-H2S – nová bezzrcadlovka s vysokým výkonem

Publikováno: 2. června 2022 | autor Redakce
dscf6468.jpg

Společnost FUJIFILM  oznámila uvedení bezzrcadlového digitálního fotoaparátu FUJIFILM X-H2S, který bude na trhu dostupný v červenci letošního roku.

Fotoaparát se připojí k řadě digitálních bezzrcadlovek řady X, které jsou proslulé vynikající kvalitou obrazu při fotografování i natáčení videa a vlastní technologií reprodukce barev společnosti Fujifilm.

dscf6357.jpg

Fujifilm X-H2S je nový vlajkový model, který se může pochlubit nejvyšším výkonem, fotografování i natáčení videa, v historii řady X. Tento nárůst výkonu je možný díky použití nového 26,16 Mpix snímače "X-Trans CMOSTM 5 HS“ stacked-layer back-illuminated, který je schopen odečítat informace ze snímače čtyřikrát rychleji než předchozí model*1, a vysokorychlostního procesoru "X-Processor 5", který se může pochlubit dvojnásobnou rychlostí zpracování oproti předchozímu modelu

Fotoaparát X-H2S je vybaven zdokonaleným systémem automatického zaostřování, který dokáže snímat rychlostí až 40 snímků za sekundu a nabízí nově vyvinutou technologii automatického zaostřování s rozpoznáváním objektů. Umožňuje natáčet videa v rozlišení 6,2k/30p a 4k/120p.

x-h2s-front-cmos.jpg

K dalším klíčovým vlastnostem patří pětiosá stabilizace obrazu v těle fotoaparátu, která nabízí účinnost až 7,0 expozičních kroků, vysoce odolné hořčíkové tělo, hardware, který nabízí vylepšenou funkčnost oproti předchozímu modelu, a také rozšířené možnosti rozhraní včetně nového slotu pro kartu CFexpressTM typu B a volitelného vysílače pro přenos dat (prodává se samostatně). Nový fotoaparát vychází vstříc rozmanitým fotografickým potřebám profesionálních fotografů a kameramanů. Je vhodný například pro pořizování fotografií i videozáznamů v kategoriích, jako je sportovní fotografie, fotografování ptáků apod.

X-Trans™ CMOS 5 HS

Tento 26,16 Mpix obrazový snímač zdědil po předchozím modelu technologii BSI (citlivost ostření v šeru), ale zároveň využívá strukturu skládaných vrstev (stacked sensor). Tato technologie umožňuje čtyřnásobně zvýšit rychlost odečítání snímače ve srovnání s modely, které jsou vybaveny snímačem X-Trans CMOS 4.

dscf6381.jpg

X-H2S má výrazně zvýšený výkon režimu sériového snímání, které nabízí až 40 snímků za sekundu (bez blackoutu hledáčku). Navýšena byla i rychlost automatického zaostřování při sériovém snímání. Snímač umožňuje natáčet video v rozlišení 4k/60p bez ořezu s podstatně sníženým efektem rolling-shutter.

X-Processor 5

Zcela nový procesor má oproti současnému modelu dvojnásobnou rychlost zpracování obrazu. Nabízí lepší rozlišení obrazu při nízkých citlivostech ISO a nižší šum při vysokých citlivostech ISO, přičemž poskytuje zároveň i výrazně lepší přesnost a rychlost automatického zaostřování. Použití AI procesoru (umělá inteligence) umožňuje automatické zaostřování s detekcí objektu, které sleduje zaměřený objekt se zvýšenou přesností.

x-h2s-back-fan.jpg

V oblasti videa umožňuje procesor natáčet 4:2:2 10bitové video v rozlišení 6,2K/30P a 4K/120P a podporuje řadu kodeků včetně Apple ProRes 422 HQ. Nabízí také nižší spotřebu energie, čímž prodlužuje maximální dobu záznamu videa, a podporuje paměťovou kartu CFexpressTM typu B.Fotoaparát X-H2S plně využívá nového snímače a procesoru páté generace řady X a dosahuje tak výrazného zlepšení výkonu.

Významné zvýšení výkonu sériového snímání

Fotoaparát nabízí (při AF / AE sledování) sériové snímání až 40 snímků za sekundu (bez blackoutu). Při nastavení režimu vysokorychlostního sériového snímání 30 snímků za sekundu (JPEG) nebo 20 snímků za sekundu (RAW) můžete nepřetržitě pořídit více než 1 000 snímků.

x-h2s-back-diagonalunder-batteryopen.jpg

Výrazně se zlepšil výkon AF

Zvýšený počet výpočtů automatického ostření prováděných za jednu sekundu zlepšil přesnost ostření. Novou funkcí je schopnost rozpoznávat objekty a lépe predikovat pohyb objektu. Došlo tak k výraznému zlepšení zónového automatického ostření a schopnosti sledovat pohybující objekt v prostředí s nízkým kontrastem.

Vylepšený výkon videa

Fotoaparát podporuje interní záznam 4:2:2 10bitového videa v rozlišení 6,2k/30p a 4k/120p. Rychlost odečítání snímače při záznamu videa byla zvýšena na 1/180s, čímž byl potlačen efekt rolling shutter. X-H2S podporuje tři kodeky Apple ProRes: ProRes 422 HQ, ProRes 422 a ProRes 422 LT. Při záznamu ProRes podporuje X-H2S také proxy záznam, například ProRes 422 Proxy. Další novinkou je F-Log2 s rozšířeným dynamickým rozsahem na více než 14 expozičních kroků, což umožňuje mnohem plynulejší tonální přechody.

dscf6366.jpg

Cena a dostupnost

Fotoaparát Fujifilm X-H2S bude dostupný na českém trhu v průběhu července 2022 doporučená prodejní cena je 68 990 Kč

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.