Prvotřídní objektiv pro 4K rozlišení - Canon UJ27x6,5B IESD

Publikováno: 7. září 2016 | autor Redakce
Canon UJ27×6.5B IESD

Společnost Canon představila UJ27×6,5B IESD, nový objektiv typu 2/3“ určený pro televizní společnosti, které v rámci svých workflow pro 4K obraz s vysokým dynamickým rozsahem (HDR) potřebují mimořádně vysoké optické rozlišení a kontrast.

Canon UJ27×6,5B IESD se může pochlubit dostatečným výkonem pro natáčení v rozlišení vyšším než 4K (tzv. beyond 4K) i 27násobným optickým zoomem, tedy vlastnostmi, díky, kterým je ideálním nástrojem pro širokou škálu profesionálních televizních prostředí. Nejnovější objektiv se postaví po bok UJ86x9,3B a rozšíří modelovou řadu prvotřídních objektivů značky Canon pro 4K rozlišení. Canon UJ27×6,5B IESD tedy z pohledu optického zoomu zaplní mezeru mezi stávajícími studiovými objektivy, ENG objektivy a field 4K HDR objektivy a vyjde tak vstříc požadavkům moderních televizních společností.

Dostatečný výkon pro 4K rozlišení a vynikající kvalitu

Objektiv UJ27×6,5B IESD staví na dosavadních zkušenostech značky Canon z oblasti optiky a může proto nabídnout mimořádný výkon, který překonává nároky 4K rozlišení. Vysoký kontrast a vysoké optické rozlišení je k dispozici v celé ploše záběru od jeho středu až po okraje a je konsistentní nejen ve všech oblastech vlnových délek modrého, zeleného i červeného kanálu, ale také ve všech kmitočtových pásmech pro rozlišení od HDTV až po 4K (a nový objektiv je vhodný dokonce i pro ještě vyšší rozlišení).

Díky fluoritovým a UD optickým prvkům i technologiím pro povrchovou a antireflexní úpravu z dílny společnosti Canon mají uživatelé UJ27×6,5B IESD pod naprostou kontrolou nežádoucí odlesky i závoj a nový objektiv je tedy ideální pro natáčení venkovních sportů.

Neuvěřitelný zoom pro maximální flexibilitu

Profesionálové pořizující záběry do televizního vysílání potřebují objektiv, který jim nabídne nejvyšší možnou flexibilitu pro zachycení různorodých scén. A to bez ohledu na to, zda pracují ve stísněném studiu nebo v rozlehlém exteriéru. Společnost Canon nový objektiv navrhla na základě zpětné vazby od kameramanů a televizních společností z celého světa. Canon UJ27×6,5B IESD se proto může pochlubit 27násobným optickým zoomem, který je ideální pro natáčení sportu – tedy v situacích, které vyžadují střídání blízkých záběrů do publika se vzdálenými záběry na sportovce v akci. Nový objektiv nabízí i rychlé přeostření bez toho, aniž by docházelo k posunutí natáčených objektů mimo hranice zorného pole.  Objektiv UJ27×6,5B IESD těží i z dalších technologických vylepšení společnosti Canon – například díky zdokonalenému vnitřnímu zaostřovacímu systému nedochází k tzv. focus breathingu, tedy ke změně ohniskové  vzdálenosti během zaostřování. Canon UJ27×6,5B IESD přichází s impozantním rozsahem ohniskových vzdáleností 6,5 až 180 mm i a vestavěným telekonvertorem 2,0x, díky kterému mají uživatelé k dispozici teleobjektiv s ohniskovou vzdáleností až 360 mm. To vše při zachování dostatečného optického výkonu i pro špičkové rozlišení vyšší než 4K.

Spojení stylového designu se snadnou použitelností

Model UJ27×6,5B IESD je díky novému designu a snadné obsluze nejstylovější a nejintuitivnější objektiv typu 2/3“ v dosavadní historii značky Canon. Součástí objektivu je i 20pinový konektor, který zjednodušuje použití tohoto nového modelu v rámci stávajících produkčních prostředí.

Více informací najdete zde.

Klíčové vlastnosti objektivu UJ27×6,5B IESD:

  • 4K objektiv s prvotřídní optickou kvalitou určený pro špičkovou televizní produkci
  • Minimální zkreslení díky UD a fluoritovým optickým členům
  • Objektiv s vysokým kontrastem a minimálními odlesky ideální pro snímky  s vysokým dynamickým rozsahem
  • Technologie CAFS eliminující focus breathing
  • Vylepšený design pro snadnější používání
Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.