Nový systémový fotoaparát značky Canon pro vynikající snímky – EOS M6

Publikováno: 17. února 2017 | autor Redakce
eos-m6-1.jpg

Nový fotoaparát spojuje špičkové technologie značky Canon do kompaktního těla a staví na nejnovějších fotografických inovacích včetně CMOS snímače typu APS-C s rozlišením 24,2 megapixelů nebo automatického zaostřování s duálními pixely CMOS.

Novinka se tak může ve snadno přenosném provedení pochlubit rychlostí i kvalitou digitálních zrcadlovek. Canon nový model navrhl s ohledem na maximální podporu tvůrčího vyjádření autorů – focení prostřednictvím LCD displeje otevírá možnost pořizovat snímky z neobvyklých úhlů a zajišťuje, že uživatelé budou vždy připraveni zachytit tu správnou událost před objektivem.

Výkon pro nádherné výsledky

Nový fotoaparát je vhodný pro focení v různých obdobích, od zářivých letních dnů až po zimní večery. Za touto univerzálností stojí vysoký výpočetní výkon obrazového procesoru Canon DIGIC 7, který bez ohledu na světelné podmínky zajišťuje bohatší tóny i detaily výsledných snímků. Díky kombinaci tohoto procesoru, CMOS snímače s rozlišením 24,2 megapixelů a automatického zaostřováním s duálními pixely CMOS, dokáže nový EOS M6 za každé situace nabídnout uživatelům kvalitu a rychlost známou z digitálních zrcadlovek.

Canon EOS M6 je vhodný i pro zachycení spontánních okamžiků, kdy nelze mít scénu plně pod kontrolou – od živého pouličního umění až po vysoce dynamické akce. Nový fotoaparát totiž umožňuje kontinuální snímání rychlostí 7 snímků za sekundu (v případě pevného zaostření dokonce 9 snímků za sekundu). Uživatelé tak mají jistotu, že nikdy nepropásnou žádný záběr. Součástí EOS M6 je i pětiosá stabilizace pro natáčení filmů, díky níž jsou výsledná videa v rozlišení Full HD se snímkovací frekvencí 60p naprosto plynulá a neroztřesená – a to i při pořizování záběrů v pohybu. Výsledky mohou být navíc ještě lepší, stačí jen využít objektiv s podporou technologie dynamického IS, jako je například Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM.

Ikonický design EOS včetně způsobu ovládání

Nový přírůstek staví na klasickém designu systému Canon EOS a díky ideální velikosti je vhodný partner pro jakékoli dobrodružství. Canon EOS M6 se může pochlubit také snadným používáním bez ohledu na konkrétní situaci a kompozici – konstruktéři mu dali do vínku velký výklopný dotykový LCD displej i volič pro ovládání palcem, tedy prvky, které doslova na dosah prstu nabízí plnou a intuitivní kontrolu nad fotoaparátem.

Připojit a sdílet

Díky integrované Wi-Fi konektivitě a funkci NFC mohou uživatelé celému světu snadno a rychle ukázat dění okolo sebe. Součástí přístroje je i technologie Bluetooth[1], která zajišťuje neustálé propojení EOS M6 s chytrým telefonem nebo tabletem a tedy i prohlížení snímků na těchto zařízeních bez nutnosti fotoaparát vynadávat z brašny. Technologie Bluetooth dovoluje i vzdálené fotografování, které je ideální například pro perfektní skupinové selfie snímky nebo pro zachycení scén bez vyrušení snímaného objektu – například při focení divoké zvěře.

Zbrusu nový hledáček

Spolu s EOS M6 Canon představil i nový elektronický hledáček EVF-DC2. Tento kompaktní a lehký externí hledáček je určený pro kompatibilní fotoaparáty EOS M – včetně novinky EOS M6 – i pro řadu modelů PowerShot. Základem hledáčku typu 0,39 je displej s rozlišením 2,36 miliónu bodů, jenž zobrazuje každý složitý detail. Důležité je i stoprocentní pokrytí zajišťující identický obsah zorného pole i výsledného záběru. Elektronický hledáček EVF-DC2 zobrazuje dění před fotoaparátem v reálném čase s obnovovací frekvencí až 120 snímků za sekundu. Přecházení mezi používáním displeje a hledáčku je velmi jednoduché – stačí fotoaparát přiblížit k obličeji a uživatelé si tak mohou vychutnat podporu opravdu pohotového pořizování snímků. A díky hmotnosti pouhých 29 gramů a kompaktnímu provedení je nový hledáček ideální do fotografické brašny každého majitele EOS M6.

Klíčové výhody fotoaparátu EOS M6:

  • Velká kvalita v malém těle
  • Špičkový výkon i v nejdůležitějších okamžicích
  • Nová úroveň filmové kreativity
  • Skvělá kombinace kompaktního provedení a vlastností digitálních zrcadlovek
  • Sdílení snímků s celým světem bez použití kabelů

Klíčové výhody elektronického hledáčku EVF-DC2:

  • Dostatečný klid pro přípravu záběru
  • Nový styl práce s fotoaparátem
  • Přenosné provedení umožňující mít hledáček neustále u sebe


[1] Technologie Bluetooth s nízkou spotřebou. Bluetooth a související loga jsou registrované ochranné známky Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Europe je oprávněná k jejich odpovídajícímu využití. Ostatní ochranné známky a obchodní názvy jsou majetkem příslušných vlastníků.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.