Profesionální 4K monitor BenQ PV3200PT

Publikováno: 24. května 2016 | autor Redakce
benq-pv3200pt.jpg

Společnost BenQ uvedla na trh profesionální monitor určený k editaci videa. Nabízí 4K Ultra HD rozlišení, kvalitní 32palcový 10bitový IPS displej se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB a obraz odpovídající standardu REC.709.

Přesná reprodukce barev ve vysokém rozlišení

BenQ PV3200PT reprodukuje věrné barvy v každém detailu. Profesionální displej se 4K rozlišením 3840 x 2160 pixelů dosahuje čtyřnásobného množství obrazových bodů oproti klasickému Full HD monitoru. Kvalitní IPS panel disponuje širokými pozorovacími úhly, 100% pokrytím barevného prostoru sRGB a odpovídá standardu REC. 709 důležitého pro mastering video materialu do HDTV.

Jistotu přesného zobrazení více než miliardy jednotlivých barev zajišťuje integrovaný kalibrační software Palette Master Element, 14bitová 3D LUT (Look Up Table) tabulka a nízká hodnota Delta E<2. Hardwarová kalibrace monitoru dodává barvám přirozenost, jemnější přechody a zaručuje stejné zobrazení bez ohledu na připojenou grafickou kartu díky hodnotám uloženým uvnitř monitoru. Obrazovka je zároveň rozdělena na stovky dílčích oblastí pro zajištění rovnoměrného podsvícení.

Pro zaručení vysoké kvality je každý monitor BenQ PV3200PT těsně před expedicí individuálně testován, aby odpovídal mezinárodně uznávaným standardním hodnotám, a protokol o tomto měření je součástí balení.

Ergonomický design a intuitivní ovládání

Monitor je velmi ergonomický. Nastavitelná noha umožňuje otočení kolem své osy, samotný displej lze naklonit v rozmezí -5 až 20 stupňů a výškově posunovat až o 15 cm. Režim Pivot, tedy otočení displeje o 90°, automaticky rozpozná polohu monitoru a upraví obraz překlopením na výšku či standardně na šířku. Snadné uživatelské nastavení zjednodušuje též kabelové dálkové ovládání a přehledné OSD menu.

Bohatá konektivita a nízká energetická náročnost

Profesionální monitor PV3200PT nabízí několik úsporných režimů napomáhajících co největší energetické účinnosti a i při plném zatížení spotřebuje méně, než 44 W. Monitor je vybaven konektory HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 a miniDisplay Port 1.2. Možnosti připojení dále rozšiřuje USB 3.0 a vestavěná čtečka karet SD, SDHC a SDXC.

BenQ PV3200PT je k dispozici na trhu za doporučenou koncovou cenu 37.990 Kč s DPH pro Českou republiku a 1399 euro s DPH na Slovensku.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.