Canon imagePROGRAF PRO-300 – vysoce kvalitní profesionální fototiskárna formátu A3+ v kompaktním provedení

Publikováno: 13. července 2020 | autor Redakce
Canon imagePROGRAF PRO-300

Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 formátu A3+ nabízí tradiční kvalitu oceňované řady imagePROGRAF PRO. Jedná se o ideální přístroj pro poloprofesionály a pokročilé fotografy, malé ateliéry a fotolaby. Tato lehká a kompaktní tiskárna dokáže z pohodlí pracovního stolu produkovat výtisky výstavní kvality.

Nový přírůstek do produktové řady Canon imagePROGRAF PRO nahrazuje předchozí model PIXMA PRO-10S. Fotografům nabízí jednoduchost ovládání, uživatelsky přívětivý software a pokaždé dokonalý tiskový výstup. Fotografové mohou nechat starost o tisk na imagePROGRAF PRO-300 a soustředit se na své fotografie díky integrovaným funkcím obnovy trysek a korekce křivého tisku, které omezují plýtvání inkoustem a médii. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 umožňuje tisk bez okrajů na všechny typy médií a zlepšuje sytost černé a živost barev na uměleckých i lesklých podkladech. Uživatelé fotoaparátů Canon se mohou u tiskárny imagePROGRAF PRO-300 těšit na hladký proces od pořízení snímku po tisk s funkcemi, které pomáhají přivést jejich fotografie k životu.Canon imagePROGRAF PRO-300

Snadný tisk ve výstavní kvalitě

Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 nabízí mimořádně kvalitní černobílý a živý barevný tisk do formátu A3+. Neobejdou se bez ní fotografové, kteří zasílají své snímky do soutěží, vystavují v galeriích nebo je nabízejí k prodeji. S využitím 10 pigmentových inkoustů LUCIA PRO pokrývá tiskárna rozšířený barevný prostor a dosahuje větší hloubky a mimořádné kvality barev na každém výtisku. Kvůli lepšímu podání temně černých tónů a monochromatických obrazů užívá tento model nový fotografický a matný černý inkoust. Tím dosahuje sytější černé na lesklých i uměleckých médiích, než bylo dosud možné. Speciální průhledný inkoust Chroma Optimiser vyhlazuje nerovnosti povrchu na lesklém nebo polomatném papíru, omezuje bronzování a výrazně zlepšuje tonalitu.

Procesor Canon L-COA PRO zajišťuje tisk v nekompromisní kvalitě. Snadno zvládá zpracovávat i značně velké grafické soubory a bleskurychle vypočítává optimální rozmístění kapek inkoustu. Vytisknout stranu formátu A3 proto netrvá ani 5 minut . Díky inkoustovému systému LUCIA PRO mohou fotografové jednoduše dosahovat konzistentních výsledků na profesionální úrovni s použitím různých druhů médií. Tiskárna je vybavená samostatnými tryskami pro fotografickou a matnou černou, mezi kterými automaticky volí správný typ podle druhu papíru. Není tedy nutné kazety vyměňovat, což šetří čas a snižuje spotřebu inkoustu.Canon imagePROGRAF PRO-300

Pracujte produktivně a tiskněte s jistotou

Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 vdechuje fotografiím na papíře život. Díky užitým technologiím mohou mít uživatelé jistotu, že jejich snímky budou reprodukované věrně a maximálně efektivně. Největším problémem u tisku profesionálních fotografií je riziko ucpání trysek a souvisejících chyb v obrazu. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 detekuje chybnou funkci trysek a automaticky přepíná na záložní, aby v obrazu při tisku nevznikly nežádoucí pruhy. Nevstupuje-li papír do tiskárny zcela rovně, funkce Auto Skew Correction jeho polohu napraví a zajistí dokonalé zarovnání tisku. Mimoto imagePROGRAF PRO-300 kontroluje hustotu inkoustů v kazetách a pravidelně je promíchává, aby byla stabilní kvůli konzistentnosti barev. Uživatelé mohou rychle a jednoduše procházet nabídky a ovládat funkce tiskárny na přehledném a dobře čitelném trojbarevném LCD displeji, který poskytuje okamžitý přehled o stavu tiskárny, hladině inkoustů a nastavení papíru. Tyto a další funkce zajišťují kvalitu tisku a šetří papír i inkoust.

Bezokrajový tisk

Nová tiskárna představuje značný krok kupředu oproti modelu PIXMA PRO-10S. Podporuje také tisk bez okrajů ve všech tiskových režimech i v nejvyšší kvalitě, a to na široké spektrum médií, včetně uměleckého papíru. Umožňuje dokonce tisknout panoramatické snímky délky až do 990,60 mm. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 podporuje papíry společnosti Canon i jiných výrobců, včetně Hahnemuhle, Canson, Awagami a mnoha dalších, a dává tak uživatelům svobodu tisknout na papír podle své volby.

Spolu s tiskárnou imagePROGRAF PRO-300 uvádí společnost Canon na trh i nový umělecký papír Premium Fine Art Rough (FA-RG1). Papír dodává třetí rozměr uměleckým fotografiím, u nichž je žádoucí hloubka a výraz. Speciálního luxusního dojmu je dosaženo užitím vysoce jakostní bavlny. Papír o hmotnosti 310 g/m² je k dispozici v různých velikostech a dodává se v balení po 25 listech. S touto novinkou nyní společnost Canon nabízí ucelené portfolio profesionálních fotopapírů včetně lesklých, polomatných, matných a uměleckých.Canon imagePROGRAF PRO-300

Plynulý pracovní postup

Kompaktní tiskárna formátu A3+ zjednodušuje proces tisku v domácím fotografickém ateliéru i ve fotolabu. Uživatelé mají nad tiskem plnou kontrolu pomocí softwaru Canon Professional Print & Layout, který je k tiskárně PROGRAF PRO-300 dodáván zdarma. Funguje jak samostatně, tak jako zásuvný modul pro fotografický software Canon Digital Photo Professional nebo Adobe Photoshop a Lightroom. Uživatelům umožňuje spravovat barvy, nastavovat profily a upravovat rozložení, např. rozdělení obrazu na více samostatných panelů pro galerijní účely nebo panoramatický tisk. K dispozici jsou i funkce pro ověření věrnosti barev v náhledu i tiskem, takže výsledný obraz bude vždy odpovídat zobrazení na monitoru. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 nabízí řadu možností připojení k počítači (PC nebo Mac) - pomocí Wi-Fi, ethernetu nebo USB – a může tedy sloužit různým výrobním postupům.

Fotografové užívající produkty značky Canon mohou díky kompletnímu provázanému souboru řešení nyní tisknout své snímky jednodušeji a kvalitněji než kdy dříve. imagePROGRAF PRO-300 hladce spolupracuje s fotografickou technikou Canon EOS a umožňuje využívat jedinečné funkce softwaru Canon Professional Print & Layout. Díky tomu mohou uživatelé dosahovat nejvyšší míry věrnosti tisku snímků pořízených pouze přístroji EOS. Funkce jako DPRAW Print  a HDR Print  dokáží číst obrazová data RAW z fotoaparátů EOS a na jejich základě věrně reprodukovat zaostřené oblasti a vykreslit detaily ve světlých partiích u jednou exponovaných snímků.

imagePROGRAF PRO-300 - hlavní funkce a vlastnosti:

•          Formát A3+, malé rozměry, velký potenciál

•          Výstavní kvalita pigmentového tisku

•          Tisk bez okrajů na různá média

•          Rozšířený barevný prostor pro větší hloubku

•          Barevný 3“ LCD displej pro ovládání

•          Mimořádně vysoká kvalita monochromatického tisku

•          Výtisk vždy přesně odpovídá obrazu na monitoru

•          Vysoce kvalitní a rychlý tisk

Cena tiskárny imagePROGRAF na českém trhu je 20 770 Kč.

 

Už máte červencové FOTOVIDEO? Je velké a jeho ambicí je uspokojit všechny, kteří si ho koupí nebo předplatí:

Tak si prohlížejte, čtěte, čerpejte informace a účastněte se soutěže Fotograf roku!Červencové FOTOVIDEO

Vyberte si z červencového vydání časopisu FotoVideo:

FOTÍME SPORT: MICHAL ČERVENÝ

Chcete poznat, jak se fotí cyklistika s nápady?

MINIFOLIA: DENČA MOTÁČKOVÁ A RADEK LAVIČKA

Specialisté tématu měsíce soutěže Fotograf roku

INSPIRACE: KRAJINAMI JANA ŠMÍDA

Nenechte si ujít dokonalé fotografické obrazy

GITZO INSPIRUJE: LOCKDOWN MARTINA SIDORJÁKA

„Fotografování je můj život. Nemohl bych bez něj být.“

TECHNIKA: POKRAČUJEME VE VELKÉM TESTU FILTRŮ

Zrodila se nám docela zajímavá překvapení

TECHNIKA: SONY ZV-1 JE KAMERA I KOMPAKT

Testovali jsme novinku pro vlogery a blogery a pro všechny…

FOTOGRAF ROKU: TÉMA: MOTORKY, AUTA, STROJE

Výsledky jsou jasné! Kdo byl v tomto tématu nejlepší?

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit

Vybírejte si například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetřete s námi!

 

Červencové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.