Panasonic chystá své první plnoformátové bezzrcadlovky

Publikováno: 26. září 2018 | autor Redakce
fy2018-panasonic-lumix-s-serie.jpg

Poprvé v historii představuje společnost Panasonic Corporation dvojici systémových kompaktů neboli bezzrcadlovek v plnoformátovém provedení, tedy se snímačem velikosti 35 mm filmového políčka. Jde o modely LUMIX S1R a S1.

Jako první na světě *1 dovedou nahrávat videozáznamy v rozlišení 4K frekvencí 60p/50p. Do jejich výbavy patří též stabilizátor Dual I.S. Modely řady LUMIX S se dostanou na trh počátkem roku 2019.

Již sto let se Panasonic snaží zlepšit životy svých zákazníků po celém světě – vyrábí pro ně, co potřebují. Týká se to i světa digitální fotografie, do nějž firma vnesla čerstvý vítr v roce 2008 s modelem LUMIX G1. Tehdy šlo o první digitální systémový kompakt s výměnnými objektivy na trhu.

Móda posledních let velí sdílet fotografie a videozáznamy co nejrychleji na sociálních sítích. Dříve lidé buď fotografovali, nebo natáčeli, což už ovšem neplatí, dnes si většina zákazníků chce užívat obojí. K tomuto účelu je zapotřebí nová kategorie přístrojů – hybridní modely produkující ve vysoké kvalitě snímky i video.

A právě proto Panasonic vytvořil novou řadu digitálních systémových kompaktů s výměnnými objektivy, jimž se stále častěji říká bezzrcadlovky. Ty v obou žánrech odvádějí vynikající práci. Nové modely se zanedlouho dostanou na trh coby řada LUMIX S. Písmeno v názvu symbolizuje právě tuto „speciální přidanou hodnotu“. Mezi jejich přednosti patří snadné intuitivní ovládání a také robustní provedení, které by mělo oslovit i profesionály. Zároveň jsou doslova nabité moderní technologií.

Nejdůležitější vlastnosti a funkce nových modelů LUMIX S1R a S1:

  • 1.  Vysoké rozlišení a bohaté kreativní možnosti díky nově vyvinutému plnoformátovému snímači a obrazovému procesoru.
  • 2. Jako první systémové kompakty na světě umožňují nové Lumixy natáčet video v rozlišení 4K frekvencí 60p/50p.
  • 3.  Jako první plnoformátové fotoaparáty na světě jsou vybaveny systémem duální stabilizace obrazu (v těle i v objektivu).
  • 4. Poprvé u značky Panasonic se tu setkáváme s dvěma sloty na paměťové karty (XQD a SD).
  • 5.  Díky bajonetu Leica L lze využívat kompatibilní výměnné objektivy značek Leica a Sigma.

Další nový objektiv chystá Panasonic pro systémové kompakty řady LUMIX G. Jde o model LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm f1,7, tedy první zoomové sklo s konstantní světelností f1,7 v celém rozsahu ohniskové vzdálenosti. Zároveň firma spouští speciální služby pro profesionální fotografy. V Japonsku už fungují od dubna, v Evropě a ve Spojených státech budou k dispozici koncem března 2019).


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.