Nový Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM pro křišťálově čisté makrosnímky

Publikováno: 12. dubna 2017 | autor Redakce
Canon EF-S 35mm f2,8 Macro IS STM

Společnost Canon představila nový inovativní objektiv – EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM, který navrhla s cílem umožnit tvorbu ohromujících makrosnímků a fotografií zblízka. Nový EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM, první objektiv svého druhu v produktové řadě EF-S, se tak může pochlubit například jedinečnou technologií značky Canon – vestavěným LED světlem.

Nejnovější přírůstek do rozsáhlé řady objektivů Canon EF je kompatibilní se všemi digitálními zrcadlovkami se snímačem typu APS-C[1]. Fotografové díky němu získávají schopnost zachytit i jemné detaily a dostat se k objektům svého zájmu zase o něco blíž. Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM umí zblízka osvítit i malé objekty a detaily a současně díky kuželové konstrukci minimalizovat stíny dopadající na fotografovaný objekt. V kombinaci se stabilizátorem obrazu s hybridní stabilizací si nový objektiv skvěle poradí s nežádoucím chvěním a pohybovou neostrostí. Výsledné makrosnímky jsou tak ještě dokonalejší.

Tento výkonný makro objektiv se zvětšením 1:1 (zachování životní velikosti) vytváří nádherné snímky objektů ze vzdálenosti pouhých 30 mm od objektivu. Díky takto krátké vzdálenosti a úrovni zvětšení je ideální pro odhalování drobných a složitých detailů na objektech, jako jsou šperky, jídlo nebo miniaturní předměty.

Díky optickému stabilizátoru obrazu s hybridní stabilizací přináší nový objektiv dostatečnou míru svobody pro pořizování snímku z ruky a nabízí tak novou, bližší perspektivu, která dovoluje odhalit velmi jemné detaily neviditelné lidským okem. Pomocí mechanismů vestavěných přímo do objektivu kompenzuje sofistikovaná technologie hybridní stabilizace naklánění i posun fotoaparátu – tato vlastnost je užitečná právě u makrofotografie, u níž v důsledku nadměrného chvění snadno dojde k nežádoucímu rozmazání snímku.

Vestavěné světlo, které Canon označuje jako Macro Lite, dává fotografům možnost vybírat mezi osvětlením z obou stran objektivu nebo jen z jedné z nich. Pomocí tlačítka navíc mohou upravit intenzitu osvětlení tak, aby dosáhli zvýraznění složitých detailů na snímaném předmětu a mohli tvůrčím způsobem přidávat stíny, které vyzdvihnou hloubku i strukturu. To vše při maximálním důrazu na barevnost a míru podrobnosti. Macro Lite tak nabízí flexibilní možnosti osvětlení i snadné použití a usnadňuje dosažení krásně nasvětlených makrofotografií, které mohou uživatelé bez jakýchkoli úprav nahrát například na sociální síť Instagram.

Canon k novému objektivu navrhl i nasazovací sluneční clonu, a to s cílem minimalizovat jak nežádoucí stíny způsobované objektivem, tak i odrazy objektů od předního členu.  Nejnovější model je tedy univerzální objektiv vhodný i pro pořizování snímků při přirozeném osvětlení a vypnutém blesku.

Lehká konstrukce a technologie objektivu EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM umožňují fotografům, aby posunuli své umění o další krok vpřed. Díky kruhové cloně se sedmi lamelami a světelností f/2,8 umí novinka vytvořit nádherný bokeh – plynule rozostřené oblasti záběru dovolují skvěle oddělit objekt autorova zájmu od okolí. Bokeh je skvělým prostředkem pro tvorbu úžasných portrétů i navedení divákovi pozornosti na zamýšlené detaily. A nechybí ani povrchová úprava Super Spectra, která eliminuje nežádoucí odlesky i závoj a zajišťuje tak věrný kontrast a perfektní barevné podání.

Příznivci natáčení filmů ocení tiché zaostřování, za kterým stojí technologie pohonu STM. Tato technologie motoru nabízí pořizování záběrů bez rušivých zvukových artefaktů a s plynulým posunem zostření pro vytváření filmových efektů.

Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM je univerzálním, kompaktním a lehkým objektivem, který je předurčený k vytváření působivých makrofotografií. Nový objektiv mohou v široké škále oblastí, včetně portrétní a street-fota nebo při každodenním všeobecném focení, použít všichni nadějní autoři, kteří chtějí pomocí obrazu vyprávět své příběhy.

Dostupnost

Objektiv EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM bude v prodeji od května 2017.

Klíčové vlastnosti objektivu Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM:

 

  • Makro objektiv s vestavěným LED světlem
  • Zvětšení 1:1 při zachování životní velikosti
  • Nejmenší pracovní vzdálenost 30 mm
  • Plynulé a takřka neslyšitelné zaostřování
  • Optický stabilizátor obrazu s hybridní stabilizací
  • Kruhová clona se sedmi lamelami pro jemný bokeh
  • Povrchová úprava Super Spectra
  • Jedinečná konstrukce objektivu s makrem

Více informací najdete zde.

 

 



[1] Vyjma digitálních zrcadlovek EOS 10D, D30 a D60

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.