BenQ uvádí na trh chytrý 4K projektor pro domácí kino W1800i

Publikováno: 24. června 2021 | autor Redakce
BenQ uvádí na trh chytrý 4K projektor pro domácí kino W1800i

Společnost BenQ, přední výrobce DLP projektorů, uvádí na trh model W1800i. Chytrý domácí projektor s 4K rozlišením, 100% pokrytím barevného prostoru Rec.709 a podporou HDR10 a HLG je vybaven operačním systémem Android TV.

Výrobce slibuje 100% pokrytí barevného prostoru Rec.709 s hodnotou Delta E≤3. Každý projektor by měl být před odesláním z továrny individuálně kalibrován, což potvrzuje i osvědčení dodávané v balení. Během tohoto procesu dojde k otestování a nastavení barevné teploty D65, gama křivky, úrovně černé a bílé, neutrální šedé, sledování barevné reprodukce RGBCMY, odstínu, sytosti, jasu či výstupu na základě standardu ITU-R Rec.709. Instalaci projektoru v interiéru usnadňuje 1,3x zoom, korekce lichoběžníkového zkreslení 2D keystone a možnost rotace. Jako světelný zdroj slouží lampa s udávanou životností 4 tisíce hodin v normálním režimu, respektive 15 tisíc hodin v nejúspornějším režimu.

BenQ uvádí na trh chytrý 4K projektor pro domácí kino W1800i

Živé a přesné podání barev

Společnost BenQ, dobře známá svým vlastním řešením zobrazovacích technologií, posunula laťku na další, tentokrát hollywoodskou úroveň. Vysoce přesného barevného podání projektoru s plným pokrytím barevného prostoru Rec.709 podle standardu HDTV je dosaženo díky technologii CinematicColor, kterou doplňuje svítivost 2000 ANSI lumenů. Kvalitní obraz je dále podpořen 4K UHD (Ultra-HD) 3840 × 2160 rozlišením s 8,3 miliony pixelů a podporou technologie HDR optimalizované pro projektory.

BenQ uvádí na trh chytrý 4K projektor pro domácí kino W1800i

Přesně kalibrované barvy přímo z výroby

Přesné podání barev odpovídá 100% pokrytí barevného prostoru Rec.709 s hodnotou Delta E≤3. Každý projektor je z výroby otestován a nastaven tak, aby bylo dosaženo barevné teploty D65, gama křivky, úrovně černé a bílé, neutrální šedé, sledování barevné reprodukce RGBCMY, odstínu, sytosti, jasu a výstupu na základě standardu ITU-R Rec.709. Součástí balení je následně individuální osvědčení o kalibraci daného kusu přímo z výroby.

BenQ uvádí na trh chytrý 4K projektor pro domácí kino W1800i

Režim „Filmmaker“ zachovává vizi režiséra

Režim Filmmaker zajišťuje, aby výsledný obraz v domácnosti co nejvěrněji kopíroval záměry filmových tvůrců a vypadal tak, jak bylo původně plánováno. Zachovává proto filmovou snímkovou rychlost, přesné barvy, dynamický kontrast i jas. Diváci tak mohou zažít majestátní scény a působivé okamžiky ve své autentické a nezkreslené podobě.

Jedno tlačítko vládne všem

Chytrý projektor BenQ W1800i je vybaven operačním systémem Android TV, což v důsledku znamená okamžitý přístup k bohatému obsahu obchodu Google Play včetně seriálů, filmů, sportovních přenosů či her, a to bez nutnosti jakéhokoli dalšího kabelem připojeného zařízení. Uživatelům jsou k dispozici také Amazon Prime Video a Disney+ aplikace, zatímco bezdrátové připojení umožňuje streamovat jakýkoli obsah z různých zařízení přímo do projektoru.

Moderní design a přizpůsobení

Kompaktní projektor byl navržen v moderní bílé barvě s dominantní bronzovou přední částí a tak kromě funkční splňuje také estetickou stránku v obývacím pokoji. Flexibilní umístění v prostoru, resp. snadnou úpravu promítaného obrazu, zajišťují 1,3x zoom, korekce lichoběžníkového zkreslení 2D keystone a možnost rotace.

BenQ W1800i je k dispozici za doporučenou koncovou cenu 31 290 Kč s DPH v České republice a 1229 euro s DPH na Slovensku.


Už máte červencové vydání časopisu FOTOVIDEO?

Tento rok je pro nás velmi důležitý, nejen tou celoroční oslavou našeho čtvrtstoletí, ale i tím, že se snad jeho podstatná část odvine v normálních časech, a tak i časopisecká distribuce se po dvou letech ještě o něco zlepší. Tím chceme současně moc poděkovat všem, kteří si nás nově předplatili (a těm, co si předplatné obnovili určitě a ze srdce také!), díky nimž nám počet předplatitelů zase o dost stoupl.

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

Má to logiku, zvykáme si všichni na doručování všeho až domů, a tak proč ne také pravidelné dodávky časopis FotoVideo, když ho dostanu až domů, o den dříve, levněji a bez poštovného, navíc s vybraným dárkem zdarma při objednání (mimochodem, podívejte se na náš web do sekce předplatného, máme nové, letní dárky v limitovaných edicích a také nové, paměťové karty).

Využíváte QR kódy na přehrávání videí a webových stránek? Najdete je v tomto vydání skoro v každém článku! A když už tedy jsme u tohoto vydání: Je v něm hodně praktických článků. Je léto, jste určitě mnohem častěji venku, a tak jsme vám do tohoto červencového vydání připravili velký mix fotografické praxe a technických informací tak, abyste se třeba i poučili a inspirovali. Současně přinášíme docela zajímavé informace ze světa foto a video i díky, že jsme v řadě zajímavých akcí a událostí mediálními partnery. Ostatně, když jsme už u toho: pořádáte nějaké větší fotografické setkání, soutěž, výstavu, prezentaci? Pokud ano a je to vaše akce nevonící příliš komerční náplní, určitě nám o ní včas napište. Rádi o ní v některém z našich médií napíšeme. On ten náš web a časopis mají přeci jenom poměrně velký dosah. Stačí se jen podívat například na ty tři desítky tisíc fotografů registrovaných do soutěže Fotograf roku.

Fotograf roku má aktuální téma: Řada, řady

Řada čísel, stromů, lidí, věcí, zvířat… posloupnosti, události, exponenciální… Kde všude dokážete najít řadu? Doma, v zaměstnání, před obchodem, v obilí, na letišti, před kinem? Řada znamená určité uspořádání a někdy i nutnost… Foťte a vkládejte své příspěvky na toto téma do soutěže Fotograf roku průběžně a kdykoli a nejpozději do 31. 7. 2021 na http://fotografroku.ifotovideo.cz

Óda na domácí spotřebiče, Pavel Hujíček

Vybírejte z červencového FotoVideo například:

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

ROZHOVOR: EVA KUČMÁŠOVÁ

Vnímám studenty jako budoucnost fotografie…

ROZHOVOR: EVA KUČMÁŠOVÁ

SOUTĚŽ: EISA MAESTRO 2021

Tak kdopak asi zvítězil v národním kole?

SOUTĚŽ: EISA MAESTRO 2021

DOBRODRUŽSTVÍ AŽ NEUVĚŘITELNÉ

Extrémní fotograf v Irsku

DOBRODRUŽSTVÍ AŽ NEUVĚŘITELNÉ

FOTOUDÁLOST: VÁCLAV ŠILHA

Jak se fotí kroje na Chodsku?

FOTOUDÁLOST: VÁCLAV ŠILHA

PRAXE: FOTOŠKODA WEEK JE ZA NÁMI

A dál na plný plyn s programem a workshopy

PRAXE: FOTOŠKODA WEEK JE ZA NÁMI

TECHNIKA: OCUTNÁVKA NOVÉHO ULTRATELEZOOMU

TAMRON 150-500 mm F / 5-6,7 Di III VC VXD

TECHNIKA: OCUTNÁVKA NOVÉHO ULTRATELEZOOMU

… a další a další praktické, inspirativní i technické články

POZOR, POZOR, přidali jsme nové dárky! Chcete paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém? Vyberte si! Je to stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě dárky odjakživa patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.