Novinka pro micro 4/3 – Laowa 6 mm f/2 Zero-D

Publikováno: 3. ledna 2023 | autor Redakce
0620mft--on-camera-01.jpg

Laowa 6 mm f/2 Zero-D MFT je rozměrově velmi malý ultra široký MFT objektiv. Poskytuje úhel záběru ekvivalentní 12 mm objektivu pro kinofilm a váží pouhých 188 g.

Přední příruba je opatřená závitem pro filtry Ø 58 mm. Uživatelé systému Micro 4/3 (MFT) mají možnost si vychutnat úžasný úhel záběru 121,9° to i navzdory dvojnásobnému crop-faktoru.

0620mft-02.jpg

Široký úhel záběru usnadňuje fotografování v jakémkoliv i stísněném prostoru. Zero-D, distorze blízká 0, předurčuje využití při fotografování architektury ale zároveň také krajiny. Velmi krátká minimální zaostřovací vzdálenost pouhých 9 mm a vysoká světelnost f/2 zvyšují flexibilitu použití.

Nízká hmotnost a malé rozměry dovolují mít objektiv stále při sobě, aniž by omezoval místo v brašně. Vedle fotografie je také ideální pro natáčení videa s využitím gimbalu a dronů.

Laowa 6 mm f/2 Zero-D MFT je vybavená CPU čipem a elektronickou clonou. Umožňuje ovládat clonu z těla fotoaparátu, využívat MF assist při zaostřování a zapisovat metadata do souborů EXIF.

0620mft-03.jpg

f/2 vysoká světelnost

Vysoká světelnost f/2 je využitelná v portrétní i low-light fotografii jako je např. astro fotografie. I přes široký úhel záběru vykazuje relativně malou hloubku ostrosti.

Úhel záběru 121.9o

Ultra široký úhel záběru 121.9o dává možnosti využití jak v krajinářské fotografii, tak při fotografování interiérů a architektury.

9cm minimální zaostřovací vzdálenost

Při minimální zaostřovací vzdálenosti 9 cm 6 poskytuje ostré kontrastní snímky. Krátká vzdálenost = využití při „close up“ fotografii.

Zero-D / nulová distroze

Laowa 6 mm f/2 Zero-D MFT patří do řady objektivů „Zero-D“. Vyznačují se optickou distorzí blízkou nule. Vlastností mimořádně důležitou při fotografování architektury a interiérů pro zachování přímých linií.

0620mft--on-camera-01.jpg

Malý a lehký

Kompaktní rozměry 61 x 52 mm. Nízká hmotnost 188 g.
Objektiv, který díky rozměrům a váze můžete mít stále při sobě.

Automatická clona

Objektiv umožňuje ovládat clonu z těla fotoaparátu, využívat MF assist při zaostřování a zapisovat metadata do souborů EXIF. Absence clonového kroužku zmenšuje rozměry objektivu.

10 paprskovité hvězdičky

Pětilamelová clona vytváří na bodových zdrojích světla krásné 10 paprskovité hvězdičky.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.