Canon oznámil laserový 4K projektor se světelným výkonem 40 000 lumenů

Publikováno: 5. února 2019 | autor Redakce
canon-laser-projektor-lx-4k3500z-1000px-hlavni-.jpg

Canon 5. února 2019 uvádí svůj první velkoplošný projektor s rozlišením 4K – LX-4K3500Z. Tento 4K projektor s vysokou svítivostí a zobrazovací technologií DLP je kompatibilní s řadou výměnných objektivů a disponuje vlastnostmi i funkcemi, které umožňují jeho využití v rozmanitých a náročných prostředích včetně projekcí v arénách a na pódiích. Canon LX-4K3500Z je výkonný optický systém schopný projekce v nativním 4K rozlišení při světelném výkonu
40 000 lumenů ve středu obrazu.

Nový projektor tak zajistí skvělé zážitky při použití na akcích konaných ve velkých prostorách.

Klíčové výhody projektoru LX-4K3500Z:

  • Nativní rozlišení 4K (4 096 x 2 160 bodů), poměr stran 17:9
  • 3 DLP panely s úhlopříčkou 1,38 palců  zajišťující vynikající barevnou reprodukci bez jakéhokoli rozpadu barev
  • Nízké celkové náklady na vlastnictví – více než 20 000 hodin bezúdržbového provozu
  • Jasný a čistý obraz díky 40 000 centre lumenům
  • Utěsněný optický systém s vodním a vzduchovým chlazením pro vyšší spolehlivost

canon-laser-projektor-lx-4k3500z-1000px.jpg
Výkonná a přesná optika

Výstupy z nového projektoru jsou plné živých barev. LX-4K3500Z využívá desetibitové zpracování, které bez dodatečných filtrů zvládne zobrazit více než jednu miliardu barev v celém prostoru DCI-P3. Díky laserovému optickému systému, který zahrnuje dva zdroje světla a kolečko z fosforu, nabízí LX-4K3500Z široký barevný gamut – při projekci videí v nativním rozlišení 4K má divák dokonalý pocit ponoření do promítaného obsahu. Tříčipová technologie DPL s HDR a dynamickým kontrastním poměrem 30 000:1 zajišťuje živé podání barev i hlubší černou, a tedy i naprosto věrnou reprodukci. Canon LX-4K3500Z je kompatibilní se sedmi výměnnými objektivy, pomocí kterých může nabídnout špičkovou projekci na plochy s úhlopříčkou 100 až 1 000 palců (2,54 až 25,4 m) ze vzdálenosti 2 až 176 metrů.

Vysoký jas i rozlišení

Nový LX-4K3500Z je projektorem společnosti Canon s dosud nejvyšším jasem. Světelný výkon 40 000 centre lumenů mají na starosti dva laserové zdroje světla. Uživatelé se mohou rozhodnout mezi čtyřmi různými světelnými režimy včetně konstantního jasu nebo manuálního nastavení, které lze kalibrovat v jednoprocentních krocích v rozsahu 30 až 100 procent – například za účelem prodloužení životnosti nebo ovlivnění výsledného podání. Canon LX-4K3500Z využívá trojici DLP panelů s úhlopříčkou 1,38 palců a zvládá tak nativní rozlišení 4K – 4 096 x 2 160 (celkem 8 847 360 bodů). Nejnovější model má proto všechny předpoklady pro projekce sportovních přenosů i při promítání obrazu na podiích. K dispozici je několik režimů zobrazení 4K obsahu, pomocí kterých lze zajistit perfektní projekci za různorodých podmínek. Jedním z nich je simulační režim DICOM, který zajišťuje věrné podání stupňů šedi a používá se pro zobrazování medicínských dat při výuce nebo na velkých lékařských konferencích.

Skvělá volba pro rozličné typy instalací

Projektor LX-4K3500Z si skvěle poradí i s členitou projekční plochou i projekčně náročným prostředím. Lze jej instalovat v libovolné orientaci v celém rozsahu 360 stupňů a nechybí ani možnost instalace na výšku. Nejnovější model umí korigovat lichoběžníkové zkreslení, nastavit rohy i upravit geometrii a eliminovat tak zkreslení při projekci na nerovné plochy, jako jsou například kouty nebo kulové povrchy. Canon LX-4K3500Z je proto ideální pro rozlehlé sály včetně poslucháren a představuje perfektní projektor pro instalace, které využívají více zařízení současně – díky možnosti korigovat pozici na úrovni pixelů je výsledkem zcela přesně složený obraz, a to i v případě velkých projekcí. Systémoví integrátoři mohou snadno nastavit polohu obrazu bez naklánění nebo přemístění projektoru, všechny výměnné objektivy totiž umožňují motorizovaný posun, zoom i zaostření a nechybí ani paměť pro uložení a snadné zopakování jedinečných nastavení objektivu pro konkrétní způsob použití.

Široké možnosti připojení zjednodušují použití a údržbu

Optická jednotka i zdroj světla jsou v LX-4K3500Z utěsněné proti prachu a riziko jeho vniknutí objektivem snižuje i speciální voštinová struktura mezi objektivovou částí a tělem projektoru[1]. Prachu odolná konstrukce zajišťuje vysokou odolnost a umožňuje proto nasazení i v prostředích, kde snadno dojde k zaprášení – například u pevných instalací v přednáškových sálech a na stadionech. Laserový zdroj světla a konstrukce bez filtrů zajišťují životnost 20 000 hodin (v režimu normal) a minimalizují čas běžně spojený s údržbou a výměnou lamp. Za spolehlivou projekcí stojí také chladící systém, který kombinuje vodní chlazení se vzduchovým. Součástí projektoru je i široká škála rozhraní usnadňující samotnou instalaci a ovládání projektoru – využít lze například porty HDMI, DP, 3GHD / SDI nebo HDBaseT, RS232C a LAN.

V Evropě bude nový projektor LX-4K3500Z k vidění poprvé na veletrhu ISE 2019, kde Canon na svém stánku N-30 v hale 1 seznámí návštěvníky i s dalšími technologiemi pro 4K projekci.



[1] Canon nezaručuje úplnou ochranu proti prachu ani proti dalším vlivům.

Více informací o produktech Canon najdete na stránkách www.Canon.cz.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.