Philips TV představuje nové Mini LED televizory

Publikováno: 17. prosince 2021 | autor Redakce
Philips TV představuje nové Mini LED televizory

Společnost Philips TV uvedla na český trh dva nové modely svých Mini LED televizorů série PML9506 a PML9636. Televizory mají obrazový procesor P5, čtyřstranný Ambilight a PML9636 dokonce zvukový systém od Bowers & Wilkins. Oba modely jsou k dispozici ve velikostech 65 a 75 palců již od 46 790 Kč.

Technologie Mini LED

Jak už název Mini LED napovídá, nový typ podsvícení pracuje s výrazně menšími diodami. Obrazovka je rozdělená na 1024 zón, z nichž každá zóna dokáže regulovat kontrast nezávisle na jiných zónách. V každé zóně se poté nacházejí jednotlivé LED diody – v 65palcových obrazovkách je jich 8, v 75palcových poté 12 v každé jednotlivé zóně. V 65palcové variantě je tedy celkem 8192 LED diod, 75palcová varianta nabízí celkem 12 288 LED diod. Díky tomu může celý systém na reálný obraz reagovat mnohem jemněji a přesněji.

Philips TV představuje nové Mini LED televizory

Mini LED televizory jsou vhodné například pro hráče konzolových her, kteří chtějí televizi se špičkovými parametry, ale mají strach z vypálení pixelů. Díky větší svítivosti, který dosahuje až 2000 nitů, je televizor vhodný pro nezatemnělé prostory s nadbytkem slunečního světla.

Philips TV představuje nové Mini LED televizory

Pomáhá i umělá inteligence

Základem všech zmíněných modelů je LCD obrazovka s rozlišením 4K s podsvícením Mini LED, které tvoří několik tisíc diod, dokonce i samostatně ovladatelných zón je přes tisíc. To vše je ovšem podpořeno výkonem řídícího procesoru P5, který využívá i postupy umělé inteligence. Vynikající zobrazovací parametry – jako je 10bitové zpracování barev, zaručující nejméně 95 % všech možných odstínů, či vynikající maximální jas (1500 nitů u PML9506 a 2000 nitů u PML9636) jsou předpokladem i pro úspěšné zvládání videa v nejvyšší kvalitě, tedy s vysokým dynamickým kontrastem (HDR, High Dynamic Range), který dnes využívají jak disky Ultra HD 4K Blu-ray, tak i prémiové verze předních streamovacích služeb jako je Netflix či Prime Video. Aby byla zajištěna maximální kompatibilita s HDR videem, podporují televizory Philips všechny aktuálně užívané formáty této vlastnosti, tedy HDR10/HDR10+, HLG a Dolby Vision.

Philips TV představuje nové Mini LED televizory

Operační systém Android TV, který televizory Philips používají, nabízí přes pět tisíc aplikací pro využití v televizorech, mezi nimiž nechybějí ani aplikace prakticky všech tuzemských internetových televizí a dalších serverů.

Philips TV představuje nové Mini LED televizory

Hry na velké obrazovce

Sledování televizních pořadů či filmů ale není jediným využitím TV přijímačů. Stále oblíbenější jsou i pro hraní počítačových her – ostatně velká obrazová plocha zajišťuje intenzivnější dojem ze hry. Nové televizory Philips proto pamatují i na hráče: automaticky rozpoznají připojení herní konzole a nastaví herní režim, který využívá funkce VRR (Variable Refresh Rate) a FreeSync, zajišťující plynulý vjem bez rušivého zadrhávání. Kromě toho mají tyto televizory Philips pro připojení externích přístrojů konektory HDMI ve verzi 2.1, které dokážou přenášet obrazový signál tvořený až 120 snímky za sekundu, což právě využívají i nejnovější herní konzole. Zážitek z hraní doplňuje čtyřstranný Ambilight.

Philips TV představuje nové Mini LED televizory

Zvuk od britských specialistů

Celkový dojem ze sledování televize ovšem netvoří jen obraz, důležitou složkou je i zvuk. V případě televizorů řady PML9636 je součástí modelu zvuková lišta, která je pevně připojena ke stojanu přijímače, provedení je ale využitelné i při montáži televizoru na zeď. Na řešení zajišťujícím maximální kvalitu se podílela uznávaná britská firma Bowers & Wilkins. Zvukové řešení nabízí reproduktory v konfiguraci 3.2.1 o výkonu 70W směrovaných k divákovi i vyzařujících vzhůru pro odraz od stropu (jak to předpokládají moderní audio formáty Dolby Atmos a DTS:X). Výsledkem je nesmírně plastické zvukové pole dotvářející realistický vjem schopný vtáhnout diváka ještě více do děje.


Už máte prosincové vydání časopisu FotoVideo?

Minulé vydání nám neprošlo díky krásné obálce Adolfa Ziky na prudérních a nemožných sociálních sítích, a tak jsme zvědavi, co s těmito sítěmi a jejich cenzory udělá naše aktuální prosincová obálka z dílny Gabriely Ksandr. Ale pojďme k věci a nechme sítě sítěmi!

V tomto vydání, které jsme vám namixovali z přebytku krásných materiálů a v duchu si potvrdili, že zase někdy musíme udělat nějaké trochu větší, najdete například moc zajímavé rozhovory s fotografy, kteří jsou opravdovými profíky. Jak už se stalo v pár předchozích číslech tradicí, přivádíme vám opět někoho z ciziny. Lorenz Holder bydlí kousek za hranicemi a tvoří na zajímavých lokalitách doslova fotografické obrazy. Velmi sympatická, španělská fotografka Marina Cano je pro změnu zase nejraději ve své milované Africe a v žánru wildlife si výborně rozumí s Vladimírem Čechem. Je to velmi zajímavý dvojrozhovor o jejich náročném focení a cestách divočinou za překrásnými záběry.

Časopis FOTOVIDEO 2021 12

A co takhle si prohlédnout skvělé práce Lucie Horůckové, čerstvě oceněného Kevina V Tona a přečíst si nádherné povídání o výpravách do makro světa s Veronikou Souralovou, která si k nám na chvíli odskočila od své náročné práce v Czech Photo Centru. Ve výčtu skvělých autorů prosincového FotoVideo samozřejmě nesmí chybět ani přední fotograf TASR Martin Baumann s jeho záběry které můžete vidět v řadě nejen slovenských médií.

Časopis FOTOVIDEO 2021 12 obsah

Ve svém výčtu doporučených článků se samozřejmě vždy dostaneme k praktickým materiálům Petra Březiny a spoustě novinek ze světa techniky. S napětím jsme očekávali, jak dopadne dvanácté kolo soutěže Fotograf roku na téma STOPY, se kterým jste se poprali opravdu dokonale. Přečtěte si výsledky a my se vám mezitím přiznáme, že jsme s průběhem této naší největší celostátní fotografické soutěže velmi spokojeni, protože roste a vzkvétá a my v redakci rádi každý den sledujeme nové a nové snímky z již započatého, dvaadvacátého ročníku.

Mějte se pohádkově, užijte si prosinec třeba i s tímto snad vydařeným FotoVideem občas v rukou a my se těšíme na setkání s vámi v ročníku dalším.

A určitě si nezapomeňte prohlédnout některé z videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se mnohem a mnohem více…

Pozor! Už se můžete pilně věnovat třetímu tématu 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Černobílý příběh má uzávěrku přesně s koncem roku 20211, tedy 31. 12. 2021

Fotografie založená na vyvážení kontrastu černé a bílé. Kvalitní černobílý snímek by měl být zamýšlen jako monochromatický v momentě stisku spouště. Černobíle můžeme ztvárnit všechny dostupné náměty. díky absenci barev lze černobílou zařadit k těžším fotografických žánrům vyžadujícím cit k detailu a preciznost při zpracování.

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Časopis FOTOVIDEO 2021 12 obsah

Vybírejte s námi z prosincového vydání časopisu FotoVideo:

INTERVIEW: LORENZ HOLDER

„Podle mého názoru je nejdůležitější cíl…“

INTERVIEW: LORENZ HOLDER

ROZHOVOR: VERONIKA SOURALOVÁ

„Fotografie mravenců mě přivedly k soutěži Czech Press Photo.“

ROZHOVOR: VERONIKA SOURALOVÁ

FOTOUDÁLOST: FotoŠkoda FEST je úspěšně za námi

A můžeme se těšit na jaro ve dnech 30. 5. - 5. 6. 2022.

FOTOUDÁLOST: FotoŠkoda FEST je úspěšně za námi

PRAXE: TISK, NEBO MOKRÝ PROCES?

Co na to Libor Rambousek technický ředitel CEWE?

PRAXE: TISK, NEBO MOKRÝ PROCES?

TECHNIKA: Konec benzínových agregátů v Čechách?

Bateriové centrály EcoFlow DELTA Max a DELTA mini.

TECHNIKA: Konec benzínových agregátů v Čechách?

TECHNIKA: Tamron 28-75 mm F 2.8 Di III VXD G2

Jak nám vyšel v redakčním testu?

TECHNIKA: Tamron 28-75 mm F 2.8 Di III VXD G2

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ VE 12. KOLE?

A poslední téma 21 ročníku naší velké soutěže je vyhodnoceno…

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ VE 12. KOLE?

… a samozřejmě další na jeho stránkách…

Nové předplatné časopisu FotoVideo a další nové dárky. Chcete batoh, tašku? Vyberte si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

FotoVideo podvanácté

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.