realme GT Neo 3 se nabije z nuly na poloviční kapacitu za 5 minut

Publikováno: 25. března 2022 | autor Redakce
gsmarena-004.jpg

GT Neo 3 patří do úspěšné rodiny, jejíž vlajková loď realme GT 2 Pro byla nedávno předstvena na MWC v Barceloně. Nové realme GT Neo 3 se pyšní dosud nejrychlejším nabíjením na světě. Nabije se na 50 % za pouhých pět minut.

Zároveň jde o jeden z prvních smartphonů, který je poháněn čipsetem Dimensity 8100 od MediaTek, jenž zajišťuje lepší výkon a úsporu energie. Cena realme GT NEO 3 začíná na 286 EUR.

Nejrychlejší nabíjení chytrých telefonů na světě

Architekturu nabíjení UltraDart (UDCA) představilo realme na přelomu února a března na prestižním MWC. realme GT NEO 3 se tak stává prvním modelem, který tuto technologii využívá. S nabíjením o výkonu 150 W mohou majitelé přístroje své zařízení nabít z nuly na 50 % za 5 minut a využívat vysokou rychlost nabíjení bez přerušení.

gsmarena-004.jpg

Pro realme je klíčová i bezpečnost, proto se čip nabíjení v riskantních situací automaticky vypne. Ochranných opatření má realme GT NEO 3 celkem 38 a získal mimo jiné i certifikaci TÜV Rheinland pro bezpečné nabíjení.

realme GT NEO 3 je první model poháněný čipsetem Dimensity 8100, který je založený na 5nm výrobním procesu TSMC a obsahuje čtyři jádra CortexA78 běžící na 2,85 GHz a čtyři jádra CortexA55 běžící na 2,0 GHz, což přináší vyšší efektivitu CPU a působivý a stabilní framerate 90 FPS.

realme-gt-neo-3-2.jpg

Pokud jde o displej, model je vybaven 6,7palcovým AMOLED panelem s rozlišením Full HD +. Obrazovka má vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz a certifikaci HDR 10+. GT NEO 3 využil novou generaci procesu balení COP, která by mohla v budoucnosti ještě více zkrátit bradu ve spodní části telefonů.

Poměr obrazovky k tělu je 94,2 % s ultra úzkými rámečky: 1,48 mm (boční), 1,84 mm (horní), 2,37 mm (spodní). Grafika a obrázky vypadají díky nezávislému čipu neuvěřitelně živě a kvalitně. Trajektorii pohybujícího se předmětu odhadují čip a algoritmus, kteří mezi dva snímky přidávají ještě jeden kompenzační, což zlepšuje plynulost obrazu

Širokoúhlý trojitý fotoaparát

realme GT NEO 3 je vybavený trojitým fotoaparátem, přičemž hlavní objektiv užívá snímač Sony IMX 766 s rozlišením 50 Mpx.

realme-gt-neo-3-obr1-2.jpg

Co se týká zbývajících fotoaparátů, širokouhlý má rozlišení 8 Mpx, makro objektiv pak rozlišení 2 Mpx. Sestava umožní zachytit nezapomenutelné chvíle s rodinou a s přáteli nadšeným amatérům i náročným fotografům.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.