Nové varifokální kopulovité IP kamery Axis zajistí všestranný dohled – i díky umělé inteligenci

Publikováno: 18. ledna 2022 | autor Redakce
Axis–cam_1

Společnost Axis Communications představila tři kopulovité kamery vybavené jednotkou pro zpracování hlubokého učení (DLPU), která umožňuje využívat v koncových zařízeních aplikace založené na umělé inteligenci.

Nové kamery AXIS P3265-V/-LV/-LVE jsou navrženy tak, aby hladce splynuly s jakýmkoli prostředím a díky krytí IK10 jsou odolné vůči vandalům. Všechny kamery nabízejí vynikající kvalitu obrazu s forenzními detaily v rozlišení 2 MPx při rychlosti až 60 snímků za sekundu a disponují varifokálním objektivem se záběrem zorného pole 36 až 100°. Mají technologie Axis Lightfinder 2.0 a Axis Forensic WDR, s nimiž poskytují skutečné barvy a skvělé detaily i v náročných světelných podmínkách nebo téměř v úplné tmě.

Axis–cam_1

Modely AXIS P3265-LV a AXIS P3265-LVE (pro venkovní použití) jsou navíc vybaveny technologií Axis OptimizedIR pro dohled v úplné tmě, kdy se IR přísvit přizpůsobuje expozici. To výrazně snižuje riziko rozmazané scény u přibližujících se nebo blízkých objektů.

Umělá inteligence s hlubokým učením k přesnější detekci a identifikaci

Kamery disponují jednotkou hlubokého učení (DLPU) a dodávají se s předinstalovanou analytikou AXIS Object Analytics. Ta umožňuje detekovat a klasifikovat lidi nebo vozidla, rozlišovat mezi různými typy vozidel, jako jsou osobní vozy, autobusy, náklaďáky, motorky, či kola. Navíc tato sada umožňuje analytice běžet přímo v kameře (tzv. na okraji), což vede k rychlejším a více škálovatelným systémům. Mezi nesporné výhody patří také zpracování obrazu v reálném čase, celkové nižší náklady a jednoduchá implementace.

Axis–cam_2

Díky obousměrnému audiu a I/O portům je možné přidat do řešení také audioanalytiku a integrovat další periferní zařízení. S pomocí technologie Axis Zipstream s podporou kodeků H.264 a H.265 se u všech kamer výrazně snižují požadavky na šířku pásma a úložiště, aniž by utrpěla kvalita zaznamenaného obrazu. A vzhledem k tomu, že se po síti přenáší pouze relevantní video, řeší se tím také možné problémy spojené s otázkami zachování soukromí osob na záběrech kamery.

Axis–cam_3

Tyto špičkové kamery mají vestavěné také funkce kybernetického zabezpečení, jako je například Axis Edge Vault, které chrání ID zařízení Axis a zjednodušuje autorizaci zařízení Axis v síti.

Mezi klíčové vlastnosti modelů P3265 patří:

  • vysoká kvalita obrazu v rozlišení 2 MPx při 60 fps
  • Lightfinder 2.0, Forensic WDR, OptimizedIR
  • Zipstream podporující kodeky H.264 a H.265
  • výkonná analytika s hlubokým učením
  • audio a I/O port
  • rozšířené funkce pro zvýšení kybernetické bezpečnosti
  • podpora aplikací jiných výrobců.

Nové kamery budou k dispozici v 1. čtvrtletí 2022 za doporučené koncové ceny 12 900 Kč u AXIS P3265-V, AXIS P3265 LV s OptimizedIR za 14 900 Kč a venkovní model AXIS P3265-LVE s krytem proti nepříznivým podmínkám počasí za 17 100 Kč.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.