Nový profesionální notebook Toshiba Portégé X20W-D na trhu

Publikováno: 19. dubna 2017 | autor Redakce
portege-x20w-003-win10.jpg

V lednu představila Toshiba světu prémiový přístroj, který je ve své kategorii 12“ notebooků 2v1 se sedmou generací procesorů Intel® Core[1] nejtenčím a nejlehčím zařízením. Právě nyní přichází na český a slovenský trh jeho první konfigurace.



[1] Údaj platný k 24.01.2017

Toshiba Europe GmbH uvádí v těchto dnech na český a slovenský trh prvního zástupce nové generace svých profesionálních firemních notebooků, přístroj Portégé X20W-D. Jedná se o přenosný počítač ve vyztuženém magneziovém pouzdře, který naplno využívá možností 7. generace procesorů Intel® Core™ (U-Series) a lze jej použít jako výkonný notebook nebo ho po otočení displeje o 360° transformovat do praktického tabletu se systémem Windows 10 Pro. Celý přístroj je tenký pouhých 15,4 mm, váží jen 1,1 kg a na baterii vydrží pracovat díky pokrokovým technologiím až 16 hodin[1]. Vzhledem k tomu, že chlazení výkonného hardware je ve velmi malém pouzdře klíčové, je notebook vybaven vlastním systémem chlazení Hybrid Air Cooling Systém.

Profesionál se stylem

Přesto, že je Portégé X20W-D navržen pro profesionální firemní využití, jeho styl, magneziové provedení a exkluzivně vyladěné reproduktory harman/kardon® s nadstavbou DTS Sound™ mu propůjčují v tomto segmentu nejvyšší nároky na design a užitné vlastnosti. Pro specifické potřeby uživatelů je k dispozici také přesné dotykové pero.

Profesionální využití umocňuje také nová dokovací stanice Thunderbolt 3 Dock s řadou portů, včetně USB typu C, HDMI, DisplayPort, VGA a LAN či druhý model určený na cesty - USB-C Travel Dock s porty HDMI, VGA a LAN a USB 3.0. Obě varianty pomáhají eliminovat množství potřebných redukcí.

Maximální úroveň mobility, bezpečnosti i spolehlivosti

Jedním ze základních prvků firemních přístrojů je bezpečnost uložených citlivých dat, a to jak pro případ ztráty nebo zcizení notebooku, tak i zajištění jejich ochrany před útokem zvenčí. Proto nabízí Portégé X20W-D zabezpečení odpovídající vysokým profesionálním standardům. SecurePad™ s čtečkou otisků prstů a IR-kamera pro autentizaci obličeje s podporou Windows Hello a Intel® Authenticate zajišťuje bezpečnou autentizaci uživatele a umožňuje jeho přihlášení bez nutnosti zadávání hesla. Další vrstvu zabezpečení přidávají funkce AntiTheft a TPM čip ve verzi 2.0 a nadstandardní ochranu před neautorizovaným přístupem zvenčí přidává vlastní integrovaný BIOS Toshiba.

Dalším důležitým prvkem firemních přenosných počítačů je možnost jejich vzdálené správy IT odděleními. Nová generace profesionálních notebooků Toshiba využívá v tomto ohledu vyspělé možnosti správy instalací, aktuálních záplat a také vzdálené pomoci v případě případných problémů.

Se zárukou spolehlivosti dostanete v případě poruchy peníze zpět

Portégé X20W-D je, stejně jako všechny ostatní profesionální notebooky Toshiba, vyráběn ve vlastní továrně Toshiba. Všechny konfigurace tohoto notebooku vybavuje výrobce dvěma nadstandardními zárukami – tříletou Onsite zárukou s opravou u zákazníka a také Zárukou spolehlivosti Toshiba (Reliability Guarrantie)[2]. Ta zajistí, že pokud během prvního roku od zakoupení notebook vypoví službu vinou výrobní vady, získá zákazník kromě záruční opravy také celou pořizovací cenu zpět.

První modely na našem trhu

Na náš trh přichází v těchto dnech první modely tohoto notebooku – Portégé X20W-D-10Q, Portégé X20W-10V a Portégé X20W-10R. První z nich pohání procesor Intel Core i5 s podporou 8 GB RAM a rychlým SSD diskem s kapacitou 256 GB. Další dva pak naplňují díky Intel Core i7 a velkému 512 GB SSD disku nejvyšší nároky na výkon i úložný prostor. Posledně jmenovaný model má integrovánu operační paměť s kapacitou 16 GB. Všechny konfigurace mají předinstalovaný 64bitový operační systém Windows 10 Professional a jsou vybaveny podsvícenou klávesnicí pro pohodlnou práci za všech podmínek.

První konfigurace notebooku Portégé X20W-D jsou na našem trhu k dostání prostřednictvím oficiálních distributorů Toshiba. Koncová doporučená cena modelu Portégé X20W-D-10Q je 44 790 Kč, Portégé X20W-10V je k dostání za 50 790 Kč a Portégé X20W-10R stojí 57 990 Kč včetně DPH.

Více informací najdete zde.



[1] Měřeno pomocí Mobile Mark™ 2014. Mobile Mark je ochrannou známkou Business Applications Performance Corporation.

[2] Podléhá podmínkám služby a platí pro vybrané modely. Pokud zákazníkovi během prvního roku od zakoupení notebook vypoví službu, má nárok na standardní bezplatnou záruční opravu a také na vrácení celé pořizovací ceny. Tento nárok lze uplatnit pouze v případě, že byl notebook zaregistrován do 30 dnů od data nákupu. Navštivte www.toshiba-czech.com/reliability

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.