Nová Sony Xperia 5 II láká na 6,1" OLED displej s 120 Hz.

Publikováno: 19. září 2020 | autor Redakce
Nová Sony Xperia 5 II láká na 6,1" OLED displej s 120 Hz.

Kompaktnější špičkový model od Sony nabízí 6,1palcový OLED displej se 120 Hz, procesor Snapdragon 865, 8GB RAM, tři zadní fotoaparáty, podporu 5G, stereo reproduktory nebo 3,5mm jack.

Rychlý fotoaparát využívá oceňované technologie fotoaparátů Sony Alpha, včetně funkcí Real-time Eye AF pro lidi i zvířata, která vždy zajistí dokonalé portréty, sériové snímání rychlostí až 20 sn. / s s kontinuálním automatickým ostřením, které provádí výpočty AF / AE 60krát za sekundu pro zachycení nevšedních okamžiků, které budou vždy dokonale ostré.

  • Jako první na světě nabízí model nahrávání zpomalených záběrů ve 4K HDR rychlostí 120 sn. / s. Můžete tak zachytit a přehrávat až 5x zpomalené záběry, při nahrávání rychlostí 24 snímků za sekundu. To ještě více rozšiřuje možnosti filmového záznamu.
  • Konektivita nové generace 5G, mobilní platforma Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G a baterie s vysokou kapacitou 4 000 mAh s podporou rychlého nabíjením pro optimální rychlost a výkon.
  • Dokonalá velikost a kompaktní ergonomický design (š 68 mm x h 8 mm) modelu, který se pohodlně vejde do ruky nebo do kapsy a je přímo nabitý nejnovější technologií Sony, včetně výkonného 5G.
  • Pohlcující FHD+ HDR OLED displej CinemaWide™ s poměrem stran 21:9 a úhlopříčkou 6,1” přináší unikátně přesné podání barev díky režimu „Creator“, vycházejícího z prostředí kamer CineAlta.
  • Stvořena pro hraní her díky 120Hz obnovovací frekvenci displeje a 240Hz redukci rozmazání pohybu, které přináší ještě plynulejší akci. Navíc nabídne 240Hz odezvu skenování doteku a o zhruba 35% vylepšenou odezvu dotyku v porovnání s předchozím modelem (Xperia 5) pro přesné a rychlé hraní.Nová Sony Xperia 5 II láká na 6,1" OLED displej s 120 Hz.

Xperia 5 II přebírá řadu důležitých vlastností modelu Xperia 1 II, včetně fotoaparátu s trojitým objektivem s optikou ZEISS kalibrovanou speciálně pro telefon Xperia 5 II. Je vybavena také funkcemi Photography Pro s technologií fotoaparátů Sony Alpha pro rychlé a přesné sledování AF / AE, Cinematography Pro, vycházející z kamer CineAlta, pro nastavení parametrů a barev podobným způsobem, který používají profesionální filmaři, a displejem CinemaWide s poměrem stran 21:9 pro skvělý zážitek ze sledování. Nový model navíc disponuje špičkovými vlastnostmi audia, včetně zvuku s vysokým rozlišením, 3,5mm zvukovým konektorem a stereofonními reproduktory směřujícími dopředu k uživateli, spolu s pokročilou mobilní platformou Qualcomm® Snapdragon ™ 865 5G. To vše v kompaktním a krásném štíhlém designu, který dokonale padne do kapsy. Displej se 120Hz obnovovací frekvencí a 240Hz dotykovou skenovací frekvencí poskytuje ten nejplynulejší a nejpřesnější herní zážitek.Nová Sony Xperia 5 II láká na 6,1" OLED displej s 120 Hz.

Bezchybné portréty a nezapomenutelné zážitky zachytíte vždy s dokonalou ostrostí

Xperia 5 II, která mnohé převzala od svého velkého bratra (Xperia 1 II), využívá technologii fotoaparátů Alpha společnosti Sony, díky níž dosahuje při snímání dokonale ostrých výsledků. Pro bezchybné portréty není nutné pózování, o zachycení ostrých spontánních snímků se postará funkce automatického ostření Real-time Eye AF. Ať už fotografujete rychle se pohybující osoby nebo zvířata[i], funkce Real-time Eye AF zajistí, aby vynikla nejdůležitější část obličeje, i když je třeba jedno oko zakryté nebo se osoba rychle pohybuje.

Xperia 5 II zachytí spolehlivě neopakovatelné okamžiky díky kontinuálnímu automatickému ostření, které provádí výpočty AF / AE 60krát za sekundu. Umožní vám pořizovat a ukládat 20 snímků (20 sn. / s) s vysokou přesností, precizním zaostřením a optimální expozicí.

Všestranný fotoaparát se třemi objektivy a třemi ohniskovými vzdálenostmi: 16 mm / 24 mm / 70 mm dokáže zachytit nádherné krajiny a portréty a umožňuje přiblížit i vzdálené objekty. Optika ZEISS je speciálně kalibrována pro Xperia 5 II a je vybavena renomovanou vrstvou ZEISS T*, která redukuje odlesky světla. Výsledkem je vynikající kontrast a přesné vykreslení obrazu. Díky velkému snímači o velikosti 1 / 1,7 palce s redukcí šumu, o kterou se stará technologie Bionz X™ pro mobilní zařízení, zachytí novinka kvalitní snímky i při fotografování za slabého osvětlení.Nová Sony Xperia 5 II láká na 6,1" OLED displej s 120 Hz.

Stejně jako Xperia 1 II nabízí také Xperia 5 II uživatelské rozhraní Photography Pro, které bylo vyvinuto ve spolupráci s profesionálními fotografy. Rozhraní nabízí mnoho prvků pro manuální nastavení, jež naleznete u fotoaparátů Alpha, včetně možnosti nastavení ISO, rychlosti závěrky a EV indikátor, zároveň také podporuje formát RAW.

Cinematography Pro, vycházející z kamer CineAlta, nyní navíc přichází s větším výběrem možností pro poutavou produkci příběhů s dramaticky působícími zpomalenými záběry. Novinka je tak prvním chytrým telefonem, který nahrává 4K HDR video ve slow-motion rychlostí 120 snímků za sekundu a dokáže zachytit a přehrát až 5násobné zpomalení při nastavení na 24 sn./s. Nahrává také v poměru 21:9 při 24/25/30/60 sn. /s 9 a přináší tak intenzivnější filmový výraz. Osm různých přednastavených barevných filtrů vám umožní změnit ladění záběrů do různých filmových stylů. Jedinečná technologie inteligentního větrného filtru z dílny Sony využívá oceňovanou technologii separace zvuku, která omezuje rušení větrem a pomáhá nahrát čistší zvukový záznam.

Hraní na cestách

Kombinace prémiových zábavních funkcí modelu Xperia 5 II umožňuje, aby se z něj stalo výkonné mobilní herní centrum. Díky pohlcujícímu displeji s poměrem stran 21:9 vás vtáhne hlouběji do akce – a díky aplikaci „Game Enhancer“, ultrarychlému výkonu, displeji s obnovovací frekvencí 120 Hz a přesnému skenování dotykové plochy s frekvencí 240 Hz vám Xperia 5 II přináší silné výhody, které vám pomohou vyhrávat. Všechny funkce byly vyladěny ve spolupráci s profesionálními hráči e-sportu tak, aby zajistily ten nejlepší herní zážitek.

Displej s poměrem stran 21:9 je širší než běžné displeje, takže umožňuje zobrazit více akce – proto uvidíte soupeře dříve, než on uvidí vás. Displej tak představuje výhodu zejména v akcích z pohledu první osoby. Nejen, že na nativním displeji s obnovovací frekvencí 120 Hz získáte neomezený výhled na vlastní herní akci, zároveň si díky ostrému zobrazení pohybujících se objektům užijete opravdu plynulé hraní. Výhody Xperia 5 II tím nekončí – displej aktualizuje obraz neuvěřitelnou rychlostí 240krát za sekundu pro redukci rozmazání pohybu a přináší akci bez rozostřeného obrazu.

U her, které vyžadují rychlé prsty, vám Xperia 5 II přináší výhodu. Podporuje 240Hz frekvenci dotykového skenování, která je 4x vyšší než u předchozího modelu – to znamená, že veškerá akce se děje přesně tak, jak jste ji svým ovládáním zamýšleli. Odezva na dotyk byla vylepšena o 35 % ve srovnání s předchozím modelem, systém tak rozpozná váš dotek v přesném okamžiku, tak jak jste zamýšleli.

Game Enhancer nabízí řadu funkcí a nastavení, díky kterým zlepšíte vaši hru a budete tak moci být lepší. Ty nejlepší okamžiky můžete sdílet pomocí snímků obrazovky, zvukových klipů nebo videoklipů. HS Power Control také umožňuje vyhnout se přehřátí a hrát tak déle.

Posuňte své hraní o krok dále, připojte bezdrátový ovladač PlayStation®4 DUALSHOCK®4 a hrajte hry pro Android s autentickým herním zážitkem. Xperia je oficiálním smartphonem hry Call of Duty®: Mobile World Championship Tournament 2020 a Xperia 5 II je připravena přijmout herní výzvy. Ať už hrajete jen pro zábavu, nebo usilujete o herní titul, Xperia 5 II vám přináší ve spolupráci s Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ jedinečně optimalizovaný herní zážitek.

Ideální zábava do kapsy

Xperia 5 II je ideální pro milovníky filmů. Díky svému bezvýřezovému FHD + HDR OLED displeji o velikosti 6,1” s poměrem stran 21: 9 a rozlišením FHD + HDR vám nabídne širokoúhlý zážitek jako na dlani. Díky připojení 5G můžete navíc stahovat a streamovat obsah rychleji než kdy dříve. Podání barev při sledování filmů je vynikající, inspirované profesionálními technologiemi společnosti Sony používanými v předních produkcích hollywoodských studií. Režim Creator, vycházející z kamer CineAlta, vdechne obsahu život přesně podle původního záměru autora. X1™ pro mobilní zařízení umožňuje pomocí technologie BRAVIA HDR remasterovat vše, co sledujete, a zdokonalit tak kontrast, barvu a čistotu jakéhokoli obsahu, dokonce i u streamovacích služeb. 120Hz obnovovací frekvence zase zajišťuje plynulé posouvání stránek a procházení internetu.

Xperia se stala synonymem skvělého zvuku a s modelem Xperia 5 II, který ještě více zdokonaluje pohlcující zážitek ze zábavy, tato tradice pokračuje. Podívejte se na film se zvukem Dolby Atmos®, vyladěným ve spolupráci se Sony Pictures Entertainment, a zažijte multidimenzionální prostorový zvuk. Hudba zní nyní ještě lépe, díky spolupráci se společností Sony Music Entertainment, která vyladila zvuk tak, aby poskytoval skutečně autentický zážitek z poslechu. Hardwarové dekódování 360 Reality Audio optimalizuje kvalitu zvuku pro poslech hudby na globální hudební a zábavní platformě TIDAL. Při koupi Xperia 5 II získají noví předplatitelé služby TIDAL 3 měsíce prémiové služby Hi-Fi TIDAL zdarma13, včetně zážitku z 360 Reality Audio.

Hudbu ve vysoké kvalitě si můžete vychutnat prostřednictvím předních stereofonních reproduktorů nebo při poslechu se sluchátky, a to bezdrátově nebo prostřednictvím 3,5mm zvukového konektoru. Konektor poskytuje zřetelnější oddělení zvuku v levém a pravém kanálu, čímž snižuje šum signálu na nepostřehnutelných 20 dB – to je o více než 90 % méně než při připojení sluchátek přes USB-C.

Bez ohledu na formát, ve kterém hudbu posloucháte, zajistí Xperia 5 II, že z vaší hudby dostanete maximum. Kromě zvuku s vysokým rozlišením Hi-Res Audio a bezdrátového zvuku s vysokým rozlišením LDAC (High-Resolution and High-Resolution Wireless Audio), nabízí Xperia 5 II technologii DSEE Ultimate, která zvyšuje kvalitu digitální hudby pomocí umělé inteligence, včetně služeb pro streamování zvuku a videa. Automaticky vylepšuje zvukovou frekvenci a dynamický rozsah v reálném čase a každou skladbu přibližuje zvuku ve vysokém rozlišení.

Kompaktní, ale výkonný

S šířkou pouhých 68 mm a tloušťkou 8 mm je Xperia 5 II jako stvořená pro použití jednou rukou – byla dokonce navržena se zaoblenějším tvarem rohů než její předchůdce, aby byl úchop pohodlnější a dokonale tak padla do ruky nebo do kapsy.

Kompaktní velikosti neznamená menší výkon. Xperia 5 II je napájena baterií s vysokou kapacitou 4 000 mAh, s podporou rychlého nabíjení, díky kterému se nabije na 50 % už za pouhých 30 minut15. Díky dlouhé tradici vývoje technologií, které zlepšují životnost baterií, může Sony s jistotou tvrdit, že baterie Xperie 5 II bude v dobré kondici i po 2 letech používání .

Xperia 5 II byla navržena pro rychlost a dokáže se tak připojit k superrychlým 5G sítím. Můžete si s ní snadno a rychle vychutnat nekompromisní stahování ve vysoké rychlosti i bezproblémové streamování – dokonce i u souborů ve vysokém rozlišení. Mobilní platforma Qualcomm® Snapdragon ™ 865 5G a systém Snapdragon X55 5G Modem-RF vám umožňují díky technologii 5G ohromující rychlost mnoha gigabitů. Zároveň oproti předchozímu modelu vylepšují o 25 % výkon CPU a GPU, budete tak moci hrát, nahrávat, připojovat se a pracovat s mnoha aplikacemi zároveň jako nikdy předtím.

Novinka je nejen kompaktní, ale díky stupni krytí IP65 / 68, pro odolnost vůči vodě a prachu, a ochrannému sklu Corning® Gorilla® Glass 6 na obou stranách přináší také klid v duši, protože je díky těmto prvkům její design nejen krásný, ale také odolný.

Příslušenství

Dokonalým doplňkem k modelu Xperia 5 II je stylový kryt se stojánkem, který poskytuje pohodlný pozorovací úhel při sledování video obsahu nebo hraní her při použití ovladače. Stojan je nenápadně zabudován do zadní části pouzdra, které přitom stále poskytuje tenký design, a zároveň skvěle padne do ruky. Stylový kryt se stojánkem je možné zakoupit samostatně a je v nabídce v barvách ladících s černou a modrou barevnou variantou Xperie 5 II.

Dostupnost

Xperia 5 II bude k dispozici v černé a modré a do prodeje se dostane se systémem AndroidTM 10 na podzim 2020 za doporučenou maloobchodní cenu 24 990 Kč.

Už máte záříjové vydání časopisu FotoVideo? Podívejte se na obsah i na možnosti objednání...

INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

Jaké nejlepší elektronické výrobky vybrala porota z 62 médií?INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

INSPIRACE: TAJNÁ PRÁZDNINOVÁ LÁSKA

Když se nám svěří Adolf Zika, tak to stojí za to, přečtěte si náš rozhovor!

INSPIRACE SOUTĚŽ: VÍTĚZOVÉ EISA MAESTRO 2020

Tři nejlepší světoví fotografové z tématu „Movement“.

NÁŠ SERIÁL: DEVÁTÝ DÍL S CENTREM FOTOŠKODA

Výkup a prodej použité fototechniky a další zajímavosti z tohoto stánku fotografie.

PRAXE: ANALOGOVÁ ŠKOLA VÁS EVIDENTNĚ BAVÍ

Na co si dát pozor při prvním fotografování na film?

PRAXE: FOTOPORADNA – JAK A PROČ MĚNIT EXPOZICI?

Jedním ze základních předpokladů dobré fotografie je její správná expozice…

FOTOGRAF ROKU: JEDNADVACÁTÝ ROČNÍK JE PŘED NÁMI

Vybírejte a chystejte své snímky na nová soutěžní témata.

FOTOGRAF ROKU: OBLÍBENÉ FOTOGRAFICKÉ TÉMA: JÍDLO

Ti nejlepší dokazují, že v Čechách i na Slovensku se fotit prostě umí! Prohlédněte si snímky dvaceti nejlepších seniorů a sedmi výborných juniorů v tomto chutném tématu.FOTOGRAF ROKU – Jídlo

 

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit.

Vybírejte si například na těchto webových adresách:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte s námi!

108 stran zářijového FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.