Nový superteleobjektiv Canon nabízí bezkonkurenční flexibilitu

Publikováno: 9. května 2023 | autor Redakce
0e1a0708[1].jpg

Canon demonstruje směrování systému EOS R uvedením nového objektivu RF 100-300 mm F2,8L IS USM, který nabízí profesionálům pohodlný přístup k úžasné kvalitě.

Canon Europe uvedla objektiv RF 100-300 mm F2.8L IS USM, který představuje novou generaci superteleobjektivů s proměnlivou ohniskovou vzdáleností. Přepracováním objektivu EF 300 mm f/2,8 na objektiv s proměnlivou ohniskovou vzdáleností při zachování požadované kvality obrazu demonstruje Canon svůj závazek rozšiřovat řadu objektivů EOS R a RF pro fotografy i tvůrce videa.

l323-front-slant-with-hood[1].jpg

RF 100-300mm F2.8L IS USM nabízí novou úroveň flexibility a výkonu v kompaktním a odlehčeném designu. Svým rozsahem ohniskových vzdáleností s minimální zaostřovací vzdáleností 1,8 m, maximálním zvětšením 0,16×, konstantní světelností, robustní konstrukcí a ohromující kvalitou obrazu osloví objektiv především profesionály a náročné amatéry, kteří se specializují na sportovní fotografii – od halových sportů po motoristický sport.

Bezkonkurenční flexibilita

RF 100-300mm F2.8L IS USM má superkompaktní design a s hmotností 2,59 kg je nejlehčím zoom objektivem ve své třídě – je pouze o 190 g těžší než objektiv EF 300 mm f/2,8L IS II USM s pevnou ohniskovou vzdáleností – přičemž nabízí flexibilitu proměnlivé ohniskové vzdálenosti v maximální kvalitě špičkového objektivu.

l323-side[1].jpg

Kompaktní velikost a výkon umožňuje použití bajonetu RF, který je základem systému EOS R. Díky nadčasové konstrukci tohoto bajonetu může objektiv udržovat konstantní světelnost f/2,8 v celém rozsahu ohniskových vzdáleností při bleskově rychlém a přesném automatickém zaostřování a sledování.

Plně kompatibilní s řadou telekonvertorů Canon RF. Telekonvertor RF 1,4× lze použít v celém rozsahu ohniskových vzdáleností, čím vznikne systém s rozsahem 140–420 mm se světelností F4, při použití telekonvertoru RF 2× s rozsahem 200–600 mm a světelností F5,6.

Díky tomu je RF 100-300mm F2.8L IS USM ideální pro fotografování sportu či divoké přírody a zpravodajství bez nutnosti měnit během práce objektivy. Navíc je to první profesionální superteleobjektiv RF vybavený ovládacím kroužkem a novým přizpůsobitelným tlačítkem L.FN v dosahu, které umožňuje lepší přizpůsobení a manuální ovládání, požadované těmito fotografy.

l323-side+r3.jpg

Působivý optický výkon a vynikající kvalita obrazu

Konstantní světelnost f/2,8 v celém rozsahu je ideální pro fotografování i za špatných světelných podmínek i práci s hloubkou ostrosti pro dramatičtější snímky. 9lamelová kruhová clona vytváří nádherný bokeh. To je podporováno novým mechanismem stabilizátoru obrazu, který je založen na systémech IS již používaných u superteleobjektivů řady Canon L.

Při samostatném použití dosahuje objektiv výkonnosti stabilizace 5,5 EV, což lze při použití se stabilizací fotoaparátů zvýšit na 6 EV díky superrychlé komunikaci RF objektivu s tělem. Tato stabilizace je vedle schopnosti fotografovat za horšího osvětlení při nižších rychlostech závěrky ideální pro zachycení rychle se pohybujících objektů při fotografování a natáčení videa bez použití stativu a stabilizátoru. Systém dokonce dokáže detekovat použití stativu a automaticky vypne.

0e1a0708[1].jpg

Jako vůbec první superteleobjektiv Canon vybavený dvojicí motorků Nano USM nabízí RF 100-300 mm F2.8L IS USM vysokorychlostní ostření a nejvyšší kvalitu obrazu v celém rozsahu zoomu, protože dvě ostřící skupiny jsou ovládány nezávisle. Použití jedné fluoritové čočky a čtyř čoček UD koriguje chromatickou aberaci, což produkuje neuvěřitelně ostrý obraz s malým rozptylem barev, zatímco lisovaná skleněná asférická čočka zajišťuje vysoké rozlišení od středu až k okraji obrazu.

Vyvinuto pro profesionály

RF 100-300mm F2.8L IS USM zaručuje vynikající odolnost a spolehlivost pro každodenní profesionální použití. Konstrukce objektivu zajišťuje ochranu proti prachu a nepřízni počasí v náročném prostředí, zatímco fluorové povrchové vrstvy usnadňují čištění.

Je zde použita stejná tepelná ochranná vrstva jako u EF 400 mm f/2.8L IS III USM a EF 600 mm f/4L IS III USM – což je nyní standard pro všechny superteleobjektivy RF, který snižuje zahřívání objektivu při fotografování v horkých podmínkách. Sluneční clona ET-124, měkké pouzdro na objektiv LS100-300 a krytka objektivu E-122 poskytují dodatečnou podporu a ochranu.

l323-r3b-9083[1].jpg

Vylepšete fotografie novým nástrojem pro zpracování obrazu Neural network

Společnost Canon také pro své uživatele vydala nový nástroj pro zpracování obrazu Neural network. Tento nástroj, vytvořený využitím technologie hlubokého učení AI a odborných znalostí společnosti Canon v oblasti obrazu, snadno převzorkuje obrázky o 200 %. Díky porozumění procesu zpracování obrazu a charakteristikám objektivů Canon dokáže nový nástroj pro zpracování obrazu Neural network získat vyšší úroveň detailů než běžné procesy upscalingu.

Tento nástroj je k dispozici jako předplatné Canon Neural network Image Processing, nebo jako samostatná aplikace. Uživatelé se stávajícím tarifem budou mít k této aplikaci přístup bez dalších poplatků. Zpočátku bude aplikace dostupná pouze pro uživatele Windows 10 a 11.

Za 1 den
vyjde nové číslo FotoVideo.
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.