Objektiv Tokina Opera 50 mm f/1,4

Publikováno: 14. února 2019 | autor Redakce
tokina-50mmopera-webfv-1000x600px.jpg

Představením objektivu 50 mm f/1,4 Tokina uvádí sérii nové generace vysoce kvalitních full-frame objektivů pro High-End DSLR s názvem „Opera“.
Série Opera je konstruována tak, aby v optickém rozlišení plně vyhověla nárokům nejnovějších full-frame DSLR s vysokými nároky na optickou kvalitu. Na základech oceňovaných objektivů série AT-X, série Opera nabídne luxusní řadu full-frame objektivů, které odpovídají stále se zvyšujícím nárokům výkonných DSLR.

V moderní společnosti je slovo Opera vyjádřením pro umělecké dílo, které spojuje dramatické divadelní představení s hudbou. Označení opera pochází z italského opera in musica, hudební dílo. Slovo opera pak z latinského opus, které znamená dílo ve smyslu velké literární, hudební, umělecké či intelektuální. Pro naši novou řadu luxusních objektivů jsme zvolili název Opera právě proto, že vlastnosti těchto objektivů pomohou fotografům vytvářet skutečná umělecká díla.

Přehled:
Opera 50 mm f/1,4 je první objektiv ze série Opera určený pro nejnovějších full-framové DSLR s vysokými nároky na optickou a mechanickou kvalitu. S vlastnostmi jako je tichý prstencový ultrazvukový motor pro rychlé ostření, novou povrchovou úpravou ELR a provedením odolným proti vlhkosti a prachu, je objektiv Opera 50 mm  f/1,4 FF skvělou volbou.

Vynikající optický výkon a přirozený bokeh
Pro účinné potlačení chromatické aberace a dokonalé ostrosti od kraje ke kraji obrazu, zahrnuje optická konstrukce objektivu Tokina Opera 50 mm f/1,4 FF 3 skleněné SD členy s mimořádně nízkou disperzí (Super-low Dispersion) a jeden asférický člen v zadní ostřící skupině. Celou optickou soustavu tvoří 15 prvků v 9 skupinách. Clona je tvořena 9 lamelami, což má mimo jiné za následek nádherný bokeh. Nikonová verze zahrnuje elektronickou membránu pro přesnější ovládání clony. Rychlý, přesný a tichý AF motor spolu s vynikajícím optickým výkonem při všech clonách předurčuje objektiv Opera 50 mm f/1,4 FF pro použití v mnoha fotografických žánrech.

dsc-8905-0.jpg
Exkluzivní povrchová úprava ELR
Povrchová úprava Tokina ELR (Extremely Low Reflection) je úplnou novinkou. Velmi účinně snižuje reflexe v porovnání s klasickou povrchovou úpravou. Brání přesvětlení a zdvojené kresbě při fotografování v silném protisvětle.

Spoje odolné proti vlhkosti a prachu

8 konstrukčních míst objektivu nejvíce náchylných na prach a vlhkost je opatřeno speciálními ochrannými spoji. Ve spojení s DSLR odolnou proti vlhkosti a prachu vás objektiv nezklame ani v nepříznivých povětrnostních podmínkách.

* Ochranné spoje zvyšují odolnost proti prachu a vlhkosti. Nezaručují však úplnou vodotěsnost a prachutěsnost objektivu.

Otáčení ostřícího kroužku

Směr otáčení ostřícího kroužku odpovídá směru otáčení objektivů Canon a Nikon.

Tichý a přesný AF modul
Opera 50 mm f/1,4 FF je vybavena prstencovým ultrazvukovým ostřícím modulem, který zaručuje přesné a rychlé ostření i při min. zaostřovací vzdálenosti (40 cm) s možností manuálního doostření.

Clona s otvorem pro ovládání filtrů
Sluneční clona BH726, která je součástí příslušenství objektivu Opera 50 mm f1,4 FF, je opatřena speciálním otvorem. Po sejmutí krytky otvoru z clony BH-726  získáte přístup k ovládání polarizačního filtru nebo jiných otočných filtrů.

Bajonet / typ Canon EF, Nikon F
Délka objektivu [mm] 107,5
Hmotnost objektivu [g] 950
Max. vnější průměr objektivu [mm] 80
Nejkratší vzdálenost zaostření [m] 0,4
Optická soustava - čočky / skupiny 15.9
Počet lamel clony 9
Průměr filtru [mm] 72
Rozsah clonových čísel f/1,4~16
Sluneční clona BH-726
Úhel záběru 47°24'
Formát Full Frame
Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.