První filmové AF objektivy od značky SAMYANG

Publikováno: 17. září 2022 | autor Redakce
x1000w-web-samyang-v-af-v-af-5-lenses-2-(reflection)-bk.jpg

Nová řada V-AF jsou první objektivy na světě pro tvůrce videa navržené tak, aby usnadnily vytváření video obsahu. Řada se skládá z 20mm T1.9, 24mm T1.9, 35mm T1.9, 45mm T1.9 a 75mm T1.9, což je první objektiv z této nové řady, který bude uveden na trh. Zbývající čtyři objektivy budou uvedeny na trh v rozmezí let 2022-2023.

samyang-v-af-v-af-5-lenses-1.jpg

Odvětví tvorby obsahu roste jako nikdy předtím. Bez ohledu na to, zda se jedná o tutoriály líčení, recenze produktů nebo návody, ať už hledáme zábavu nebo nové informace, videa jsou tím, co nás zaujme. To je něco, co si společnost Samyang vzala k srdci, když představila svou zcela novou řadu objektivů pro video a film, řadu filmových AF objektivů Samyang V-AF.

samyang-v-af-03-121097.jpg

Nové objektivy jsou navrženy pro bajonet Sony E a mají několik zajímavých a důležitých funkcí, jako jsou ozubená kolečka pro follow focus ostření, kontrolka záznamu a jednotný vzhled v celé řadě. Díky stejné hmotnosti a velikosti je snazší používat objektivy s příslušenstvím, jako jsou gimbaly nebo drony, protože je nemusíte znovu vyvažovat, což může být někdy časově náročné.

samyang-v-af-04-121097.jpg

Nová řada V-AF podporuje rozlišení až 8K v malé a lehké podobě, která se dobře hodí pro použití s ručními gimbaly a drony, stejně jako pro studia a produkce v terénu. Všechny objektivy nové řady jsou barevně sladěny, aby nedocházelo k posunům při výměně objektivů. 9 lamel clony umožňuje přirozeně vypadající bokeh.

samyang-v-af-05-121097.jpg

Na přední straně je také kontrolka, která ukazuje, kdy kamera nahrává. Funkce, kterou velmi oceňují mimo jiné i youtubeři.

Na boční straně objektivu je nastavitelný volič, který lze nastavit tak, aby používal manuální ostření nebo umožňoval nastavení clony otáčením ostřícího kroužku.

Pod tímto přepínačem je tlačítko pro udržení ostření, které umožňuje uzamknout ostření na určitou vzdálenost. Uživatel může přiřadit posuvníku také další požadované funkce prostřednictvím aktualizace firmwaru.

x1000w-web-samyang-v-af-v-af-5-lenses-2-(reflection)-bk.jpg

Konstrukce objektivu nového V-AF 75mm T1.9 se skládá z 10 členů v 9 skupinách a zahrnuje speciální členy, 2 ED a 2 HR členy, které poskytnou videu ostrý a filmový vzhled. Zaostřování zajišťuje lineární zaostřovací motor Samyang STM, který poskytuje tiché a plynulé automatické zaostřování, které minimalizuje vibrace a hluk.

Design kruhové clony s 9 lamelami vytváří hladký bokeh s rozmazaným pozadím, díky kterému objekty hluboce vyniknou. Objektiv V-AF 75mm T1.9 bude dostupný během září 2022. Doporučená prodejní cena je 14.990,- Kč / 603 €

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.