Nový FUJIFILM X-T2

Publikováno: 7. července 2016 | autor Redakce
x-t2-bk-10-24mm-frontleft-white.jpg

Společnost FUJIFILM oznamuje uvedení nejnovějšího nezrcadlového digitálního fotoaparátu FUJIFILM X-T2, který nabízí tvůrčí dokonalost. X-T2 nabízí výjimečnou kvalitu fotografií, za kterou stojí 80 let tradice na poli vývoje barevné reprodukce, a vyznauje se funkcí automatického zaostřování AutoFocus a umožňuje natáčet video s vysokým 4K rozlišením.

Společnost FUJIFILM oznamuje, že dne 8. září 2016 uvede na trh FUJIFILM X-T2, nejmodernější nezrcadlový digitální fotoaparát, který využívá špičkové technologie pro dosažení prémiové kvality fotografií, a který se vyznačuje výjimečně kvalitním ovládáním a krásným designovým provedením připomínajícím tradiční fotoaparáty.

Fotoaparát X-T2 je vybaven obrazovým snímačem a procesorem vyvinutými společností Fujifilm, společně se superostrou řadou objektivů FUJINON tak lze dosáhnout excelentního rozlišení obrazu. Technologie reprodukce barev společnosti Fujifilm vyvinutá v průběhu 80 let výroby fotografických materiálů, umožňuje pořizovat realistické snímky v jedinečné kvalitě, kdy je vidět textura fotografovaných objektů, snímky vyvolávají pocit třetí dimenze a navozjí pocit z okolní atmosféry.

Kompaktní a lehké tělo fotoaparátu X-T2 je zároveň odolné prachu i vodě a funguje i v mrazu až do -10 °C. Funkce autofokusu i výkon elektronického hledáčku doznaly výrazné zlepšení, když nyní jsou lépe než kdy dříve připraveny pro fotografování pochybujících se objektů v náročných podmínkách, například při sportu nebo focení divokých zvířat, když pořizování takových snímků nezrcadlovými fotoaparáty bylo až donedávna považováno za nemožné.

X-T2 je zároveň prvním fotoaparátem z řady X, který podporuje nahrávání videa v 4K rozlišení.  Režimy simulace filmu, určené původně pro fotografie, mohou být využity také pro video, díky čemuž lze snadno vytvořit video záznam špičkové kvality.

Designové provedení fotoaparátu X-T2 následuje styl “hledáčku uprostřed” svého předchůdce FUJIFILM X-T1, který se stal populární již při svém uvedení na trh v roce 2014. Toto osvědčené a stabilní provedení dává fotoaparátu perfektní tvar a rozměry, ergonomická ovládací tlačítka jsou umístěna přesně tam, kde je potřebujete pro snadné a intuitivní ovládání. Ve spojení s doplňkovým gripem získáte u fotoaparátu X-T2 skvělou rovnováhu, zejména když bude osazený telefoto objektivem. Ponořte se do fotografování skrz širší hledáček s poměrem zvětšení 0,77x. Pocit dokonalého zarovnání středu vašeho těla s fotografovaným objektem prostřednictvím objektivu vytváří dojem, že se vy a fotoaparát stáváte jedním tělem. Vychutnejte si tento dokonalý fotografický zážitek.

Kompletní sada 22 objektivů FUJINON pokrývá široké rozpětí ohniskových vzdáleností od ultra-širokoúhlého až po ultra telefoto. Kompaktní a lehké objektivy jsou ideální pro snímače APS-C a obsahují mnoho výjimečných vlastností, např. nejnižší možnou clonu a výkonnou stabilizaci obrazu, a uspokojují tak nejrůznější požadavky fotografů.

X-T2 je koncipován jako vlajková loď řady X společně s fotoaparátem FUJIFILM X-Pro2, uvedeným na trh letos v březnu, který je jediným fotoaparátem ve stylu dálkoměru na světě, který má hybridní multihledáček. Tyto dva modely nabízejí bezkonkurenční výkon ve svých segmentech, kdy X-T2 vyniká při fotografování portrétů, přírody a sportu, zatímco X-Pro2 je ideální pro momentky a decentní dokumentární fotografie.

Přehled nejdůležitějších vlastností X-T2

Výtečná reprodukce barev a odstupňování tónů typické pro FUJIFILM jsou zárukou prémiové kvality fotografií i videonahrávek

Fotoaparát X-T2 je vybaven 24,3MP X-TransTM CMOS III*1, snímačem APS-C bez low pass filtru, který se pyšní nejvyšším výkonem z celé řady X a také vysokorychlostním procesorem pro zpracování obrazu X-Processor Pro, který zajišťuje výjimečnou reprodukci barev a odstupňování tónů u fotografií i videí s vysokou citlivostí ISO a nízkým šumem. Režimy simulace filmu vyvinuté v souladu s filozofií společnosti Fujifilm v oblasti reprodukce barev, která vychází z 80 let trvajícího výzkumu fotografického filmu, doznaly další vývoj a nyní dokáží zachycovat textury fotografovaných objektů, vyvolávají pocit trojrozměrnosti a přibližují atmosféru snímků.

Funkce videa fotoaparátu X-T2 podporuje jako první fotoaparát z řady X nahrávání videa v 4K rozlišení. Fotoaparát nahrává zhruba 1,8násobek informací potřebných k tvorbě 4K video souboru (3840x2160) a výsledný obraz vás ohromí svojí kvalitou.

Rychlá odezva umožňuje zachytit zásadní okamžiky, bez ohledu na typ fotografovaného objektu

Základní specifikace odezvy, jako je čas potřebný ke spuštění, interval mezi snímky a prodleva času závěrky byly všechny zdokonaleny v usilované snaze vyrobit takový fotoaparát, který bude fungovat přesně tak, jak od něj fotograf požaduje.

Vysoká rychlost zpracování a použití vylepšení algoritmů výrazně zlepšily základní výkon funkce autofokusu, kdy došlo k zlepšení výkonu při zaostřování na světelné body, špatně osvětlené předměty a objekty s jemnou a drobnou texturou jako je ptačí peří či zvířecí srst, které byly dříve slabinou AF pomocí detekce fáze.

Přístroj X-T2 rovněž disponuje uživatelským nastavením AF-C, které zajišťuje ještě větší přesnost při zaostřování na pohybující se objekty (focus-tracking). Toto nastavení si můžete nastavit dle vlastní potřeby tak, abyste optimalizovali vlastnosti AF podle typu pohybů foceného objektu.

Elektronický hledáček, který se používá pro kontinuální sledování pohybujícího se objektu, dokáže zobrazit až 100 snímků za vteřinu, přičemž si udržuje poměr zvětšení 0,77x a prodlení displeje 0,005 vteřiny. Doba ztmavnutí hledáčku, kdy displej na chvíli zhasne, zatímco fotoaparát načítá data fotografie, se podařilo snížit o více než polovinu, takže nyní lze pořídit 5 snímků za vteřinu, namísto dosavadních tří, jak tomu bylo u předešlých modelů při kontinuálním snímkování v režimu Live View, takže hledáček nabízí lepší možnost sledování pohybu fotografovaného objektu.

Skvěle vyvážené, kompaktní, lehké a robustní tělo díky snímači APS-C

Kompaktní a lehké tělo fotoaparátu X-T2 váží pouhých 507 g (včetně paměťové karty a baterie) a je odolné proti prachu a vodě a je schopno provozu při nízkých teplotách až do -10 °C. Použití snímače velikosti APS-C znamená, že na fotoaparát lze nasadit kompaktnější a lehčí objektivy, takže ať už vyrážíte fotografovat cokoli, bude vám na nezbytné fotovybavení rozhodně stačit menší brašna.

Při využití doplňkového vertikálního bateriového gripu VPB-XT2 budete moci pořídit přibližně 1000 snímků na jediné nabití.

Praktický design, který navrací původní snadné manipulování vlastní tradičním fotoaparátům

Mechanické ovladače umožňují intuitivní ovládání všech základních nastavení fotoaparátu, včetně rychlosti závěrky, citlivosti ISO, kompenzace expozice, režimy pohonu a měření. Tato nastavení lze kdykoli upravit, a to i v době, kdy je fotoaparát vypnutý, takže může být vždy připravený na vhodnou chvíli. Na zadní straně je zaostřovací páčka, kterou lze pohybovat nahoru/dolů, doprava/doleva a diagonálně a tak rychle provádět změny zaostření. Zadní LCD obrazovka je první displej řady X, který lze vyklápět třemi směry: při fotografování na šířku se vyklápí nahoru a dolů, při fotografování na výšku pak nahoru. Obrazovka je umístěna v optické ose objektivu i při jejím naklopení, čímž umožňuje snadné pořizování fotografií z nadhledu i podhledu. Když není vyklopena, je zarovnána s tělem přístroje a nikterak nenarušuje jeho aerodynamický design.

Podpora použití s atraktivní sestavou objektivů, ideální též pro kombinaci s transfokátory Fujinon Red Badge

Z rozmanité sady objektivů FUJINON, jsou ideální pro kombinaci s fotoaparátem X-T2 transfokátory řady Red Badge, konkrétně XF16-55mmF2.8 R LM WR, XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR a XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR. Přidáním vertikálního bateriového gripu získáte nejen pohodlnější úchop, ale zároveň další výhody pro celou soustavu jako je vysokorychlostní AF a rychlejší kontinuální snímkování.

*1 X-Trans je registrovaná ochranná známka společnosti Fujifilm.

1Název produktu, datum uvedení a cena

Název produktu

Datum uvedení

Doporučená MOC

Digitální fotoaparát FUJIFILM X-T2

čtvrtek, 8. září 2016

Není stanovena

Digitální fotoaparát s objektivem FUJIFILM X-T2/XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS

 

2Vlastnosti produktu

(1) Integrování obrazového snímače, který se pyšní nejvyšším rozlišením z řady X, vysokorychlostním procesorem “X-Processor Pro” a technologií zpracování obrazu, vyvíjené po 80 let, umožňuje dosažení nejvyšší možné kvality fotografií a videonahrávek

  • Ve fotoaparátu X-T2 je snímač Fujifilm 24.3MP X-TransTM CMOS III APS-C. Jedná se o vysoce “náhodné” uspořádání pixelů, které účinně redukuje moaré a falešné barvy bez nutnosti použití optického low pass filtru. Eliminace nutnosti používat low pass filtr, který souvisí se ztrátou rozlišení snímku, umožňuje využívat naplno všechny vlastnosti objektivů FUJINON. Ve spojení s vysokorychlostním procesorem pro zpracování obrazu “X-Processor Pro” dosahuje fotoaparát X-T2 kvality snímků, která je srovnatelná s fotoaparáty vybavenými větším snímačem a s větším počtem pixelů, přičemž zároveň umožňuje pořizování videonahrávek v 4K rozlišení.
  • Technologie zpracování snímků společnosti Fujifilm, která vychází z bohaté historie vývoje fotografických filmů, pomáhá reprodukovat teplé odstíny kůže, jasně modrou oblohu a bohatě zelené listy ve věrných barvách, jak je znáte z vlastní zkušenosti.
  • Funkce simulace filmu nyní využívá režim ACROS. Za využití pokročilé schopnosti zpracovávání obrazu procesoru X-Processor Pro nabízí tento režim plynulý přechod barev, temně černé barvy a nádherné textury, díky čemuž dokáže vytvářet monochromatické snímky, které kvalitou výrazně převyšují dříve využívaný monochromatický režim.
  • Fotoaparát X-T2 má také funkci rozzrnění, aby bylo možné dosáhnout zrnitost, jakou známe z fotografií pořízených fotoaparáty s filmem. Tuto funkci lze použít v její „silné“ nebo „slabé“ verzi a lze ji kombinovat s libovolným režimem simulace filmu. Snadno tak získáte efekt fotografií focených na film, což je zřetelné zejména při vytištění snímků.
  • Přestože počet pixelů 1,5násobně převyšuje počet pixelů fotoaparátu X-T1, dokáže tento přístroj díky svému vylepšení o technologii zpracování signálů kontrolovat digitální šum ještě účinněji. Zlepšená citlivost ISO konkrétně znamená ISO12800, což byla již součást rozšířeného ISO u fotoaparátu X-T1, nyní je však dostupná jako standardní možnost ISO. I při nastavení vysokých hodnot ISO produkuje fotoaparát snímky s nízkým šumem, tmavě černými barvami a hladkým odstupňováním odstínů a umožňuje vytvořit krásné fotografie také při nízké světelnosti.

(2) První přístroj z řady X, který podporuje 4K nahrávání videa

  • Fotoaparát je doslova nabitý cca 1,8násobným objemem informací potřebným pro video v 4K rozlišení (3840x2160), resp. 2,4násobným objemem potřebným pro full HD video (1920x1080) a umožňuje tak vytvářet obraz prémiové kvality s nízkým moaré či jinými artefakty. Fotoaparát podporuje nahrávání videa s vysokými hodnotami bitrate 100 Mbps pro video v rozlišení 4K i full HD, takže vzniká záznam s vysokým rozlišením s minimálními kompresními artefakty.
  • Režimy simulace filmu, které jsou populární především u fotografií, lze použít také u videonahrávek. Můžete například použít “Classic Chrome” a dodat tak vašemu videu nádech dokumentárního snímku s tlumenými odstíny, výrazným tónováním, nebo “ACROS”, který umožňuje vytvářet úchvatný monochromatický záznam s hladkým odstupňováním tónů a výraznými černými barvami. Pro docílení kýženého výrazu obrazu je k dispozici devět různých režimů.
  • Filmový záznam v režimu simulace filmu lze dále upravit nástroji pro zvýraznění odstínů, stínování, barevnosti a ostrosti.
  • Abychom uspokojili poptávku těch, kdo využívají fotoaparát také jako kameru, podporuje X-T2 také výstup Clean HDMI pro videonahrávky v 4K rozlišení a rovněž nabízí možnost “F-Log” log-gamma, která využívá širokého dynamického rozsahu snímače a nahrává video v široké paletě tónů a usnadňuje tak práci při zpracování videa.

(3) Rychlá odezva umožňuje zachytit rozhodující okamžiky nehledě na typ fotografovaného objektu

Základní specifikace odezvy byly u fotoaparátu X-T2 zdokonaleny téměř až do extrému. Čas potřebný ke spuštění je pouhé 0,3 vteřiny, interval mezi pořízením snímků je 0,17 vteřiny*2 a rychlost uvolnění závěrky je 0,045 vteřiny*2, což zajišťuje, že fotoaparát funguje tak, aby zcela vyhověl potřebám fotografa.

  1. 1. Zlepšení základního výkonu AF
  • Počet ostřících bodů se oproti předchozím modelům výrazně zvýšil ze 49 na 91 (až 325 bodů). Cca 40 % oblasti zaostření (oblast uprostřed, ve které je 49 ostřících bodů) je pokryta pixely pro AF pomocí detekce fáze, čímž vytváří oblast rychlého a přesného AF pomocí detekci fáze, kterou lze použít u mnoha různých scén.
  • Díky vysoké rychlosti zpracování a zlepšenému algoritmu může fotoaparát provádět v režimu Live View častější znovuzaostření, díky čemuž je dosaženo lepší přesnosti při prediktivním AF.
  • Fotoaparát X-T2 má vylepšenou schopnost autofokusu na světelné body, předměty s nízkým kontrastem a objekty s jemnou a drobnou texturou, jako je ptačí peří nebo zvířecí srst, což bylo dříve slabinou AF pomocí detekce fáze.
  • Došlo také ke zlepšení výkonu AF pomocí detekce kontrastu, která pokrývá zhruba 85 % oblasti zaměření. Rychlost načítání dat se oproti předchozím modelům zdvojnásobila, takže výkon AF je nyní ještě rychlejší a přesnější. Přesného zaostření lze dosáhnout i za nízké světelnosti při hodnotě expozice -3 (EV).
  1. 2. Uživatelské nastavení AF-C
  • Algoritmus AF-C doznal výrazného vylepšení a nyní skýtá ještě lepší přesnost při ostření na pohybující se objekty v režimu AF-C (focus-tracking). V závislosti na typu pohybu můžete volit mezi nastaveními pro citlivost sledování (“Tracking Sensitivity”), rychlost citlivosti sledování (“Speed Tracking Sensitivity”) a přepínání mezi oblastmi (“Zone Area Switching”), nebo si vybrat některé z pěti přednastavených nastavení, ve kterém jsou již hodnoty těchto tří faktorů přednastaveny.

3. Elektronický hledáček vyvinutý pro sledování pohybujících se objektů

  • Fotoaparát X-T2 je vybaven elektronickým organickým hledáčkem EL s vysokým rozlišením 2,36 milionů bodů, jehož zvětšení je 0,77x, přičemž prodleva displeje je pouhých 0,005 vteřiny. Maximální hodnoty jasu se oproti předchozím modelům zdvojnásobily, hledáček nyní disponuje také funkcí automatické úpravy jasu, takže usnadňuje vidění i v ostrém protisvětle. V režimu Live View má vylepšené rozlišení a eliminuje moaré a falešné barvy, takže umožňuje zaostřit s větší přesností.
  • Hledáček EVF se aktualizuje rychlostí 60 snímků za vteřinu, resp. až 100 snímků za vteřinu v režimu Boost, výsledkem čehož je plynulejší zobrazení pohybu. Přístroj je tak schopný nepřerušovaně zobrazovat pohybující se objekt. Vysoká rychlost obnovení snímaného obrazu (refresh rate) funguje i při nízké světelnosti a usnadňuje tak pořizování nočních snímků.
  • Doba ztmavnutí displeje se u fotoaparátu X-T2 zkrátila oproti modelu X-T1 o více než polovinu díky paralelnímu zpracovávání Live View displeje a rychlejšímu dobíjení závěrky. Díky tomu je možné kontinuální snímkování rychlostí 5 snímků za vteřinu v režimu Live View, takže uživatelé mají možnost průběžně sledovat pohybující se objekt.

(4) Kompaktní, lehké a robustní tělo s optimálním vyvážením

Tělo přístroje X-T2 je celé z hořčíkové slitiny, díky čemuž je nejen kompaktní a lehké, ale také pevné a vysoce odolné. Tělo je odolné povětrnostním vlivům díky utěsnění v 63 bodech a je tedy odolné také prachu a vlhku. Je schopno provozu při nízkých teplotách až do -10 °C a umožňuje tedy plnohodnotné fotografování v terénu. Obdobně jsou utěsněny proti prachu a vodě také objektivy i vertikální bateriový grip VPB-XT2 , takže při jejich použití máte proti povětrnostním vlivům zabezpečenou celou soustavu.

(5) Možnost zlepšení základního výkonu pomocí vertikálního bateriového gripu VPB-XT2

  • Současně s novým fotoaparátem uvádíme také vertikální bateriový grip VPB-XT2, který si lze volitelně přikoupit. Je odolný prachu a vodě a je schopný provozu při nízkých teplotách až do -10 °C. Je v něm místo pro dvě baterie, takže počet baterií, které můžete mít při ruce, včetně baterie ve fotoaparátu, zvýší na tři. Díky tomu můžete zvýšit počet snímků, které pořídíte na jedno nabití, na 1000 (v běžném režimu). V režimu Boost lze využívat více baterií zároveň, čímž dodáte fotoaparátu lepší výkon při kontinuálním snímkování, zkrátíte interval mezi snímky, prodlevu závěrky a ztmavnutí displeje a zároveň také prodloužíte možnost nahrávání videa v rozlišení 4K na cca 30 minut. Díky tomuto doplňku můžete z přístroje X-T2 dostat maximální výkon.
  • Grip je vybavený tlačítkem spouště závěrky, zaostřovací páčkou, tlačítky AE-L a AF-L, příkazovými ovladači, tlačítky Q a Fn, díky kterým zůstává zachována možnost snadného ovládání při fotografování na výšku, stejně jako je tomu při fotografování na šířku.
  • Grip rovněž nabízí možnost připojení sluchátek, aby mohl být při natáčení videa sledován zvuk.
  • Samotný grip disponuje funkcí dobíjení baterií. Při použití dodaného AC adaptéru (AC-9VS) můžete dobíjet dvě baterie zároveň. Plně nabité budou po zhruba dvou hodinách.

(6) Praktický design, který navrací původní snadné manipulování vlastní tradičním fotoaparátům

  • Mechanické ovladače umožňují ovládat hlavní funkce, včetně rychlosti závěrky, citlivosti ISO, expoziční kompenzace, režimy pohonu a měření. Nastavení lze měnit také na vypnutém fotoaparátu, takže jej můžete vždy připravit na zamýšlený snímek. V zájmu zabránění chybám při ovládání jsou ovladače pro rychlost závěrky a citlivost ISO vybaveny tlačítkem zámku a oproti X-T1 jsou provedeny v extra výšce, což usnadňuje jejich ovládání.
  • Na zadním panelu fotoaparátu je zaostřovací páčka, kterou lze pohybovat nahoru/dolů, doprava/doleva a diagonálně a provádět tak rychlé změny zaostření.
  • V reakci na žádosti profesionálních fotografů jsme fotoaparát X-T2 vybavili dvěma zdířkami pro SD karty, kdy obě podporují rychlejší režim zápisu UHS-2. Tyto dvě zdířky lze nastavit pro“sekvenční”, “zálohové” a “RAW / JPG” nahrávání RAW dat ve zdířce 1 a pro JPEG data ve zdířce 2, stejně jako “Video Destination”.
  • Zadní LCD obrazovka je první displej řady X, který lze vyklápět ve třech směrech: při fotografování na šířku se vyklápí nahoru a dolů, při fotografování na výšku pak nahoru. Obrazovka zůstává umístěna v optické ose objektivu i při jejím naklopení, což umožňuje snadné pořizování fotografií z nadhledu i podhledu. Když není vyklopena, je zarovnána s tělem přístroje a nikterak nenarušuje jeho aerodynamický design.

(7) Podpora použití s atraktivní sestavou objektivů, ideální též pro kombinaci s transfokátory Fujinon Red Badge

Pro kombinaci s fotoaparátem X-T2 jsou ideální transfokátory FUJINON Red Badge - XF16-55mmF2.8 R LM WR, XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR a XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR. Pro lepší úchop fotoaparátu můžete přidat k jeho tělu vertikální bateriový grip.

(8) Podpora tetheringu*3

  • Pro možnost dálkového ovládání si na váš počítač (Mac nebo Windows) instalujte Tether Shooting Plug-in pro Adobe® Photoshop® Lightroom® nebo Tether Shooting Plug-in Pro pro Adobe® Photoshop® Lightroom® a budete z něj moci ovládat váš fotoaparát X-T2. Automaticky si pak budete moci zasílat a ukládat fotografie na počítači a pořizovat snímky při prohlížení obrázků v režimu Live View (pouze u verze Pro), což znamená zefektivnění práce zejména pro profesionální fotografy.
  • *3 Dálkové pořizování snímků připojením přes USB a Wi-Fi bude do budoucna umožněno po vydání aktualizace firmwaru.

(9) Funkce ”bezdrátové komunikace” pro dálkové pořizování snímků z chytrých telefonů a tabletů*4

  • Stáhněte si aplikaci “FUJIFILM Camera Remote” (zdarma) na váš chytrý telefon nebo tablet a můžete začít využívat funkci bezdrátové komunikace pro přenos fotografií a videí na vaše zařízení jediným dotykem. Aplikace zároveň umožňuje prohlížení fotografií a videí na fotoaparátu z vašeho přenosného zařízení, kdy si můžete vybírat a stahovat z fotoaparátu konkrétní fotografie, aniž byste museli zadávat vaše přihlašovací údaje nebo heslo. Aplikace rovněž umožňuje, aby si fotoaparát X-T2 stáhnul z vašeho zařízení informace o vaší poloze a přiřadil je k snímkům.
  • Funkce aplikace dálkového ovládání (Remote Control) umožňují bezdrátové ovládání závěrky, expozice, apod. vašeho fotoaparátu X-T2 z vašeho chytrého telefonu nebo tabletu. Funkce dálkového ovládání vám umožňuje provádět základní úkony jako je dotykový AF nebo volba rychlosti závěrky, ale také upravovat nejrůznější možnosti nastavení, či dokonce nahrávat na dálku video. Je tedy snadné upravit nastavení a fotografovat na vzdáleném místě, ať už se jedná o fotografii skupinky, autoportrét, nebo dokonce divoké zvěře v jeho přirozeném prostředí.
  • Je podporována komunikace přes Wi-Fi®*5 pro snadné zálohování dat z fotoaparátu na váš počítač *6.

*4 Chytré telefony/tablety AndroidTM, iPhone a iPad

*5 Wi-Fi® je registrovaná ochranná známka Wi-Fi Alliance®.

*6 Pro používání tohoto softwaru si nejprve musíte nainstalovat na váš počítač software “FUJIFILM PC AutoSave” (zdarma).

3Volitelné doplňky

  • Kožené pouzdro “BLC-XT2”
  • Pouzdro je vyrobeno z pravé kůže s luxusní texturou. Fotoaparát může zůstat v pouzdru i při výměně baterií. Pouzdro se dodává s hadříkem, do kterého lze fotoaparát zabalit před umístěním do brašny.
  • Ruční grip “MHG-XT2”
  • Tento ruční grip usnadňuje držení fotoaparátu, na který je nasazený velký objektiv, a redukuje tak třes fotoaparátu. Při použití s trojnožkou poskytuje tento úchop dodatečný prostor, aby nedocházelo ke kolizi dlouhého objektivu s hlavou trojnožky. Baterie fotoaparátu nebo SD karty mohou být měněny bez nutnosti sundání gripu. Grip lze použít se stativovou destičkou Arca Swiss umožňující jeho rychlé uvolnění z kompatibilních trojnožek.

Více informací najdete zde

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.