Profesionální monitor BenQ SW270C

Publikováno: 20. února 2020 | autor Kateřina Davidová
Profesionální monitor BenQ SW270C

Dostupný profesionální monitor s AdobeRGB

Společnost BenQ vstoupila na trh fotografických monitorů nedávno, ale o to agresivněji. Modely řady SW nabízejí hardwarovou kalibraci, takže je lze přesně vyladit a používat s více počítači bez nutnosti opětovného nastavení.

Text: Michal Houdek, foto: BENQ

Díky podpoře barevných prostorů AdobeRGB, sRGB a DCI-P3 jsou monitory této řady vhodné pro profesionální úpravu fotografií s počítači Mac i PC. Řada SW obsahuje modely od 24" do 32" s rozlišeními od 1920 × 1200 px až po 4K. Výrobce je až na 24" model vybavil stínítkem a pětiletou zárukou.

Úpravy v 10bitových verzích se stínítkem pro fotografy

Barevný prostor AdobeRGB obsahuje mnohonásobně více barev než standard sRGB a je jím možné zachytit i zobrazit jemnější přechody. Díky podpoře hardwarové kalibrace lze tento monitor přesně nastavit na požadované hodnoty, i když je již z továrny připraven pro náročné nasazení. Díky 10bitovému displeji zobrazuje přesně ty tóny, které byly fotografem zachyceny nebo si jich přeje dosáhnout barevnými korekcemi.

Pro rychlé přepnutí barevného prostoru nebo třeba vstupu (z HDMI na DisplayPort) je přibalen HotKey Puck G2 – tedy malé kolečko s více tlačítky, která si…

Celý článek si přečtěte v tištěném (nebo také elektronickém) únorovém vydání FotoVideo.
Více o tom, co najdete v únorovém vydání, najdete zde.


fv-vice-casopisu-2020-02-v2-.jpg


fotovideo-02-2020--titul-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.