Nové pozorovací dalekohledy Spotting Scopy 2020 – FOREMAN

Publikováno: 21. dubna 2020 | autor Kateřina Davidová
Nové pozorovací dalekohledy Spotting Scopy 2020 – FOREMAN

Novinkami na poli pozorovacích dalekohledů FOMEI jsou Spotting Scopy FOREMAN. Jedná se o modely s vysokou světelností a hranovou ostrostí, vybavené komponenty z ED skla. Při výrobě čoček i hranolů byla použita nová technologie, díky které poskytují dalekohledy FOREMAN vyšší rozlišení a kontrast.

20-60x85 FOREMAN ED (A) & (S)

Výrazným benefitem modelu 20-60x85 FOREMAN ED je tělo vyrobené z magnézia. Jedná se o lehkou, avšak velmi odolnou slitinu, která dalekohledu poskytuje vyšší odolnost při použití v náročném terénu. Hlavní výhoda této modelové řady však spočívá v optických komponentech z ED skla. Kombinace velkého objektivu, ED skel a antireflexních vrstev SMC s vysokou světelnou propustností zaručuje dalekohledům FOREMAN výjimečné pozorovací schopnosti.20-60x85 FOREMAN ED (A) & (S)

20-60x80 FOREMAN ED (A) & (S)

Modelová řada 20-60x80 FOREMAN ED přebírá hlavní výhody sesterské série „85“. Především se jedná o optické komponenty z ED skla a antireflexní vrstvy SMC. Série „80“ je menší a lehčí. Pokud uživateli záleží hlavně na kompaktnosti, pak je tento model ideální variantou. Zároveň se zde jedná o velice zajímavý poměr výkon / cena.20-60x80 FOREMAN ED (A) & (S)

Obě série jsou dodávány na trh ve dvojím provedení – s úhlovým a přímým okulárem.

Označení (A)

Výhoda Varianty s úhlovým hledáčkem (označení „A“ Angled) spočívá zejména při upnutí / usazení dalekohledu. V tomto případě je možné použít relativně nízký stativ nebo stojan nebo je v krajním případě možné Spotting Scope položit i na stůl. Nejlepší uplatnění nalezne varianta s úhlovým okulárem v ornitologii nebo při pozorování noční oblohy. Díky hranolu lomenému v úhlu 45° se pozorovatel nemusí zaklánět a pozorování ptactva v korunách stromů je tak daleko komfortnější.20-60x85 FOREMAN ED (A)

Označení (S)

Verze vybavené přímým okulárem (označení „S“ Straight) jsou vhodné pro kontrolu terčové střelby na středně dlouhé vzdálenosti nebo pro pozorování sportovních utkání například biatlonu. Zásahy z kalibru 223 Remington (5,56mm) jsou za dne bezpečně vidět minimálně na 300m. Výhodou tohoto provedení je fixování horizontu a minimální ztráta koncentrace například při střelbě. Provedení s přímým okulárem ocení také ležící pozorovatel. Neodmyslitelným pomocníkem jsou tyto Spotting Scopy při obeznávání a čtení srnčí zvěře.20-60x85 FOREMAN ED (S)

Už máte dubnové FOTOVIDEO? Podívejte se, co vše si můžete přečíst v tištěném (nebo také elektronickém) dubnovém vydání FotoVideo.

Pohodové dubnové FOTOVIDEO pro vás…

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji, a ještě k tomu jen za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! PŘEDPLATNÉ I S DÁRKY vybírejte: ZDE.

Časopis FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.