Philips představil nové televizory, soundbary, reproduktor i sluchátka pro děti

Publikováno: 8. září 2022 | autor Redakce
oled937-65-77-lifestyle-4-rgb.jpg

Philips TV & Sound, uvádí nové modely televizorů pro podzim 2022. Jedná se o televizory OLED+ se zvukovým systémem Bowers & Wilkins a novou řadu televizorů Mini-LED. Dále také sluchátka pro děti, sport i práci, čtyři soundbary a nový model reproduktoru.

OLED+937 s novými funkcemi

OLED+937 je vlajková loď televizorů Philips pro rok 2022, takže nadále přináší výrazná vylepšení v kvalitě obrazu i zvuku. To potvrzuje vítězství v kategorii Home Theatre TV v soutěži EISA Awards 2022 pro model 65" OLED+937.

oled937-65-77-insitu-2-rgb.jpg

O kvalitu obrazu modelu OLED+937 se stará vylepšená verze výkonného zpracování obrazu AI Dual Engine od společnosti Philips a nejnovější panel OLED EX se speciálním integrovaným tepelným chladičem, jež umožňuje nabídnout velmi působivý světelný výkon 1300 nitů.

Letošní verze obrazového procesoru P5 kromě svých známých funkcí umělé inteligence nyní nabízí funkci Advanced HDR, která jedinečně optimalizuje výkon HDR pomocí tónového mapování obsahu snímek po snímku, což je vylepšení oproti průměrování hodnot scénu po scéně.

Zvukový systém Bowers & Wilkins byl také vylepšen a poprvé obsahuje zvukové měniče levé a pravé strany pro vytvoření specifikace 5.1.2 se zvýšeným výstupním výkonem 95 W, který zajišťuje pohlcující a přesný zvuk v celé místnosti.

OLED+937 je také jednou z prvních řad televizorů vybavených technologií Philips Ambilight Next Generation, která namísto rozdělení zadních LED diod do skupin nyní umožňuje individuální ovládání každé jednotlivé LED diody a nabízí tak širší rozsah barev a přesnější přizpůsobení okolního osvětlení dění na obrazovce. Výsledkem je ještě zajímavější podsvícení a lepší dojem z obrazu. Nová funkce Aurora kombinuje galerii předem nahraných obrázků a videí zobrazených společně s funkcí Ambilight a vytváří atraktivní multimediální uměleckou show za televizorem.

oled937-65-77-lifestyle-4-rgb.jpg

OLED+937 nabízí vynikající herní zážitek s kompatibilitou G-sync a Free-sync Premium při herním nastavení a novou funkcí VRR Shadow Enhancer navrženou pro optimalizaci herního výkonu podle obnovovací frekvence panelu.

OLED+937 se vyznačuje prémiovým evropským designem s úzkým rámečkem, který umožňuje hladký přechod mezi obrazem a osvětlením Ambilight. Skříň reproduktoru je i nadále integrována jako součást stojanu televizoru. Nyní obsahuje tkaninu Kvadrat Audiomix na horní i přední straně se speciálně perforovanými saténovými kovovými mřížkami reproduktorů na obou koncích.

Nový dálkový ovladač disponuje podsvícením, které se automaticky zapne při pohybu.  Má vysoce kvalitní stříbrnou povrchovou úpravu, jeho luxusní dojem dotváří zadní část potažená kůží Muirhead.

oled937-65-bw.jpg

OLED+907 – rafinovaná integrace obrazu a zvuku

Nový model OLED+907 navazuje na velmi populární model OLED+903, který měl stejně diskrétní začlenění zvukového systému Bowers & Wilkins do těla televizoru. Výjimečnou kvalitu obrazu poskytuje kombinace výkonného zpracování obrazu procesoru P5 6. generace s nejnovějším panelem OLED EX s integrovaným chladičem nabízející špičkový světelný výkon 1300 nitů u 55" a 65" modelu.

oled907-48-55-65-360-216-frames-rgb.jpg

I tento model má technologii Ambilight Next Generation a novou funkci Aurora.Kvalita zvuku je výjimečná díky 3.1 80W zvukovému systému Bowers & Wilkins se šesti předními měniči mířícími přímo na posluchače v uspořádání vlevo, uprostřed, vpravo (LCR), které vytváří širokou zvukovou scénu s křišťálově čistými dialogy. Hluboké a přesné basy poskytuje velký zadní subwoofer podporovaný čtyřmi pasivními zářiči.

OLED+907 je ideální na hraní her, má k dispozici speciální herní lištu a je kompatibilní s Freesync Premium i G-Sync. Nabízí reprodukci 4K 120 VRR v plném rozlišení v režimu monitoru.

oled907-48-55-65-in-situ-01.jpg

Prémiový evropský design u tohoto modelu reprezentuje centrální kovový otočný stojan v matném chromu, zatímco diskrétní reproduktor pokrytý látkou Kvadrat Audiomix je umístěný po celé šířce spodní části. Minimalistický kovový rám dává modelu luxusní vzhled a umožňuje ještě lepší propojení panelu OLED EX s Ambilightem.

PML9507 – Mini LED v prémiové kvalitě

Prvotřídní kvalitu obrazu televizorů Mini LED zaručuje obrazový procesor P5 6. generace a vysoce kvalitní 120Hz VA panel s působivým špičkovým světelným výkonem 1500 nitů. Mini LED má čtyřstrannou verzi nové technologie Ambilight Next Generation i novou funkci Aurora, která ozáří místnost i po skončení sledovaného pořadu.

9507-55-65-75-f1.jpg

Kvalitní zvukovou reprodukci zajišťuje integrovaný 2.1 70W systém se dvěma páry výškových reproduktorů, dvěma středotónovými měniči a samostatnému subwooferu se třemi prstenci a dvěma pasivními zářiči namontovanými ve vlastním pouzdře v zadní části soupravy.

Reproduktor modelu PML9507 se může použít jako vyhrazený středový kanál v rozšířeném zvukovém systému pomocí kompatibilních satelitních reproduktorů připojených pomocí funkce DTS Play-Fi k rozšíření zvukové scény, zatímco dialogy zůstanou usazeny u obrazovky.

Prémiový evropský design zahrnuje kovovou povrchovou úpravu, kovový rám s úzkým pruhem podél spodního okraje, který se na ostatních třech okrajích obrazovky zmenšuje na skutečně minimální kryt. Tmavě antracitové eloxované broušené kovové nožky dotvářejí prémiový vzhled televizoru.

PML9507 je ideální pro hraní her, obsahuje herní panel Philips, kompatibilitu s Freesync Premium a přehrávání 4K 120 VRR v plném rozlišení při režimu monitoru.

PML9507 také obsahuje sofistikované a elegantní stříbrné dálkové ovládání s podsvícením a luxusní koženou zadní úpravou Muirhead.

Flexibilní Fidelio

Systém domácího ozvučení Fidelio si získal uznání milovníků hudby i filmů. Posledním úspěchem bylo vítězství v prestižní soutěži EISA 2022/23 pro soundbar FB1 se specifikací 7.1.2.

Do úspěšné řady patří i nový reproduktor FS1. Stejně jako oceněný soundbar FB1 a subwoofer FW1 nabízí i FS1 kombinaci prvotřídního designu, materiálů a výkonu. Snadno se instaluje a uživatelům poskytuje při sestavování domácího audio systému naprostou flexibilitu.

fb1-fw1-fs1-wireless-home-system-16x9-rgb.jpg

V kompaktní konstrukci reproduktoru se nachází 1" výškový reproduktor, úhlový 2,5" reproduktor usazený v horní části a 3,5" subwoofer se dvěma pasivními zářiči. Nechybí ani LED osvětlení, které se synchronizuje s technologií Ambilight.

Díky zabudování výškového, středotónového a basového reproduktoru je možné FS1 použít jako třípásmový reproduktor, a to jak v režimu samostatné jednotky, tak ve stereofonním páru. V případě jeho zapojení jako satelitu AV systému se pak automaticky přepne do dvoupásmového režimu s dedikovaným reproduktorem Dolby Atmos.

fidelio-fb1-in-situ-02-rgb.jpg

Pokud se model FS1 spáruje s kompatibilním televizorem zastávajícím funkci středového kanálu, pak lze reproduktor využít také jako pravý a levý zvukový kanál. V takovém případě se uživatelé mohou těšit na znatelné rozšíření zvukové scény se současným zachováním zřetelných a čistých dialogů.

AV systém Fidelio je založený na bezdrátové multiroom technologii DTS Play-Fi a nabízí několik možných kombinací soundbaru FB1, subwooferu FW1 a reproduktoru FS1. Flexibilita sahá až do kanálové konfigurace 7.2.4. Systém navíc vždy automaticky detekuje připojená zařízení a následně optimalizuje jejich výkon.

fidelio-fw1-in-situ-02-rgb.jpg

Soundbar, který je vždy připraven

Čtyři nové modely soundbarů Philips poskytují skutečně široké možnosti pro vylepšení televizního zvuku. Všechny novinky – od modelu B7207 se soustavou 2.1 až po 3.1.2kanálový model B8907 – nabízejí vysoký výkon, bezdrátové subwoofery a možnost montáže na stěnu.

Vůbec poprvé obsahují soundbary také výškové reproduktory s bočním vyzařováním přidané k levému a pravému kanálu. Tři nejvyšší soundbary z této řady disponují kompatibilitou s Dolby Atmos, připojením HDMI eARC s průchodem 4K a v neposlední řadě vyhrazeným středovým kanálem, jenž zajišťuje zřetelné dialogy i mimořádně širokou zvukovou scénu.

b8507-8507-8807-is-room-rgb.jpg

Nejvyšším modelem v nové řadě je soundbar B8907 s působivým výkonem 720 W a dedikovanými výškovými reproduktory Dolby Atmos, které mají za úkol vytvořit skutečně pohlcující filmové zážitky. Díky konektivitě DTS Play-Fi je možné rozšířit jeho 3.1.2kanálový výkon až na zvukový systém 5.1.2 – stačí přidat zadní reproduktory, jež tuto technologii podporují.

Další v řadě, soundbar B8507, je ideálním doplňkem k televizoru Philips The One. Má totiž stejnou ideu: nabízí všechny základní funkce a možnosti připojení spolu s vysokým zvukovým výkonem 600 W, a to za příznivou cenu. Též model B8507 je kompatibilní s Dolby Atmos a konektivitou DTS Play-Fi.

Třetím z řady 3.1kanálových soundbarů je model B7807. I ten disponuje vyhrazeným středovým kanálem, přídavnými výškovými reproduktory s bočním vyzařováním, 8" bezdrátovým subwooferem, kompatibilitou s Dolby Atmos, ovládáním Philips Easylink a především působivým výkonem 620 W.

Posledním zástupcem nové řady je model B7207 založený na 2.1kanálovém systému, který nabízí maximální výkon 520 W, kompatibilitu s Dolby Digital, připojení HDMI ARC a přídavné boční výškové reproduktory. To jej činí ideální volbou pro vstup do světa vylepšeného televizního zvuku.

Nová sluchátka v týmu

Nová bezdrátová sportovní sluchátka A7607 s technologií Bone Conduction (přenos zvuku přes lícní kosti) jsou v pořadí druhým modelem (po špuntech A7507 s hybridní konstrukcí, technologií TWS a potlačením okolního zvuku ANC), který vznikl ve spolupráci Philips Sound s týmem Jumbo-Visma. Finální provedení sluchátek tak inspirovaly poznatky předních světových sportovců.

a7607-in-situ-1-rgb.jpg

Model A7607 je vůbec prvním modelem sluchátek Philips s otevřenou konstrukcí, který disponuje mikrofonem s vedením zvuku přes lícní kosti. Díky tomu není při hovorech slyšet vítr ani další nepříjemné zvuky z okolí a zvuk hlasu je čistý. Sluchátka jsou navíc odolná proti prachu i vodě v úrovni krytí IP66.

tjv-a7607-go-clear-rgb.jpg

Doba přehrávání je úctyhodných devět hodin, přičemž další hodina fungování je k dispozici po pouhých 15 minutách nabíjení prostřednictvím magnetického nabíjecího portu odolného proti vlhkosti.

Otevřená konstrukce sluchátek zajišťuje vynikající hudební výkon a zároveň bezpečnost. Díky tomu, že uživatel nemá zakryté uši, bez problému slyší své okolí. Za účelem zvýšení bezpečnosti nabízí sluchátka také integrovaný červený LED pásek v nákrčníku, který poskytuje nositeli sluchátek jistotu, že bude v noci vidět.

a7607-in-situ-1-rgb.jpg

Myslelo se i na děti

Philips Sound je propagátorem sluchátek s otevřenou konstrukcí a vedením zvuku přes lícní kosti. Nově nabízí tato sluchátka také ve verzi pro děti, pro něž má technologie Bone Conduction nesporné výhody.

Dětský model sluchátek K4607 chrání díky své otevřené konstrukci citlivé uši dětí před vysokou hlasitostí. Umožňuje jim také slyšet své okolí nebo poslouchat a zároveň vést konverzaci. I díky vestavěnému mikrofonu jsou proto sluchátka K4607 ideální volbou pro distanční výuku.

philips-sluchatka-k4607-1024x711.jpg

Bluetooth 5.2 zaručuje spolehlivou konektivitu a zajišťuje dobrou kvalitu zvuku i výdrž baterie. Ta dosahuje více než pěti hodin přehrávání v kuse. Otevřená konstrukce a nastavitelný nákrčník také společně zaručují dobré a bezpečné uchycení bez obvyklého rizika uvolnění nebo ztráty sluchátek při pohybu. Rodiče potěší i omezení maximální hlasitosti a aplikace, která umožňuje vzdáleně kontrolovat, jakým způsobem potomci sluchátka používají.

Práce a odpočinek – hybridně

Sluchátka H8507 vznikla pro všechny, kteří se zabydleli v novém hybridním způsobu práce – tedy dojíždějí na pracoviště, ale často také zůstávají na home-office. V takovém případě by totiž jejich sluchátka měla být partnerem nejen pro efektivnější a pohodlnější práci, ale také pro lepší zábavu.

philips-sluchatka-h8507-1024x711.jpg

Model H8507 tento model podporuje. Jeho bohatá a čistá kvalita zvuku je znát jak při pracovních hovorech, tak při poslechu hudby nebo přehrávání videí. Sluchátka za to vděčí na míru uzpůsobeným 40mm měničům a systému Noise Cancelling Pro. Vysokou čistotu hlasu při hovorech zajišťuje odnímatelný mikrofon.

Bluetooth připojení zjednodušuje uživateli přecházení mezi pracovním a osobním počítačem, vícebodové připojení zase umožňuje připojení k počítači i telefonu současně. Díky tomu je snadné přepínat mezi poslechem hudby, hovory a online meetingy, a to bez nutnosti opakovaného připojování.

ad8fcc6510.jpg

Baterie nabízí výdrž v délce velkorysých 55 hodin. Praktická je též volitelná červená kontrolka, jež informuje okolí, že je uživatel sluchátek zaneprázdněn hovorem.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.