OM System představil novou bezzrcadlovku a dva objektivy

Publikováno: 8. února 2024 | autor Redakce
c09-om-1-mark-ii-blk-right-1240-2-w-mf-kopie.jpg

Společnost OM Digital Solutions představila novou vlajkovou loď – fotoaparát OM SYSTEM OM-1 Mark II a doplnila jej o dvojici objektivů M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm a M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600 mm.

Bezzrcadlovka OM SYSTEM OM-1 Mark II

Nová verze vlajkové lodi nejenže nese označení OM SYSTEM, ale zároveň vylepšuje řadu stávajících funkcí a přináší i některé novinky. Tento fotoaparát jako první na světě přichází s vestavěným přechodovým filtrem (Live GND - přechodový neutrální šedý filtr).

c25-om-1-mark-ii-blk-top-1240-2-w-mf-kopie.jpg

Tato převratná funkce využívá výpočetní fotografii k replikaci efektů přechodového ND filtru. Línii přechodu lze snadno posouvat, naklápět pod libovolným úhlem a taktéž volit její plynulost. Intenzitu filtru lze také volit ve třech stupních. To vše v reálném čase přes hledáček EVF nebo zadní LCD displej. Uvedení fotoaparátu OM SYSTEM OM-1 Mark II je naplánováno na polovinu února 2024.

Fotoaparát OM SYSTEM OM-1 Mark II je navržen tak, aby odolal i nejdrsnějšímu počasí. Může se pochlubit provedením odolným proti stříkající vodě a prachu třídy IP53 a robustním tělem navrženým tak, aby odolalo mrazu až -10 °C. Tato nová vlajková loď integruje špičkové technologie, kam patří například pětiosá stabilizace obrazu o výkonu až 8,5 EV, 20megapixelový vrstvený snímač BSI Live MOS i nejnovější obrazový procesor TruePic X.

c27-om-1-mark-ii-blk-wpright2-1240-2-w-mf-kopie.jpg

Vyzkoušejte funkci super vysokého rozlišení díky režimu 50M High Res Shot z ruky a 80M High Res Shot ze stativu, které v RAW formátu několikanásobně zvyšují rozlišení snímače a zároveň minimalizují šum. Fotoaparát OM-1 Mark II nově umožňuje fotografovat ve vysokém rozlišení i ve 14bitové barevné hloubce. Při složitých expozičních scénách tak budete mít v postprocesu k dispozici obrovské množství dat.

Automatické zaostřování s AI detekcí subjektů, rozpoznává široké spektrum subjektů, včetně ptáků, zvířat, automobilů a dalších. Nově zahrnuje i detekci lidí, kdy dokáže detekovat i lidskou postavu otočenou k fotoaparátu zády.

Dvojnásobně větší operační paměť (buffer) fotoaparátu OM-1 Mark II zvyšuje výkon nejen při vysokorychlostním sekvenčním snímání a umožňuje tak pořídit větší počet snímků v sérii. S režimem Pro Capture mohou uživatelé zachytit prchavé okamžiky rychlostí až 120 snímků za sekundu při aretovaném zaostření a přibližně 50 snímků za sekundu při kontinuálním přeostřování. Nově lze v režimu ProCapture zachytit téměř 8 vteřin do minulosti.

c09-om-1-mark-ii-blk-right-1240-2-w-mf-kopie.jpg

Díky gumovým kruhovým voličům, je ovládání fotoaparátu nyní snadnější za všech povětrnostních podmínek nebo například v rukavicích. OM-1 Mark II můžete nově připojit k počítači jako webovou kameru.

Tento vlajkový model je kompatibilní s celou řadou již existujícího příslušenství, jako je například bateriový grip HLD-10, bezdrátové bluetooth dálkové ovládání RM-WR1 a další. Software pro úpravu snímků OM Workspace a software pro ovládání fotoaparátu OM Capture nabízejí pokročilé editační funkce a bezproblémové ovládání fotoaparátu.

Ceny a dostupnost fotoaparátu OM SYSTEM OM-1 Mark II

Fotoaparát OM-1 Mark II bude dostupný od poloviny února za doporučenou maloobchodní cenu 54 999 Kč s DPH.

c56-om-1-mark-ii-blk-right3-150-600-w-af-kopie.jpg

M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II

Tento širokoúhlý objektiv standardu Micro Four Thirds poskytuje uživatelům všestranný nástroj k prozkoumání široké škály fotografických možností.

c01-m-zuiko-9-18mm-f4.0-5.6-ii-0918-blk-stand-setdown-kopie.jpg

Objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II vyniká jako nejlehčí a nejkompaktnější ze tří ultraširokoúhlých objektivů M.ZUIKO DIGITAL se zoomem. Fotografové mohou plně využít jeho širokoúhlých možností a pořizovat snímky krajinek, ale i široké makro snímky květin a stromů z snímaných od země anebo z podhledu.

Ohnisková vzdálenost v rozsahu 9–18 mm (ekvivalent 18–36 mm), nejkratší zaostřovací vzdálenost 25 cm v celém rozsahu, maximální zvětšení obrazu 0,11x při širokoúhlém nastavení a 0,2x při nastavení teleobjektivu v ekvivalentu 35 mm. Díky uvedeným vlastnostem se tento objektiv ukázal jako neocenitelný nástroj pro rozšíření fotografických obzorů v přírodních scenériích.

c06-m-zuiko-9-18mm-f4.0-5.6-ii-0918-blk-cutmodel-setdown-kopie.jpg

Ať už fotografujete rozlehlé krajiny, využíváte charakteristické širokoúhlé možnosti, které jsou vlastní ultraširokoúhlému objektivu se zoomem, nebo pořizujete širokoúhlé makro snímky květin a stromů z nízkého úhlu, poskytuje tento objektiv širokou škálu kreativních možností.

Objektiv se může pochlubit úžasně kompaktní a lehkou konstrukcí s rozměry 56,2 × 49,3 mm a hmotností pouhých 154 g a poskytuje vysokou kvalitu obrazu.

Objektiv nabízí promyšlený design se dvěma členy DSA (Dual Super Aspherical) pro zachycení širokého 100° úhlu. Duální asférická čočka vzadu navíc účinně koriguje aberace a přispívá k dosažení pozoruhodné kvality obrazu i přes kompaktní provedení.

Kromě toho je objektiv vybaven vysouvacím mechanismem, který minimalizuje typicky velký profil ultraširokoúhlých objektivů. Je tak možné jej zmenšit na celkovou délku jen 49,3 mm, což dále usnadňuje jeho přenášení.

M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600 mm F5.0-6.3 IS

Objektiv standardu Micro Four Thirds je důkazem probíhajících inovací: nabízí dlouhá ohniska ekvivalentní až 1200 mm. Ve spojení s telekonvertorem MC-20 nabízí dokonce ohnisko ekvivalentní až 2400 mm.

c52-m-zuiko-150-600mm-f5.0-6.3-is-1560-rightside-w-af-kopie.jpg

Objektiv je při použití s novým fotoaparátem OM-1 Mark II kompatibilní s 5osou synchronizovanou stabilizací obrazu a poskytuje SYNC IS o výkonu až 7 EV. Při samostatném použití nabízí stabilizaci obrazu o výkonu až 6 EV pro vysokou ostrost obrazu i na extrémní vzdálenosti, čímž eliminuje potřebu stativu a umožňuje fotografům operativně zachytit rozhodující chvíle.

Objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600 mm F5.0-6.3 IS byl vyroben s ohledem na odolnost – nabízí odolnost proti stříkající vodě a prachu na úrovni IPX1 a je doplněn fluorovou povrchovou úpravou přední čočky, takže se na něj budete moci spolehnout i v těch nejdrsnějších podmínkách. Díky kompaktnímu provedení budou fotografové vysoce mobilní a rychlí při „lovu“ nepolapitelných objektů.

c54-m-zuiko-150-600mm-f5.0-6.3-is-1560-cutmodel-w-af-kopie.jpg

Objektiv OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL 150-600mm F5.0-6.3 IS otevírá novou kapitolu fotografické dokonalosti. Poskytuje fotografům bezkonkurenční dosah, odolnost a výkon, posunuje hranice možností a zachycuje výjimečné snímky.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.