BenQ přispívá k ochraně studentů před COVID-19 a integruje snímače kvality vzduchu do svých velkoformátových displejů

Publikováno: 23. ledna 2021 | autor Redakce
BenQ přispívá k ochraně studentů před COVID-19 a integruje snímače kvality vzduchu do svých velkoformátových displejů

Společnost BenQ oznamuje inovace v portfoliu interaktivních panelů, které nově disponují snímači kvality ovzduší pro zajištění lepší ochrany uživatelů v době pandemie COVID-19.

V důsledku další koronavirové vlny jsou státy po celém světě postaveny před složité rozhodnutí o uzavírání ekonomik, škol aj. Světová zdravotnická organizace přitom uvádí, že vysoké riziko přenosu nákazy představují zejména uzavřené, špatně větrané místnosti. Proto se společnostem i školám doporučuje využívat nástroje pro monitoring kvality vzduchu v místnosti a reagovat na případné zjištění odpovídajícím opatřením, jako je například otevření okna či naplánování přestávky.

BenQ přispívá k ochraně studentů před COVID-19 a integruje snímače kvality vzduchu do svých velkoformátových displejů

„Náš chytrý interaktivní plochý panel je vybaven funkcemi, které pomáhají žákům učit se ve zdravém prostředí,“ říká Steve Chu, prezident společnosti BenQ Europe, a dodává: „Zejména v této náročné době je důležité mít k dispozici informace o kvalitě vzduchu v učebnách.“

Interaktivní displeje nahrazují klasické tabule

Modely z řady IFP displejů BenQ pro vzdělávací segment vybavené speciálními funkcemi nahrazují klasické křídové tabule a přinášejí do učeben nový způsob výuky podporující a výrazně zjednodušující interakci a spolupráci studentů s učitelem.

Nad rámec klasických výukových pomůcek nabízí řada RP02 snímače kvality vzduchu měřící teplotu, vlhkost v místnosti a také koncentraci CO2 a částic aerosolu velikosti PM2,5 a PM10. Prostřednictvím praktického widgetu na obrazovce upozorňuje vyučující pomocí barevného spektra na míru rizika naměřených hodnot a poskytuje tak nástroj pro okamžitá opatření.

BenQ přispívá k ochraně studentů před COVID-19 a integruje snímače kvality vzduchu do svých velkoformátových displejů

Čerstvý vzduch v učebnách je důležitý

„Čerstvý vzduch v učebnách je důležitý nejen z hlediska schopnosti se soustředit, ale vystavení znečištěnému vzduchu může mít nepříznivý vliv na zdraví,“ říká Chu a pokračuje: „Společnost BenQ přetváří technologie pro učebny tím, že se zaměřuje na ochranu zdraví a nabízí interaktivní nástroje, které žáci i učitelé s oblibou používají. Chytré nástroje, jako je náš snímač kvality vzduchu, neustále přinášejí důležité informace a pomáhají lidem činit správné kroky k zajištění celkového zdraví. Proto klademe důraz na zdravotní a hygienické funkce našich produktů, a to nejen během tohoto „nového normálu“, ale již od roku 2012. Díky tomu mohla vzniknout špičková řešení ClassroomCare.“

Neméně důležitým zdravotním aspektem, který BenQ displeje pokrývají, je ochrana zraku. Tu zajišťují jak přítomné senzory, tak technologie Low Blue Light a Flicker-free, redukující škodlivé modré světelné spektrum a neviditelné blikání na pozadí monitoru. Samotný povrch displeje tvoří netoxický filtr s ionty stříbra eliminujícími většinu bakterií, což má za následek další zamezení přenosu nákazy v učebnách.

BenQ přispívá k ochraně studentů před COVID-19 a integruje snímače kvality vzduchu do svých velkoformátových displejů

Snadná interakce a spolupráce

Spolu s interaktivními panely BenQ je dodáváno také řešení BenQ EZWrite, které je kompatibilní napříč různými platformami a umožňuje uložení a sdílení souborů do cloudového úložiště a následný přístup k nim přímo z dotykové obrazovky. Plovoucí panel nástrojů je k dispozici například pro okamžitý záznam vybrané části obrazovky a to včetně obsahu v aplikacích, na webových stránkách či videích.

Nově je EZWrite uzpůsobeno pro efektivní distanční výuku a to zejména vytvořením vlastní cloudové tabule s možností vytvářet videokonference EZWrite Live.

Zajímavou funkcí pro správce je X-Sign Broadcast, představující nástroj vzdálené komunikace s možností vyslat důležité upozornění či zprávu na všechny, vybranou skupinu nebo jen jeden jediný displej ve škole.


 

Už máte lednové vydání časopisu FOTOVIDEO?

fotovideo-01-2021.jpg

S kým se v lednovém FotoVideo setkáte?

Hned v úvodu s Jiřím Křenkem, jediným Čechem, který má akreditaci na fotografování závodů Formule 1. Jeho zážitky jsou až neuvěřitelné a fotografie úžasné. Hned v závěsu za ním je na dalších stránkách neuvěřitelná žena, oficiální fotografka Českého olympijského týmu, právě čerstvě oceněná Bára Reichová. Jeden fotografický zážitek tedy střídá další. Abychom nebyli jen v pohybu, dali jsme slovo i mistrům krajinářům. Co vám říkají jména Martin Rak a Martin Šaroch. Každý z nich své krajiny pojímá a snímá jinak a současně oba milují krásu a nedotknutelnost přírodu. Jejich snímky jsou dokonalými a propracovanými obrazy. A tak bychom mohli pokračovat s líčením originality Dana Vojtěcha, vzpomínkami Františka Dostála nebo dokumenty Lucie Mojžíšové. Naše nabídka je i v roce 2021 široká a bude taková stále. Jsme rádi, že jste s námi.

Vybírejte z lednového vydání časopisu FotoVideo v novém kabátě:

ROZHOVOR: JIŘÍ KŘENEK

Pouze dvacet fotografů z celého světa na trati Formule 1

jiri-krenek.jpg

INTERVIEW: BARBORA REICHOVÁ

Projekt Nezlomní olympionici vznikl v lockdownu a je dokonalý

barbora-reichova.jpg

ROZHOVOR: MARTIN RAK

Nejraději mám krajiny na sever od Prahy, říká mistr

martin-rak.jpg

ROZHOVOR: MAREK ŠAROCH

Dá se říct, že přes den létám s dronem jen výjimečně…

marek-saroch.jpg

PRAXE: DAN VOJTĚCH

Virtuální skatepark v Maxspace

dan-vojtech.jpg

FOTOGRAF ROKU: VYHRAJTE TÝDEN S VOLVO

Výjimečná soutěžní kategorie zahájena

vyfot-volvo.jpg

FOTOGRAF ROKU: PRVNÍ TÉMA NOVÉHO ROČNÍKU VYHODNOCENO

Téma Pohled z okna přitáhlo téměř 1500 fotografií! Jak jste dopadli vy a jak vaši fotografičtí přátelé? Pořadí najdete jen v tištěném vydání FotoVideo.

fotograf-roku.jpg

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Výhodné je si nechat posílat FotoVideo až domů!

A zase máme pro vás další dárky k celoročnímu předplatnému FotoVideo. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na celý rok 2021! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás na zimní měsíce a vyzkoušejte si, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného klesá jeho cena….

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze s námi!

Za branou čtvrtstoletí – lednové FOTOVIDEO

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.