Řada Redmi Note 12 a sladké mámení

Publikováno: 26. května 2023 | autor Redakce
redmi-note-12-pro-5g-blue.jpg

Povím vám příběh z místa, které patří k mým nejmilejším. Pražská Kampa s Werichovou vilou je pro mě odjakživa místem plným historie, umění, romantiky a dávných setkání.

Díky aktuálně snad nejkvalitnější cukrárně umístěné v jejím přízemí a její majitelce paní Ivetě Fabešové se mi k tomuto místu nedávno přidal ještě úžasně sladký půvab, který mi asi navždy zůstane na jazyku.

preset--(18-of-142).jpg

Bylo to koncem března, přesně jeden den po celosvětovém oznámení nové řady Redmi Note 12, kdy jsem měl tu čest se zúčastnit špičkového cukrářského workshopu Ivety Fabešové a současně se podrobně seznámit s celou novou řadou Redmi Note 12, která na náš trh přináší až neuvěřitelně příznivý cenový vítr.

Poměr cena/výkon těchto smartphonů je jasným sdělení společnosti Xiaomi směrem k široké (i odborné) veřejnosti, jak zpřístupnit špičkové funkce chytrých telefonů většímu počtu lidí. Vylepšení, která tato řada koncem března představila, zahrnují hlavně nový systém fotoaparátů, výdrž baterie, rychlost nabíjení a uživatelsky přívětivý design, a to vše je dostupné za opravdu výjimečnou cenu.

Ruce od věnečků a sladké polevy

Víte, jak se připravuje náš český lahodný věneček? V klidu a bez obecně rozšířené lenosti si připravte pořádný krém dle našich babiček z notné dávky cukru, másla a žloutků. Hlavně nikdy nepoužívejte pudingy, jogurtové směsi či v prášku připravené krémy.

preset--(73-of-142).jpg

Mezitím rychle upečete korpusy (jejich příprava je celkem jednoduchá, ale chce to při jejich vytváření šikovné ruce s cukrářským sáčkem!), které po vychladnutí pečlivě rozříznete, vrchní opatrně smočte horní stranou v cukrové polevě (a zaplácejte si prsty jakou já), odložte opatrně stranou, pomocí dalšího cukrářského sáčku s vhodnou velikostí otvoru naplňte spodní část věnečku připraveným krémem, položte navrch, mírně přitlačte horní část a je hotovo.

preset--(25-of-142).jpg

Jde to jak po másle, že? A pak své dílo vyfoťte třeba novým Redmi Note 12 Pro+ 5G, jako jsem to udělal já, a můžete servírovat… Jen si před používáním nového smartphonu nezapomeňte umýt ruce od sladkých surovin, ať se vám ovládání nelepí…

O řadě Redmi Note 12

Nejen u nás velmi pozitivně přijatá řada obsahuje čtyři zajímavé členy: Redmi Note 12 Pro+ 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note 12 5G a Redmi Note 12 s cenami začínajícími už na 4699 Kč.

redmi-note-12-pro+-5g-group-2.jpg

Nejvyšším modelem je Redmi Note 12 Pro+ 5G se systémem tří fotoaparátů. Je vybaven hlavním 200Mpx fotoaparátem, dalším ultraširokoúhlým a třetím makro fotoaparátem, čímž výrazně zvyšuje kvalitu focení v segmentu smartphonů vyšší střední třídy. Disponuje velkým a výkonným snímačem IMX766 s OIS a díky výkonným softwarovým algoritmům umělé inteligence, zvýšené rychlosti zpracování obrazu a dalším užitečným funkcím je prostě zase o pořádný krok dál, což jsem si ostatně mohl vyzkoušet. Redmi Note 12 Pro+ 5G i Redmi Note 12 Pro 5G mají jasné 120Hz displeje Flow AMOLED.

Oba typy jsou dodávány s rychlostí nabíjení na úrovni vlajkových lodí se 120W nabíjením HyperCharge u Redmi Note 12 Pro+ 5G a 67W rychlým nabíjením u Redmi Note 12 Pro 5G, a s 5000mAh baterií s dlouhou výdrží a jsou na našem trhu nabízeny následovně: Redmi Note 12 Pro+ 5G ve variantě 8+256 GB v černé a modré barvě za 11 999 Kč a Redmi Note 12 Pro 5G ve variantě 6+128 GB v černé a modré barvě za 8999 Kč.

preset--(114-of-142).jpg

Dalšími dvěma představenými členy dvanácté řady jsou Redmi Note 12 5G i Redmi Note 12 se 120Hz AMOLED displejem. Díky použité nejnovější mobilní platformě Snapdragon 4 Gen 1, respektive Snapdragon 685 jsou operace plynulé a bezproblémové, což umožňuje snadný multitasking s vyšší energetickou účinností.

Redmi Note 12 5G je určen zákazníkům, kteří chtějí za dostupnou cenu vyzkoušet všechny výhody modelu s 5G připojením. Redmi Note 12 5G i Redmi Note 12 jsou vybaveny 33W rychlonabíjením a baterií s dlouhou výdrží a kapacitou 5000 mAh. K tomu všemu jsou osazeny solidní trojici fotoaparátů s umělou inteligencí, výbornou funkcí nočního režimu i řadou užitečných zábavných funkcí a filtrů.

Redmi Note 12 5G je k dostání v černé a modré barvě ve variantě 4+128 GB za 6 999 Kč. Redmi Note 12 je na našem trhu dostupný v černé a modré barvě, přičemž varianta 4+64 GB bude k dispozici za 4699 Kč a varianta 4+128 GB za 5199 Kč.

Stylové Redmi Watch 3

Jen tak mimochodem byly v závěru ještě představeny hodinky Redmi Watch 3 s velmi čistým 1,75″ displejem AMOLED, které byly navrženy tak, aby byly čitelné i na jasném slunečním světle. Rámeček má vysoce lesklou kovovou povrchovou úpravu vyrobenou pomocí technologie NCVM, která přináší prémiový vzhled ve dvou klasických barevných variantách: černé Black a bílé Ivory. Kromě toho jsou k dispozici dva speciální řemínky a více než 200 vestavěných ciferníků.

Zároveň jsou vybaveny vestavěnou GPS a vodotěsností 5 ATM 6, podporují pět hlavních satelitních systémů určování polohy a obsahují 121 sportovních režimů (včetně šesti automaticky rozpoznaných), spolu s funkcemi monitorování kyslíku v krvi, srdečního tepu, spánku a dalších zdravotních funkcí. Díky spolehlivé výdrži baterie až 12 dní (při běžném používání) zajišťují stabilní a efektivní výkon. K jejich atraktivitě přispívá i to, že jsou vybaveny HD reproduktorem a mikrofonem s potlačením šumu pro plynulé a čisté telefonní hovory přes Bluetooth. Na trhu jsou k dispozici za 2199 Kč.

redmi-note-12-mint-green.jpg

O autorce workshopu Ivetě Fabešové

O své slovutné cukrárně ve Werichově vile říká: „To, že se spolu potkáváme na tomto místě, je pro mě splněným snem. V tomto domě se scházeli ti nejlepší lidé z české kultury. Kdyby během večírků, které se zde pořádaly, udeřil do domu blesk, nevznikla by řada kultovních filmů a představení.“ Iveta má ale také zajímavý e-shop, kde si můžete objednat cukrářské speciality, které asi jinde neuvidíte. Objednávejte ovšem nejpozději 24 hodin předem.

Pokud se chcete něco naučit, pořiďte si její již čtvrtou výpravnou kuchařku, kde najdete recepty na dezerty, které tvoří základy cukrařiny. Kromě receptů Iveta nechává v této knize nahlédnout do svého osobního života, protože za každým příběhem stojí obyčejný člověk, který má své sny, přání a trápení. Osobně mě těší, že jsem v ní potkal člověka, který si nesmírně potrpí na kvalitu a vedle luxusních francouzských dezertů vyráběných výhradně z francouzských surovin umí upéct s nesmírnou láskou nádhernou bábovku jako od babičky.


Celý článek najdete v květnovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv05-23-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.