Osmo je mrtvé. Ať žije Osmo!

Publikováno: 26. února 2019 | autor Redakce
osmo-pocket-petr-jan-juracka-02.jpg

„Tak co, pomalu už se vám to tady nahoře krátí a budete jezdit už jen dole v Peci, co?“ nadhodil jsem řidiči terénního taxi, který vezl mě, moje dvě dcery, ale taky kamaráda Karla a jeho dceru nahoru na Kolínskou boudu. Auto mělo co dělat, cesta byla místy úplně zamrzlá a my všichni byli rádi, že nemusíme jít v noci v tom nečase pěšky nahoru, ověnčení batohy, včetně kufru s hračkami. „Ale ani ne, já myslím, že to ještě vydrží…“ odvětil suše řidič.
Text a foto: PETR JAN JURAČKA, www.juracka.eu, juracka@natur.cuni.cz, www.facebook.com/petrjanjuracka

Vydrželo. Ale jen o půl hodiny méně, než jsme potřebovali. Když jsme se na konci víkendu vrátili na Kolínskou boudu, jaké bylo naše zděšení, že dolů už nás nikdo nevezme! A tak jsme nakonec všechny tři rodiny celkem s pěti dětmi museli sestoupit i s velkým počtem zavazadel po svých. Když jsem úpěl z kopce s naší Vendulkou na krku a s těžkým batohem na zádech, tu jsem najednou vytáhl z náprsní kapsy nové DJI Osmo Pocket a celou tu naši šlamastyku natočil. V tu chvíli mi došlo, že ještě nikdy jsem neměl v ruce něco tak pohotového a že ještě nikdy nebylo tak snadné prakticky jakoukoli životní situaci natočit.

Dámy a pánové, pokud cestujete anebo vlogujete, váš život se patrně dost mění.

Jakkoli to zní jako nadsázka, není tomu tak. Nové Osmo je nejen prťavé a v pevném pouzdře se vejde i do malé kapsy kalhot či mikiny, ale je taky zatraceně levné. Je levné natolik, že si jej může dovolit prakticky každý, kdo má o video trochu větší zájem. Jsou ale právě nízká cena a vysoká pohotovost jedinými hlavními výhodami? Neřekl bych. Berte prosím moje hodnocení této novinky s nadsázkou, jsem totiž jasná cílovka pro tento produkt a i teď, když píšu tuto minirecenzi ve vlaku, tetelím se blahem a spolucestující děsím laškovným uculováním.

RYCHLOST: Nové Osmo je co do pohotovosti přesným opakem toho klasického, které jistě znáte. Žádné párování tabletu či telefonu, žádné nastavování. Nové Osmo Pocket naběhne zhruba za tři sekundy od úplného vypnutí do startu záznamu. Ano, je to lehce na úkor možností některých nastavení, ale to za to stojí. Miniaturní vestavěný displej umožňuje snadné komponování i obsluhu systému bez brýlí, pokud tedy alespoň trochu vidíte. Displej je brutálně kontrastní i v protisvětle, ovládal jsem jej..

Více si můžete přečíst v únorovém vydání FotoVideo. Více obsahu v únorovém vydání najdete zde.
osmo-pocket-480x300.jpg
Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.