Nový 27palcový 4K grafický monitor Dell UltraSharp UP2720Q

Publikováno: 16. prosince 2019 | autor Redakce
dell-ultrasharp-up2720q---lifestyle2v2.jpg

Společnost Dell představila monitor Dell UltraSharp 27 4K PremierColor (UP2720Q). První 27palcový 4K model na trhu s integrovaným kolorimetrem a rozhraním Thunderbolt 3 je určený tvůrcům obsahu, pro něž je kvalita podání barev zcela zásadní prioritou.

Od ledna 2020 budou fotografové a grafici zpracovávající statické obrázky i video moci tento monitor využít k zobrazení úplného barevného prostoru Adobe RGB a tvořit obsah s přesnými barvami a věrnými detaily. Monitor Dell UltraSharp 27 4K PremierColor nabízí gamut pokrývající 100 % Adobe RGB, 98 % DCI-P3 a 80 % BT2020. Dokáže tedy reprodukovat široké spektrum barev v různých standardních barevných prostorech.

dell-ultrasharp-up2720q---left.jpg

Vestavěný kolorimetr pomáhá uživatelům pracovat rychleji a bez ztráty produktivity díky snadné a rychlé kalibraci. Tu lze provádět buď kdykoli podle potřeby nebo plánovaně mimo pracovní dobu a udržovat tak konzistentní a optimalizované nastavení barev. Monitor UltraSharp 27 4K PremierColor je kompatibilní se systémem CalMAN a spolupracuje bezproblémově se (samostatně prodávaným) softwarem CalMAN pro kalibraci barev s využitím vestavěného kolorimetru nebo externí sondy.

Profesionální tvůrci obsahu také ocení jemnější vykreslení detailů díky rozlišení 4K Ultra HD, resp. 3840 × 2160 pixelů. Vysoký kontrastní poměr 1300 : 1 a nízký jas tmavých tónů zajišťují mimořádně kontrastní obraz a sytou černou. Rušivé okolní světlo a odlesky ze slunce nebo stropního osvětlení lze odstínit stínítkem, které se na monitor jednoduše nasadí.

Monitor dále nabízí rozhraní Thunderbolt 3 s přenosovou rychlostí až 40 Gb/s - tedy nejrychlejší a nejuniverzálnější připojení. Osazený je dvěma těmito porty, přes které dokáže napájet připojený notebook výkonem až 90 W a zároveň přenášet video a datový signál. Součástí je též integrovaná funkce Picture-By-Picture (PBP) pro paralelní porovnávání vizuálního obsahu. Umožňuje současně zobrazit tentýž obraz v různých barevných prostorech nebo dva obrazy z různých zdrojů.

dell-ultrasharp-up2720q---colorimeter-activated.jpg

Monitor Dell UltraSharp 27 4K PremierColor bude dostupný od 15. ledna 2020 za doporučenou koncovou cenu 43 900 Kč s DPH.

 

dell-ultrasharp-up2720q-data-sheet--stranka-1.jpg

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies je unikátní skupina firem, které poskytují organizacím potřebnou IT infrastrukturu, aby mohly budovat svoji digitální budoucnost, transformovat své IT a chránit svá nejdůležitější aktiva: informace. Společnost poskytuje služby firmám všech velikostí ve 180 zemích – od 99 % firem v žebříčku Fortune 500 až po jednotlivé spotřebitele – kterým dodává nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio produktů od těch koncových přes core až po cloudová řešení. Rodina Dell Technologies se skládá z následujících značek: Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream a VMware.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.