Pracovní stanice HP Z6 G5 A pro práci s AI nebo náročnou virtuální produkci

Publikováno: 13. února 2024 | autor Redakce
z6-g5-a-lifestyle-1.jpg

Společnost HP představila novou pracovní stanici Z6 G5 A s procesorem Ryzen Threadripper PRO 7000. Je optimalizovaná pro práci s AI a strojové učení, virtuální produkci nebo 3D modelování. Její vysoký výkon zajišťuje až 96jádrový procesor AMD Ryzen Threadripper PRO, ale i možnost zapojení až tří grafických karet.

Maximální výkon, vynikající grafika a vlastně neomezený potenciál

Kromě opravdu extrémního výkonu nabízí Z6 G5 A také dostatek prostoru pro rozšiřování podle měnících se požadavků. Poskytuje prostor pro až pro tři vysoce výkonné GPU a snadno přístupné pozice pro disky NVMe vyměnitelné za běhu.

z6-g5-a-lifestyle-5.jpg

Vnitřní uspořádání této pracovní stanice zvyšuje průtok vzduchu, takže systém je dobře chlazený i při špičkovém výkonu. Inteligentní řízení ladí rychlosti ventilátorů v reálném čase pomocí více než dvaceti teplotních senzorů, aby byl provoz co nejtišší. Stanice prošla 360 tisíci hodinami důkladného testování, testováním MIL-STD a certifikací pro profesionální aplikace, což by mělo garantovat výdrž počítače. Splňuje i vysoké nároky z pohledu udržitelnosti, obsahuje 40 % recyklovaných plastů.

hp-z6-g5-a-workstation-desktop-pc-2000x2000-ksp-2.jpg

V dnešním hybridním pracovním prostředí je prioritou využívat výjimečný výkon na dálku, proto jsou tu další řešení. Z by HP Data Science Stack Manager zjednodušuje přístup k nejlepším opensourcovým softwarovým řešením pro datové analytiky a tvůrce AI řešení na uživatelsky přívětivé platformě. HP Z6 G5 A podporuje WSL2, což umožňuje spouštět Linux v rámci ekosystému Windows a nabízí snadný přístup k nástrojům Z by HP Data Science Stack Manager a Z by HP AI Studio.

hp-z6-g5-a-workstation-desktop-pc-btf-hero-2000x2000-top-banner.jpg

Hlavní vlastnosti

Jedna z prvních stanic s procesorem AMD Ryzen Threadripper PRO, až 96 jader v jedné stanici

Kapacita pro až tři grafické karty Nvidia RTX 6000 Ada nebo AMD

Maximální rozšiřitelnost s až 6 PCIe sloty (až 5. generace) a 12 NVMe SSD

Komplexní zabezpečení a spolehlivost – 360 tisíc hodin důkladného testování, ochrana pod i nad úrovní OS díky HP Wolf Security

z6-g5-a-lifestyle-1.jpg

Cena a dostupnost

Pracovní stanice HP Z6 G5 A je už v České republice dostupná od poloviny prosince 2023. Se základním 12jádrovým procesorem AMD řady 7000 se prodává od 59 000 Kč bez DPH.


Celý článek najdete v únorovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv02-24-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.