Nový Instax SQUARE SQ10

Publikováno: 3. května 2017 | autor Redakce
Instax SQUARE SQ10

Představujeme nový Instax SQUARE SQ10, první instantní fotoaparát čtvercového formátu s hybridní technologií. Spojení technologií digitální fotografie a systému instax přináší výrazně vyšší kvalitu fotografií a možnost pokročilých úprav ještě před tiskem.

FUJIFILM Corporation oznámila, že 19. května 2017 uvede na trh nový model instax SQUARE SQ10, první hybridní instantní fotoaparát s novým filmem se čtvercovým formátem instax SQUARE. Model SQ10 je první hybridní přístroj řady instax vybavený digitálním obrazovým snímačem a technologií pro digitální zpracování obrazu, což umožňuje zásadně zlepšit kvalitu výsledných snímků před jejich vytištěním. Nový systém posouvá kvalitu aparátů instax mnohem dále a fotografům umožňuje přidat kreativní a umělecké vyjdáření do jejich fotografií pomocí intuitivního rozhraní navrženého speciálně pro model SQ10.

Společnost Fujifilm se rozhodla vytvořit zcela nový fotografický přístroj pro filmový formát SQUARE, protože chce fotografům nabídnout více příležitostí k tomu, aby mohli použít instantní fotoaparát vybavený novými technologiemi. Zdokonalené funkce pro zachycení snímků dávají modelu SQ10 bezkonkurenční možnosti vlastního nastavení a jednoduchého ovládání. Nejnovější přírůstek do modelové řady instax tak dokáže velmi snadno zachytit širokou škálu snímků přesně podle představ fotografa.

Hlavní prvky fotoaparátu instax SQUARE SQ10

1.  Zvýšená kvalita snímků, která proměňuje běžnou rutinu na umělecké dílo

Typ SQ10 je prvním fotoaparátem řady instax, který je vybaven digitálním obrazovým snímačem a digitální technologií pro zpracování obrazu. Tyto prvky zlepšují možnost zachytit jasnější snímky v tmavém prostředí (například v interiéru nebo v noci), fotografie z velmi malé vzdálenosti už od 10 cm, a to s pomocí automatického nastavení expozice, funkce pro detekci lidí a autofokusu.

2.  Kreativní fotografické vyjádření se spoustou možností pro úpravu snímku

Díky kombinaci tří hlavních funkcí a deseti atraktivních filtrů s různými efekty lze dosáhnout značné šíře fotografického vyjádření. Autor může dodat snímkům na dramatičnosti nastavením vinětace s různou intenzitou světla na okrajích záběru nebo úpravou jasu. Zvolit si dále může, zda série úprav bude aplikována před fotografováním nebo až později.

3.  Snadné a intuitivní uživatelské rozhraní

Aby bylo používání SQ10 co nejjednodušší, je přístroj v zadní části vybaven integrovaným voličem a tlačítky, které spolu s novým grafickým provedením uživatelského rozhraní, zobrazujícím úpravy přímo na LCD displeji, usnadňují editaci snímků, jejich zpracování i tisk.

Od roku 1998, kdy byly světu poprvé představeny fotoaparáty řady instax, nadchly tyto modely uživatele na celém světě. Celkově se instaxů prodalo již více než 25 milionů kusů, což z tohoto přístroje udělalo nejprodávanější instantní fotoaparát na světě po několik let za sebou. Společnost Fujifilm si zakládá na tom, že díky neustálému vývoji nových technologií nabízí stále pokrokovější výrobky a služby. Cílem je usnadnit a vylepšit fotografování všem zákazníkům na celém světě tak, aby jak fotografování, tak archivace nebo sdílení snímků naplnilo motto "obohaťte svůj život fotografií".

Hlavní konstrukční rysy

1. "instax SQUARE SQ 10"

[1] Vysoká kvalita snímků díky kombinaci digitálního zpracování obrazu a stávajícího systému instax

The SQ10 je prvním fotoaparátem řady instax, který je vybaven nově vyvinutým "hybridním systémem instax" – digitálním obrazovým snímačem a technologií pro zpracování obrazu integrovanými do stávajícího systému instax. Tyto prvky zlepšují možnost zachytit jasnější snímky v tmavém prostředí (například v interiéru nebo v noci), fotografie z velmi malé vzdálenosti už od 10 cm, a to s pomocí automatického nastavení expozice, funkce pro detekci lidí a autofokusu.

[2] Jednoduché ovládání pomocí LCD displeje, ovládacího kolečka a tlačítek na zadní straně fotoaparátu.

Tři tlačítka umístěná v horní části ovládacího kolečka slouží k nastavení hlavních funkcí: deseti odlišných filtrů, kontroly vinětace a úpravě jasu. Výsledky všech kroků od kompozice, editace a tisku se zobrazují na displeji. Celý proces úprav usnadňuje fotografům nové uživatelské rozhraní. Uživatelé se mohou rozhodnout pro další změny, jako je například ořez záběru, až těsně před vytištěním. To se obzvlášť hodí při tisku více snímků.

[3] Různé režimy fotografování a funkce pro kreativní úpravy snímků zajišťují možnost vyjádřit naplno atraktivitu záběrů čtvercového formátu

Deset odlišných barevných filtrů a úpravy saturace, nastavení vinětace s různou intenzitou světla na okrajích záběru nebo úprava jasu – to jsou tři hlavní funkce SQ10, díky nimž mohou uživatelé u svých snímků zesílit umělecký záměr. Filtry jsou skvělý způsob, jak zesílit saturaci nebo přidat historický nádech. Efekt vinětace se výborně hodí pro portréty nebo záběry, u nichž je žádoucí podpořit fotografovaný objekt ve střední části snímku. SQ10 nabízí také speciální režimy, jako je zdvojená expozice, díky níž jsou do jednoho záběru nasnímány dvě fotografie dvojím stisknutím spouštění. Nechybí funkce "Bulb" (*1) pro efektní noční snímky s dlouhými časy.

Poznámka *1: Funkce "Bulb" slouží k trvalému otevření závěrky po dobu, kdy uživatel drží tlačítko spouště. Díky tomu lze zachytit snímky při velmi nízké hladině osvětlení.

[4] Symetrický design se zdvojeným tlačítkem spouště

Model SQ10 má výrazný tvar a tenký zaoblený tvar pro snadné držení. Zajímavostí jsou dvě tlačítka spouště –  na každé straně jedno. To nejen usnadňuje ovládání levákům, kteří si mohou pro zachycení snímku vybrat svoji dominantní ruku, ale druhé tlačítko poslouží i jako volič fotografického režimu. Výrazná obruba objektivu je vyrobena z broušeného kovu a plastové díly mají speciální povrchovou úpravu pro lepší odlišení a ovládání.

[5] Další konstrukční prvky

Dobíjecí baterie použitá v SQ10 umožňuje pořídit až 160 snímků na jedno nabití. Zachycené fotografie s možností editace lze uložit na vnitřní paměť (až 50 záběrů) nebo na kartu microSD*.

Poznámka *: Karta microSD není součástí balení.

Čtvercový formát byl mezi fotografickými nadšenci oblíbený téměř století jako ideální prostředek k uměleckému vyjádření. Film "instax SQARE" nabízí poměr stran 1 : 1 na ploše 62 x 62 mm, čímž dodává umělecký rozměr každému záběru bez ohledu na to, zda jsou zachyceni lidé nebo krajina.

DOSTUPNOST A CENY:

Hybridní fotoaparát instax SQUARE SQ10 bude v prodeji od 19. května 2017 s očekávanou koncovou cenou 7 990 Kč.

Více informací najdete zde.

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.