Pořiďte svůj životní snímek novým fotoaparátem D7500

Publikováno: 12. dubna 2017 | autor Redakce
Nikon D7500

Nikon uvedl fotoaparát D7500, který byl vytvořen s cílem rozšířit možnosti fotografů s tvůrčím přístupem k fotografování. Výkonný, hbitý a plně propojený fotoaparát D7500 nabízí stejnou kvalitu obrazu jako vlajková loď digitálních jednookých zrcadlovek Nikon formátu DX přístroj D500 a vysoký výkon i v těch nejnáročnějších podmínkách.

Nikon D7500 je vybaven výkonnými obrazovými technologiemi v těle s rozměry vhodnými pro cestování a je proto ideálním fotoaparátem pro fotografy, kteří vždy usilují o ty nejlepší možné snímky. Stejně jako u přístroje D500 nabízí obrazový snímač formátu DX fotoaparátu D7500 s 20,9 milionu pixelů rozsah citlivostí ISO sahající až do působivé hodnoty ekvivalentní ISO 1 640 000. Fotoaparát je vybaven systémem zpracování obrazu Nikon EXPEED 5, který umožňuje rychlejší a brilantnější zpracování snímků. A výrazně zvýšený počet pixelů RGB snímače 180K (180 000 pixelů) umožňuje přesnější měření expozice. Vyznavači videa mohou zaznamenávat videosekvence 4K/UHD, přičemž vestavěná elektronická redukce vibrací Nikon potlačuje účinky nežádoucích pohybů fotoaparátu. Ergonomická vylepšení zahrnují nový výklopný monitor s možností dotykového ovládání a hlubší grip pro stabilní a výjimečně komfortní držení. Fotoaparát je rovněž první digitální jednookou zrcadlovkou Nikon s vestavěným bleskem, která podporuje pokročilé rádiové bezdrátové osvětlení.

Jordi Brinkman, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: „Fotoaparát D7500 je perfektním moderním fotoaparátem pro amatérské fotografy, kteří oceňují model D500, ale nepotřebují takové množství profesionálních funkcí. Získáte stejnou vysokou kvalitu obrazu jako s fotoaparátem D500, ale v kompaktnějším a přenosnějším těle. Možnost fotografovat snímací frekvencí až 8 sn./s v kombinaci s automatickým zaostřováním/měřením expozice znamená, že přístroj disponuje dostatečnou rychlostí a přesností pro pořízení vynikajících akčních snímků. Aplikace SnapBridge umožňuje fotografům sdílet všechny impozantní snímky přímo na místě jejich pořízení.“

Předpokládaná cena za tělo D7500 je 38 990 Kč.

Zahájení prodeje je plánováno na konec června 2017.

Souhrn klíčových vlastností

Kvalita obrazu vlajkové lodi D500: Obrazový snímač formátu DX s 20,9 milionu pixelů. EXPEED 5. RGB snímač měření expozice 180K (180 000 pixelů).

Vynikající citlivost k působení světla: Excelentní pro nízkou hladinu osvětlení s možností nastavení na hodnoty ISO 100–51 200, které lze dále rozšířit až na hodnotu ekvivalentní ISO 1 640 000.

Fenomenální detekce motivu: Snímač měření expozice RGB 180K (180 000 pixelů) a pokrokový systém detekce motivu. Získáte přesné expozice a zachytíte dynamické kompozice.

Měření orientované na nejvyšší jasy: Upřednostňuje nejjasnější oblasti ve snímku a pomáhá předcházet ztrátě kresby v těchto oblastech.

Extrémně přesné automatické zaostřování: 51bodový AF systém s přesnou funkcí až do působivé hladiny osvětlení −3 EV. Sleduje, zaostřuje a udržuje objekty zaostřené – i když je jediným zdrojem světla měsíc.

Kinematografické videosekvence s rozlišením 4K/UHD: Záznam videosekvencí s rozlišením 4K/UHD 30p nebo videa s rozlišením Full HD (1 080p) při snímacích frekvencích až 50p/60p.

Časosběrné snímání: Snadná tvorba plynulých, dobře exponovaných 4K/UHD a Full HD časosběrných videosekvencí ve fotoaparátu v plném formátu DX.

8 sn./s při kompletním automatickém zaostřování a měření expozice: Pořídíte 50 snímků NEF (RAW) nebo 100 snímků JPEG s velikostí obrazu Velký (L) v jediné sérii.

Výklopný monitor a dotykové ovládání: Plochý výklopný monitor s úhlopříčkou 8cm (3,2“). Při fotografování v režimu živého náhledu umožňuje ovládat automatické zaostřování a spuštění závěrky pomocí dotykového ovládání.

Optický hledáček s pentagonálním hranolem: Nabízí přibližně 100 % pokrytí obrazového pole.

Předvolba Picture Control Automaticky: Systém Picture Control ve fotoaparátu obsahuje osm volitelných předvoleb včetně nové předvolby Picture Control Automaticky, která optimalizuje vyvážení barev, kontrast a jas podle fotografované scény. Automaticky přizpůsobuje proměnné parametry při pořizování více snímků.

Flexibilita formátu DX: Tělo fotoaparátu váží pouhých 640 g (přibližně), je vybavené hlubokým gripem a utěsněné proti klimatickým vlivům. Objektivy DX NIKKOR jsou kompaktní a 1,5x crop faktor snímače poskytuje při snímání s FX objektivy efekt teleobjektivu.

Rozšiřitelný systém: Kompatibilita s blesky Nikon Speedlight, stejně jako se stereofonním mikrofonem Nikon ME-1 a bezdrátovým mikrofonem ME-W1.

Dodávané sady: Fotoaparát D7500 se dodává v několika různých sadách. Fotografujete portréty nebo městské motivy? Pořiďte si sadu s objektivem AF-S DX NIKKOR 16–80 mm f/2,8–4E ED VR. Cestujte nalehko s kompaktním objektivem AF-S DX NIKKOR 18–140 mm f/3,5–5,6G ED VR. Zachyťte inspirující pohledy na svět s objektivem s velkým rozsahem zoomu AF-S DX NIKKOR 18–300 mm f/3,5–6,3G ED VR.

Kompatibilita s aplikací SnapBridge

Připojení Bluetooth® a Wi-Fi® fotoaparátu jsou k dispozici pouze při použití aplikace SnapBridge. Před použitím funkce SnapBridge s tímto fotoaparátem je třeba nainstalovat do kompatibilního chytrého zařízení aplikaci Nikon SnapBridge.

Logotyp a logo Bluetooth® jsou registrované ochranné známky společnosti Bluetooth SIG, Inc. a jakékoli použití těchto značek společností Nikon a jejími pobočkami probíhá na základě licence.

Název Wi-Fi® a logo Wi-Fi Certified jsou registrované ochranné známky sdružení Wi-Fi Alliance®.

Android a Google Play jsou ochranné známky společnosti Google Inc.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.