Nový standard - Nissin Air10s

Publikováno: 23. února 2017 | autor Redakce
air10-fr-sony-new-l-rgb.jpg

Společnost Nissin Japan Limited (prezident pan Goto Chikara) s potěšením oznamuje uvedení výrobku Air10s, bezdrátové rádiové 2,4GHz TTL řídící zábleskové jednotky NAS (Nissin Air System) pro systémy Canon, Fujifilm, Nikon, Four Thirds / Micro Four Thirds a Sony, která bude uvedena na trh v dubnu 2017.

Air10s je pokročilá řídící záblesková jednotka systému NAS (Nissin Air System)*1. Jednoduché, přehledné rozvržení ovládacích prvků a barevný LCD displej umožňují uživateli rychle a bezproblémově ovládat velkou skupinu blesků i v kritických světelných podmínkách např. v tmavém studiu nebo při jasném osvětleném exteriéru. Jednotka je určena pro bezdrátové ovládání blesků kompatibilních se systémem NAS (i60A a Di700A) a přijímač Nissin Air R.

Snadná aktualizace firmwaru pomocí Micro SD karty

Jednotka Air10s je vybavena slotem pro kartu Micro SD, který umožňuje uživatelský upgrade firmwaru jednotky. Nissin plánuje umístit slot pro Micro SD karty na všechny připravované blesky a řídící jednotky.

Ovládání blesků až na vzdálenost 100 metrů*2 *4

Dosah vysílače byl výrazně rozšířen (v porovnání s předchozím modelem Air 1) na 100 metrů. Jednotka umožňuje dálkově ovládat režim TTL, synchronizaci blesku s krátkými časy (FP) až do 1/8 000 s, synchronizaci na druhou lamelu a další funkce.

Jemné nastavení výkonu

  • korekce expozice TTL v kroku 1/3 EV *3
  • nejmenší výkon záblesku 1/256 maximálního výkonu v manuálním režimu*3

V režimu TTL jsou možné úpravy nastavení v krocích po 1/3 EV. V manuálním zábleskovém režimu podporuje jednotka snížení výkonu záblesku až na 1/256 maximální hodnoty.

Okamžité nastavení blesků

  • expoziční data TTL okamžitě přenášená do manuálního režimu

Jednotka má „funkci paměti TTL“, která ukládá hodnotu zábleskové expozice během fotografování v režimu TTL a umožňuje jedním stisknutím tlačítka přepnout do manuálního zábleskového režimu. Zařízení vezme expoziční data z režimu TTL, interně vypočte individuální výkon a transformuje expoziční data do manuálního zábleskového režimu. Můžete tak ušetřit čas při nastavování blesků.

Maximální svoboda

  • „otevřený režim“*5 umožňuje spárovat více jednotek Air10s se stejnou skupinou blesků

„Otevřený režim“ umožňuje spárovat více řídících jednotek Air10s se stejnou skupinou blesků. Tato praktická funkce umožňuje sdílet více fotoaparátů a řídících jednotek Air10s se stejnou skupinou blesků NAS. Odpadá nutnost opakovaného párování. V případě výměny fotoaparátů lze použít stejná nastavení pro pokračující fotografování.

Kombinované ovládání

  • plná kompatibilita různých verzí blesků NAS

I když je vaše jednotka Air10s určena např. pro přístroje Sony, je možné ji spárovat s blesky Nissin NAS ve verzích pro Canon, Fujifilm, Four Thirds / Micro Fourthirds nebo Nikon při zachování všech funkcí včetně režimu TTL. Platí pouze pro modely Di700A a i60A.

 

  • *1 NAS, Nissin Air System, původní systém bezdrátové komunikace TTL společnosti Nissin, který byl vyvinut pro rádiové přenosy vefrekvenčním pásmu 2,4 GHz umožňujícím stabilní provoz blesků Slave v exteriérech nebo prostředích s rušením. Zařízení jsou předemspárována, aby se zaručila jejich stabilní vzájemná komunikace. Pro zajištění bezpečného komunikačního prostředí je k dispozici 8 kanálů.
  • *2 V závislosti na prostředí.
  • *3 Podporováno pouze u blesků i60A. Pokud je jednotka spárována s bleskem Di700A nebo s jednotkou Air R, umožňuje režim TTLkrok 1/2 EV (rozmezí -2 ~+2 EV), manuální zábleskový režim nastavení výkonu 1/1~1/128, krok 1 EV.
  • *4 U zařízení Canon nastavených do režimu „Mode II“nelze použít funkci synchronizace na druhou lamelu.
  • *5 Při použití v „otevřeném režimu“ je třeba aktualizovat firmware blesků NAS.

 

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.