Objektiv ZEISS Loxia 85 mm f/2,4

Publikováno: 25. ledna 2017 | autor Redakce
ZEISS Loxia 85mm f/2,4

Nejnovějším přírůstkem do rodiny Loxia je střední teleobjektiv ZEISS Loxia 85 mm f/2,4. Doplňuje tři stávající ohniska, konkrétně 21 mm f/2,8, 35 mm f/2 a 50 mm f/2, a byl přímo navržen pro fullframové bezzrcadlovky Sony s E-bajonetem.

Design ZEISS Sonnar

Nová ZEISS Loxia 85 mm f/2,4 je vytvořena pro digitální snímače. Konstrukce je založená na optimalizovaném designu ZEISS Sonnar, má sedm elementů v sedmi skupinách.

„S novou ZEISSLoxia 2,4/85 se nám povedlo vyvinout všestrannou a novou interpretaci originálního optického designu ZEISS Sonnar, který vyhoví všem požadavkům digitální fotografie a videa,“ sdělil pan Casenave, produktový manažer ZEISS Camera Lenses. Minimální zaostřovací vzdálenost 0,80m a manuální ostřicí kroužek s úhlem rotace 220º umožňují velice přesné zaostřování. Clona f/2,4 kombinovaná s vysokou optickou kvalitou umožňuje vytváření zajímavého bokehu. Elektronické rozhraní nabízí přenos informací o objektivu (EXIF) a detekuje pohyb ostřicího kroužku, čímž aktivuje funkci ostřicí lupy v těle fotoaparátu. „Precizní ostření a mechanické nastavení clony poskytují široké možnosti sofistikovaným fotografům, kteří nechtějí nechat vše na fotoaparátu,“ dodává Casenave.

Vhodný také pro video

S již známou funkcí De-Click u objektivů Loxia cílíme i na kameramany. Funkce De-Click umožňuje mechanicky deaktivovat kroky clonového kroužku – předpoklad pro tichou a plynulou změnu clony. V důsledku toho je ZEISS Loxia 85 mm f/2,4 atraktivní objektiv i pro kamery s E-bajonetem, jako například Sony PXW-FS7 a PXW-FS5. Robustní celokovová konstrukce, průměr filtru 52 mm (identický s ostatními ohnisky) a utěsnění proti prachu a stékající vodě na bajonetu doplňují výčet vlastností. Unifikovaný vnější průměr všech objektivů z řady Loxia usnadňuje práci při natáčení.

ZEISS Lens Gears

Objektivy ZEISS Loxia mohou být použity v kombinaci se systémy follow focus. ZEISS Lens Gear, vyrobený z kvalitní hliníkové slitiny a s tvrzenou povrchovou úpravou, snadno nasunete na objektivy Loxia a pohybem dvou otočných kroužků proti sobě jej upevníte. Můžete pak využívat follow focus a přesné ostření, čímž se výbavou přiblížíte dedikovaným cine objektivům. Na objektivy ZEISS Loxia se hodí kroužky ZEISS Lens Gear velikosti „mini“.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.