Přední evropský výrobce palubních kamer Nextbase vstupuje na český trh

Publikováno: 29. listopadu 2021 | autor Redakce
Autokamera 322GW

Společnost Nextbase, nejprodávanější evropský výrobce palubních kamer, slaví svůj přímý vstup na český trh. Navazuje tak na dlouhou řadu let trvající úspěšné působení v Evropě i Severní Americe. Evropský výrobce se poprvé v tomto rychle rostoucím odvětví objevil v roce 2012 a do dnešního dne se stal jedním z jeho lídrů s více než 60% podílem na evropském trhu.

  • Největší evropský výrobce prémiových palubních kamer, společnost Nextbase Dash Cams, slaví přímý vstup na český trh.
  • Kromě prémiové kvality záznamu nabízí i řadu inovativních funkcí, které mohou zachraňovat životy.
  • Zákazníci mohou snadno rozšířit možnosti své palubní kamery podle svých představ pomocí řady zpětných plug and play kamer a mnoha schválených doplňků, jako jsou například SD karty určené pro průmyslové použití.

Segment palubních kamer, jehož hodnota může podle průzkumu společnosti Orbis do roku 2023 výrazně překročit 5 miliard amerických dolarů, získává v posledních letech stále větší popularitu. Zařízení jsou schopná poskytnout v případě dopravní nehody objektivní důkazy a usnadnit tak proces pojistného řízení.

Autokamera 122HD

Chytré palubní kamery

Společnost Nextbase je v Evropě známá svou nabídkou prémiových chytrých palubních kamer. Všechny modely s označením "GW" nabízejí nejmodernější funkce jako GPS, Bluetooth a WiFi konektivitu pro přesnou lokalizaci a snadné připojení k chytrému telefonu s operačním systémem iOS nebo Android. Záznamy lze díky tomu snadno editovat i sdílet.

Nextbase navíc přináší zákazníkům bezplatný softwarový balíček nazvaný MyNextbase. Obsahuje aplikaci pro snadný přenos videa MyNextbase Connect, software pro přehrávání MyNextbase Player, nástroje pro úpravu záznamu a bezplatné cloudové úložiště. Prémiový model 622GW je navíc vybaven aplikací What3Words umožňující lokalizaci s přesností na čtverce o straně 3 metry. Každý takový čtverec je pak popsán unikátní kombinací 3 slov.

Autokamera 222G

Kromě špičkové kvality záznamu, která může být v mnoha případech rozhodující, nabízí produkty Nextbase také řadu užitečných funkcí zvyšujících nejen pohodlí řidiče, ale i jeho bezpečnost.

Autokamera 322GW

Asistence pro řidiče v nouzi

První z těchto technologií je Emergency SOS. Dokáže spolehlivě rozpoznat dopravní nehodu a pokud řidič jejím následkem přestane reagovat, uvědomí záchranné složky. Taková pomoc je důležitá zejména na méně frekventovaných okresních silnicích, protože odpadá potřeba čekat i několik hodin, než někdo z kolemjedoucích nehodu dokáže nahlásit.

Závažnost situace ilustruje i statistika koordinačního orgánu BESIP, podle které v roce 2019 ujel viník z každého šestého incidentu. Většinou se jedná pouze o hmotné škody, došlo však i k případům vážného ublížení na zdraví. Co nejrychlejší reakce záchranných složek v takovém okamžiku může rozhodovat o lidských životech.

Autokamera 422GW

Pomocí Emergency SOS jsou odesílány nejen GPS souřadnice a orientace vozu, ale případně také relevantní osobní údaje, k nimž řidič umožnil přístup. Operátor se tak včas může dozvědět informace o krevní skupině, alergiích i další zdravotnické záznamy. Služba stojí 99 Kč měsíčně.

Funkce Intelligent Parking Mode nabízí majitelům vozů ochranu tím, že aktivuje nahrávání videa v případě kolize při stání. I v případě, kdy je vozidlo ponecháno bez dozoru.

Autokamera 522GW

„Těšíme se, že budeme moci českým zákazníkům usnadnit přístup k portfoliu našich produktů a revolučních technologií,“ říká Allard Rustenhoven, vedoucí PR a komunikace Nextbase pro Evropu. „Věříme, že naše palubní kamery Nextbase přinesou řidičům nejen větší pohodlí českým řidičům, ale výrazně také zlepší jejich bezpečí.“

Autokamera 322GW:

Kamera do auta s širokoúhlým objektivem dokáže pořizovat videa ve Full HD rozlišení a na kvalitu záznamu je možné se spolehnout ve dne i v noci. Disponuje řadou praktických prvků a funkcí mezi něž patří GPS, Wi-Fi, dotykový displej, parkovací režim či magnetický držák. Samozřejmostí je i cyklické nahrávání a možnost přidání zadní kamery.

Autokamera 522GW

Autokamera s Quad HD 1440p záznamem, 3" dotykovým displejem, GPS, WiFi, G-senzorem, inteligentním parkovacím režimem, polarizačním filtrem a možností připojení zadní kamery do auta. Nabízí také službu Emergency SOS Response a hlasovou asistenci Alexa.

Autokamera 622GW

Ceny produktů:

 

Přídavná zadní kamera

(322/422/522/622)

1.690 Kč vč. DPH

Autokamera 122HD

1.990 Kč vč. DPH

Autokamera 222G

2.390 Kč vč. DPH

Autokamera 322GW

3.490 Kč vč. DPH

Autokamera 422GW

4.490 Kč vč. DPH

Autokamera 522GW

4.990 Kč vč. DPH

Autokamera 622GW

6.990 Kč vč. DPH


Už máte prosincové vydání časopisu FotoVideo?

Minulé vydání nám neprošlo díky krásné obálce Adolfa Ziky na prudérních a nemožných sociálních sítích, a tak jsme zvědavi, co s těmito sítěmi a jejich cenzory udělá naše aktuální prosincová obálka z dílny Gabriely Ksandr. Ale pojďme k věci a nechme sítě sítěmi!

V tomto vydání, které jsme vám namixovali z přebytku krásných materiálů a v duchu si potvrdili, že zase někdy musíme udělat nějaké trochu větší, najdete například moc zajímavé rozhovory s fotografy, kteří jsou opravdovými profíky. Jak už se stalo v pár předchozích číslech tradicí, přivádíme vám opět někoho z ciziny. Lorenz Holder bydlí kousek za hranicemi a tvoří na zajímavých lokalitách doslova fotografické obrazy. Velmi sympatická, španělská fotografka Marina Cano je pro změnu zase nejraději ve své milované Africe a v žánru wildlife si výborně rozumí s Vladimírem Čechem. Je to velmi zajímavý dvojrozhovor o jejich náročném focení a cestách divočinou za překrásnými záběry.

Časopis FOTOVIDEO 2021 12

A co takhle si prohlédnout skvělé práce Lucie Horůckové, čerstvě oceněného Kevina V Tona a přečíst si nádherné povídání o výpravách do makro světa s Veronikou Souralovou, která si k nám na chvíli odskočila od své náročné práce v Czech Photo Centru. Ve výčtu skvělých autorů prosincového FotoVideo samozřejmě nesmí chybět ani přední fotograf TASR Martin Baumann s jeho záběry které můžete vidět v řadě nejen slovenských médií.

Časopis FOTOVIDEO 2021 12 obsah

Ve svém výčtu doporučených článků se samozřejmě vždy dostaneme k praktickým materiálům Petra Březiny a spoustě novinek ze světa techniky. S napětím jsme očekávali, jak dopadne dvanácté kolo soutěže Fotograf roku na téma STOPY, se kterým jste se poprali opravdu dokonale. Přečtěte si výsledky a my se vám mezitím přiznáme, že jsme s průběhem této naší největší celostátní fotografické soutěže velmi spokojeni, protože roste a vzkvétá a my v redakci rádi každý den sledujeme nové a nové snímky z již započatého, dvaadvacátého ročníku.

Mějte se pohádkově, užijte si prosinec třeba i s tímto snad vydařeným FotoVideem občas v rukou a my se těšíme na setkání s vámi v ročníku dalším.

A určitě si nezapomeňte prohlédnout některé z videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se mnohem a mnohem více…

Pozor! Už se můžete pilně věnovat třetímu tématu 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Černobílý příběh má uzávěrku přesně s koncem roku 20211, tedy 31. 12. 2021

Fotografie založená na vyvážení kontrastu černé a bílé. Kvalitní černobílý snímek by měl být zamýšlen jako monochromatický v momentě stisku spouště. Černobíle můžeme ztvárnit všechny dostupné náměty. díky absenci barev lze černobílou zařadit k těžším fotografických žánrům vyžadujícím cit k detailu a preciznost při zpracování.

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Časopis FOTOVIDEO 2021 12 obsah

Vybírejte s námi z prosincového vydání časopisu FotoVideo:

INTERVIEW: LORENZ HOLDER

„Podle mého názoru je nejdůležitější cíl…“

INTERVIEW: LORENZ HOLDER

ROZHOVOR: VERONIKA SOURALOVÁ

„Fotografie mravenců mě přivedly k soutěži Czech Press Photo.“

ROZHOVOR: VERONIKA SOURALOVÁ

FOTOUDÁLOST: FotoŠkoda FEST je úspěšně za námi

A můžeme se těšit na jaro ve dnech 30. 5. - 5. 6. 2022.

FOTOUDÁLOST: FotoŠkoda FEST je úspěšně za námi

PRAXE: TISK, NEBO MOKRÝ PROCES?

Co na to Libor Rambousek technický ředitel CEWE?

PRAXE: TISK, NEBO MOKRÝ PROCES?

TECHNIKA: Konec benzínových agregátů v Čechách?

Bateriové centrály EcoFlow DELTA Max a DELTA mini.

TECHNIKA: Konec benzínových agregátů v Čechách?

TECHNIKA: Tamron 28-75 mm F 2.8 Di III VXD G2

Jak nám vyšel v redakčním testu?

TECHNIKA: Tamron 28-75 mm F 2.8 Di III VXD G2

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ VE 12. KOLE?

A poslední téma 21 ročníku naší velké soutěže je vyhodnoceno…

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ VE 12. KOLE?

… a samozřejmě další na jeho stránkách…

Nové předplatné časopisu FotoVideo a další nové dárky. Chcete batoh, tašku? Vyberte si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

FotoVideo podvanácté

 

 

 

 

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.