Realme představuje telefon GT NEO 2 a nadstavbu operačního systému realme UI 3.0

Publikováno: 17. listopadu 2021 | autor Redakce
Realme představuje telefon GT NEO 2 a nadstavbu operačního systému realme UI 3.0

Jde o nejnovější přírůstek do řady GT, který startuje novou éru realme.  GT v názvu představuje špičkovou technologii, NEO je pak symbolem mladistvého pojetí a futuristického designu. Telefon bude k dispozici ve dvou konfiguracích - 8 + 128 GB za cenu 11 999 Kč a 12 + 256 GB za 13 499 Kč.

Realme GT NEO 2 přichází s nápaditým vzhledem, který pod názvem Digital Urban Design navrhlo realme Design Studio. Při výrobě se používá sedm nano vrstev, díky kterým má telefon dvojitou texturu a celkově hladší a jemnější povrch. Váží jen 189 g a k dispozici bude ve třech barvách – NEO Green, NEO Blue a NEO Black.

Realme představuje telefon GT NEO 2 a nadstavbu operačního systému realme UI 3.0

Telefon běží na procesoru Snapdragon 870 5G, který je tím nejlepším, co se v segmentu nabízí. Díky svému výkonu funguje naprosto plynule. A navíc má GT Mode 2.0, který je navržen tak, aby optimalizoval herní zážitek. Výrazně zvyšuje výkon CPU a dotykovou frekvenci. Procesor telefonu má nejvyšší rychlost CPU mezi androidovými smartphony a zaznamenal nejvyšší skóre AnTuTu ve své kategorii. Přístroj je vybaven prvním realme HDR 10+ displejem – E4 AMOLED. Jedná se o špičkový displej s dotykovou frekvencí 600 Hz a vysokým jasem 1300 nitů, díky kterému jsou dobře vidět sebemenší detaily i při silném osvětlení.

Realme představuje telefon GT NEO 2 a nadstavbu operačního systému realme UI 3.0

Masivní baterii s kapacitou 5000 mAh je možné díky rychlému nabíjení 65 SuperDart Charge nabít z 0 na 100 % za pouhých 36 minut. Zařízení vydrží celý den v provozu i náročnějším uživatelům.  realme GT NEO 2 se také může pochlubit nejvýkonnějším chladícím systémem VC Cooling Plus s parní komorou z nerezové oceli v osmivrstvé chladicí struktuře s diamantovým termálním gelem.

Realme představuje telefon GT NEO 2 a nadstavbu operačního systému realme UI 3.0

Telefon je vybavený hlavním trojnásobným AI 64Mpx fotoaparátem, který umožňuje pořizování snímků ve vysokém rozlišení a 16Mpx předním fotoaparátem s filtry pro simulaci filmu a režimem pouliční fotografie. O kvalitní přenos zvuku se starají stereo reproduktory Dolby Atmos.

Na světě je realme UI 3.0

Společně s uvedením tohoto telefonu přichází realme také s novou nadstavbou operačního systému realme UI 3.0, která je postavená na Androidu 12. Uživatelský interface nadále využívá koncept Seamless Fun s vylepšením v oblasti designu, plynulosti, personalizaci, soukromí a funkčnosti.

Realme představuje telefon GT NEO 2 a nadstavbu operačního systému realme UI 3.0

Pokud jde o design, tak první změnu představují ikony. Ty kompletně prošly refreshingem, jsou trojrozměrné a používají širší škálu barev, aby lépe vyhovovaly různorodým osobnostem mezi mladými lidmi. Změnilo se i rozložení jednotlivých stránek. Tvůrci se mu snažili dát vzdušnost, zvýšili kontrast mezi titulky, symboly a textem, aby vynikla důležitost informací a uživatel se lépe orientoval.

realme UI vždy umožňovalo velkou míru personalizace. Uživatelé si mohli přizpůsobit ikony, pozadí, písma a další prvky podle svého vkusu. S realme UI 3.0 si budou moci zvolit i celkové barevné téma. Vylepšení se dočkala také funkce „Vždy na displeji“, která nabízí zajímavé efekty při úpravách fotografií a nově pracuje například s motivy maskota realmeowa.

Podle průzkumů oceňovali uživatelé na realme UI 2.0 hlavně plynulost. Také ta je v realme UI 3.0 výrazně vylepšená. Stará se o to „AI smooth engine“, který snižuje o 30 % nároky na využití paměti, celkově o 13 % zlepšuje spouštění aplikací a o 12 % zvyšuje výdrž baterie.

S realme UI budou ve větším bezpečí rovněž data a osobní údaje uživatelů. Ti nově dostávají například možnost sdílet svá videa soukromě nebo odstranit z fotografií informace o času a místě pořízení. Snadnější bude i kontrola a nastavování toho, k jakým funkcím mají jednotlivé aplikace přístup.

Poslední důležitou novinkou je oficiální spuštění globální komunity na stránce c.realme.com/global/, která propojí fanoušky realme z celého světa přímo se značkou. Jde o unikátní komunikační centrum, kde se uživatelé daleko rychleji dostanou k nejnovějším aktualizacím, k informacím o uvedení produktů na trh a dalším novinkám.

Už máte listpadové vydání časopisu FOTOVDEO?

Fotografický akt patří mezi ty nejkrásnější a nejstarší fotografické disciplíny. Vychází samozřejmě ze vzorů děl slavných malířů a sochařů a dokázal přivést pohled na krásu lidského těla k určité dokonalosti. Není to disciplína jednoduchá, patří k mistrovským, a ne každému se jeho pokusy jí zvládnout daří. O to více jsme rádi, že vám tuto krásu můžeme v našem listopadovém vydání nabídnout.

Něžná krása listopadového FotoVideo

Máme radost z výborného návratu Adolfa Ziky, který aktuálně opět drží svůj foťák hodně intenzivně v rukou a tvoří a raduje se z každé nové fotky. Jeho úspěchy na poli dokumentárního filmu jsou sice vynikající, ale jeho nové fotky nám přesto hodně chyběly. Stihne to všechno najednou? Jaké jsou jeho plány? O tom se dočtete v docela velkém rozhovoru, který jsme dokončili těsně před uzávěrkou.

Jérôme Sessini – mimořádný člověk a vynikající fotograf. Povedlo se nám ho na chvíli zastavit a získat od něj několik odpovědí na naše otázky, a hlavně ty jeho fotky! Podívejte se, jak fotí člen proslulé agentury Magnum Photos a to hned v úvodu listopadového vydání.

Nechat se školit perfektním Liborem Vaicenbacherem, navíc až v jihoamerickém Ekvádoru, musí být neskutečným zážitkem. Přečtěte si a můžete se třeba i kochat: „Tlumené barvy a umírněný design vysokohorských druhů ptáků už brzy měla vystřídat záplava barev a tvarů na úpatí vulkánu Sumaco…“ je to vážně zážitek.

A co takhle tradiční kalendář Jiřího Ksandra, opět plný citlivé nahoty a excelentně laděné barevnosti? Všimli jste si, že v tomto vydání střídáme nádheru lidského těla s dokonalými záběry přírody? To potvrzuje další článek, který si dovolíme doporučit vaší pozornosti: Jak na ledňáčky s Davidem Zemanem. Neposedný a nádherně barevný ledňáček je častým a náročným objektem zájmu mnoha fotografů, a tak jim třeba Davidovy zkušenosti přijdou vhod.

Časopis FOTOVIDEO 2021 11

Nezapomeňte si občas prohlédnout některé z videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se ještě více…

A máme tu druhé téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Jdeme do ulic má uzávěrku 28. 11. 2021

Street photography (česky pouliční fotografie) je dokumentární disciplína, užívající techniky přímé fotografie, tedy co nejvíce realismu bez jakékoliv manipulace nebo technického zkreslení. Soustředí se na konkrétní okamžiky (nejen v ulicích), které kolem nás plynou, a ty se snaží fotograf v nezměněné formě zachytit a zaznamenat.

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Časopis FOTOVIDEO 2021 11 obsah

Z listopadového vydání časopisu FotoVideo vám například vybíráme:

INTERVIEW: Jérôme SESSINI

„Nemám rád rigidní kategorie“, říká člen Magnum Photos

INTERVIEW: Jérôme SESSINI

ROZHOVOR: ADOLF ZIKA

„Všechno je jinak, ale tenkrát v Mánesu jsem to myslel vážně!“

ROZHOVOR: ADOLF ZIKA

DIVOKÁ PŘÍRODA: ŠKOLNÍ VÝLET Do EKVÁDORU

Zdejší příroda splňuje tři základní ,nej‘

DIVOKÁ PŘÍRODA: ŠKOLNÍ VÝLET DO EKVÁDORU

PRAXE: NAŠE FOTOPORADNA

Proč si neusnadnit práci s prioritami?

PRAXE: NAŠE FOTOPORADNA

TECHNIKA: NENÍ FILTR JAKO FILTR

Nová značka H&Y mění hru na našem trhu

TECHNIKA: NENÍ FILTR JAKO FILTR

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ V 11. KOLE?

O překvapení nebývá v naší soutěži nouze

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ V 11. KOLE?

… a další a další důležité, inspirativní i praktické články

Je čas na nové předplatné! Vyberete si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

Něžná krása listopadového FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.