Nová řada síťových kamer AXIS Q18 nabízí prvotřídní dohled na jakoukoli vzdálenost

Publikováno: 16. prosince 2023 | autor Redakce
axis-q1805-06le-marina.jpg

Dvě nové vysoce výkonné kamery AXIS Q1805-LE a AXIS Q1806-LE nabízejí prvotřídní kvalitu obrazu až 4MPx při 90 snímcích za sekundu a až 32násobné optické přiblížení a obrazovou stabilizaci – tedy funkce, které zajistí špičkové detaily při snímání na jakoukoli vzdálenost.

Tyto kamery jsou vybavené novým SoC ARTPEC 8 a představují skvělou příležitost pro analytiku založenou na hlubokém učení.

Kamera AXIS Q1805-LE nabízí vynikající kvalitu obrazu s rozlišením 2 MPx, zatímco AXIS Q1806-LE nabízí rozlišení až 4 MPx. S technologií OptimizedIR zajišťují obě kamery ostré a čisté záběry také v úplné tmě až do vzdálenosti 100 m (328 stop) bez nutnosti dalšího osvětlení.

axis-q18-series-packshot.jpg

Díky funkcím Lightfinder 2.0 a Forensic WDR poskytují věrné barvy a skvělé detaily i v náročných světelných podmínkách nebo téměř ve tmě. Kamera AXIS Q1805-LE je pro zajištění stabilního obrazu při vibracích vybavena elektronickou stabilizací obrazu (EIS) a kamera AXIS Q1806-LE navíc nabízí optickou stabilizaci obrazu (OIS), která líp stabilizuje obraz i při slabém osvětlení.

Pokročilá AI analytika – i v reálném čase

Tyto vysoce výkonné kamery jsou postaveny na platformě ARTPEC 8, a proto mají integrovanou výkonnou jednotku hlubokého učení s pokročilou videoanalytikou přímo přímo v kameře, která je dle síťové architektury zařízením tzv. na okraji sítě. Díky aplikaci AXIS Object Analytics umějí detekovat a klasifikovat pohybující se objekty, lidi, nebo i různé typy vozidel.

Videoanalytika poskytuje cenná metadata, která lze později využít také k rychlému, snadnému a efektivnímu forenznímu vyhledávání případně k vytvoření základní statistiky. Díky podpoře platformy ACAP verze 4 lze přidat různé aplikace na míru založené na hlubokém učení od společnosti Axis a jejích technologických partnerů.

axis-q1805-06le-marina.jpg

Operátoři můžou inteligentní analytiku v kamerách využívat nejen poté, co už k incidentu došlo, ale také ke včasné automatické detekci a řízení vzniklé situace ve chvíli, kdy incident ještě probíhá. Čím dříve se operátoři o incidentu dozvědí, tím více času mají na případnou reakci. Incidenty často začínají neobvyklým zvukem – rozbitím skla, výkřikem, výbuchem nebo výstřelem. Videoanalýza samozřejmě zvuky nedetekuje, ale díky otevřené platformě lze nové kamery využít také s nejrůznějšími aplikacemi a senzory pro zvukovou analýzu vyvíjenými partnery společnosti Axis.

Nákladově efektivní a kyberneticky zabezpečené

Nové kamery jsou navržené pro venkovní bezpečnostní instalace na budovách k monitorování vchodů, východů nebo obvodových linií a k montáži na sloupy v případě videodohledu parkovišť nebo veřejných prostor ve městech. Kamera je uzavřená v robustním hliníkovém krytu, je odolná proti nárazům a zvládá teploty od -40 až do 60 °C. Kvůli snadnější instalaci je vybavená síťovými konektory IDC a prostorným zadním boxem k bezpečnému vedení kabelů.

Díky PoE výstupu může kamera přímo napájet další zařízení, jako jsou reproduktory nebo stroboskopické sirény. S edge-to-edge technologií ji tak můžete využít k automatizovanému přehrávaní zvukových hlášení a varování. Pomocí technologie Axis Zipstream s kodekem H.264/H.265 kamery výrazně snižují nároky na šířku pásma a velikost úložiště. K zabezpečení neoprávněného přístupu a ochraně kybernetické bezpečnosti je k dispozici pokročilá hardwarová platforma AXIS Edge Vault, která chrání integritu zařízení přímo od výroby a zajišťuje ochranu systému jako celku.

Mezi klíčové vlastnosti AXIS Q1805-LE a AXIS Q1806-LE patří

  • vynikající kvalita obrazu v rozlišení až 4 MPx,
  • výstup PoE pro napájení dalších zařízení,
  • analytika s hlubokým učením,
  • elektronická stabilizace obrazu (AXIS Q1805-LE),
  • optická stabilizace obrazu (AXIS Q1806-LE),
  • zařízení chrání Axis Edge Vault.

Nové kamery řady AXIS Q18 jsou k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 35 500 Kč (AXIS Q1805-LE) a 40 500 Kč (AXIS Q1806-LE).

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.