První superteleobjektiv NIKKOR se zoomem a novým krokovým motorem AF-P

Publikováno: 17. srpna 2016 | autor Redakce
afp-dx-70-300-ed-vr.jpg

Společnost Nikon obohacuje své portfolio objektivů DX NIKKOR o dva lehké superteleobjektivy se zoomem: AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4,5–6,3G ED VR a AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4,5–6,3G ED.

Tyto rychlé, tiché a přesné objektivy jsou vynikajícím prostředkem pro zkoumání tvůrčích výhod fotografování teleobjektivy. Bez ohledu na to, jestli fotografujete vzdálené objekty, pořizujete snímky na cestách nebo amatérsky fotografujete zvířata v přírodě, vám všestranný rozsah ohniskových vzdáleností 70–300 mm snadno přiblíží každou akci. Optický člen ze skel s extrémně nízkým rozptylem světla (ED) v obou objektivech poskytuje snímky s živými barvami, brilantními detaily a perfektním kontrastem. Oba objektivy jsou vybaveny novým, perfektně tichým krokovým motorem Nikon AF-P, který z těchto objektivů činí ideální příslušenství pro pořizování statických snímků i zaznamenávání videosekvencí. Objektiv AF‑P DX NIKKOR 70–300 mm ED VR je vybaven technologií redukce vibrací Nikon pro ostré a nerozmazané snímky i při fotografování s použitím nejdelší ohniskové vzdálenosti teleobjektivu. A oba objektivy nabízejí výraznou výhodu s ohledem na velikost: jejich kompaktní konstrukce umožňuje komfortní přenášení a zaručuje dobré vyvážení i při použití objektivů na menších digitálních jednookých zrcadlovkách Nikon pro začátečníky*.

Jordi Brinkman, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: „Nové objektivy 70–300 mm AF-P NIKKOR představují vynikající nástroje pro fotografy, kteří si chtějí vyzkoušet fotografování teleobjektivy. Štíhlé provedení objektivů má nízkou hmotnost a jde o první teleobjektivy vybavené zaostřovacím motorem Nikon AF-P.“

Krokový motor

Krokový motor Nikon zaručuje plynulé a rychlé automatické zaostřování. Při fotografování s využitím zoomu lze rychle a snadno zaostřit každý objekt. Při zaznamenávání stopáže videosekvencí umožňuje motor plynule a prakticky bezhlučně přeostřovat z objektu na objekt a zaručuje tak, že nedojde k narušení zvukového záznamu zvuky vydávanými během zaostřování objektivu.

Jednodušší ovládání a lehčí konstrukce

Oba superteleobjektivy umožňují nováčkům intuitivnější fotografování. Uživatelé mohou prostřednictvím menu fotoaparátu přepínat mezi automatickým a manuálním zaostřováním**. Na samotném tubusu objektivů žádné přepínače nejsou, takže nehrozí nebezpečí nechtěné změny nastavení těsně před pořízením snímku. Objektivy rovněž zaručují nízkou hmotnost vybavení. Objektiv AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4,5–6,3G ED váží pouhých 400 g a objektiv AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4,5–6,3G ED VR váží 415 g.

Více informací k objektivu AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4,5–6,3G ED VR najdete zde.

Více informací k objektivu AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4,5–6,3G ED najdete zde.

VYSVĚLIVKY

*Objektiv je kompatibilní s fotoaparáty série D3000 počínaje modelem D3300, s fotoaparáty série D5000 počínaje modelem D5200 a s fotoaparáty série D7000 počínaje modelem D7100. Kompatibilní je rovněž fotoaparát D500. Mějte na paměti, že kompatibilní fotoaparáty mohou vyžadovat aktualizaci firmwaru.

**Pracuje pouze s fotoaparáty série D3000 počínaje modelem D3300 a s fotoaparáty série D5000 počínaje modelem D5200. U kompatibilních fotoaparátů může být nutná aktualizace firmwaru.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.